Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг комплект
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Re: Спининг комплект
Според мен 2.40 е къса за нашите язовири при положение,че ще се ползва от брега.Смятам че 2.70 е по-добрия вариант.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, тая Дайва по параметри си е хард щукарка, а до колкото става ясно, ще се лови каквото дойде, най-вероятно костур, та...Прекалено сериозно си е пръчлено за тая риба, според менеvdo написа:Прът Daiwa Sweepfire 2.40,акция 10-40,тегло160g и макара Ryobi Ecusima или Ryobi Excia.С втората макара да ти легне макс на 170 лв.,с Екусимата-110-тина лв.За това,за което ти трябва просто е перфектно,гарантирам ти,че ще останеш доста доволен от съотношение цена-качество.

- jordanpetkov
- разбира нещата
Благодаря на всички отзовали се
Като за начало ще мина на по нисък клас.
Макарата ще е Ryobi Ecusima 2000.
Но за спининга ще ми трябват още съвети?
Имам вече някаква представа а именно.
Дължината ще е 2.70м.
Акцията до 30 - 40гр. макс.
Даваите предложения моля???

Като за начало ще мина на по нисък клас.
Макарата ще е Ryobi Ecusima 2000.
Но за спининга ще ми трябват още съвети?
Имам вече някаква представа а именно.
Дължината ще е 2.70м.
Акцията до 30 - 40гр. макс.
Даваите предложения моля???
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, за какво ти е пръчка с тест до 30-40 гр.? Да не говорим, че по всеобщо мнение въдиците за малко пари не си отговарят на указания диапазон и в повечето случаи го надхвърлят. Вземи си нещо по-леко и с по-малък тест, с което няма да се умориш след 1 час риболов, тъй като надали ще мяташ само 30-40-грамови клатушки и силикони с глави 20+ грама, а ще ползваш по-леки примамки от рода на въртящи блесни 2-3 номер и воблери. Все пак обаче ти си знаеш каква риба целиш и какво търсиш от този риболов, та приеми горните редове само като приятелски съвет и нищо повече. 

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
10-30 Златната среда
а па и друго можеш да направиш. Отиди в магазина и хвани всички пръчки с горе долу такава акция. която най-ти лепне на ръката - плащаш и отиваш да ги мориш 

Времето лети като магнит.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Златна среда, но ако си отговаря на показанията. Щото тестът на повечето въдици за тея пари реално надвишава показания, та съвсем е вероятно колегата да вземе нещо с щампа 10-30 грама, а реално въдицата да е с 15-40, че и повече.
Та от тая гледна точка аз не виждам как Мепс 2 номер например се връзва с тоя тест - нито ще го изхвърля добре, нито ще го усеща при проводка. Имам подобна въдица и знам за какво става дума.
Но все пак преценката е негова.

- jordanpetkov
- разбира нещата
Като се замисля си много прав колега няма смисъл от голяма акцияSleepwalker_ написа:Колега, за какво ти е пръчка с тест до 30-40 гр.? Да не говорим, че по всеобщо мнение въдиците за малко пари не си отговарят на указания диапазон и в повечето случаи го надхвърлят. Вземи си нещо по-леко и с по-малък тест, с което няма да се умориш след 1 час риболов, тъй като надали ще мяташ само 30-40-грамови клатушки и силикони с глави 20+ грама, а ще ползваш по-леки примамки от рода на въртящи блесни 2-3 номер и воблери. Все пак обаче ти си знаеш каква риба целиш и какво търсиш от този риболов, та приеми горните редове само като приятелски съвет и нищо повече.

Какво ви е мнението за тази пръчка, в комплект с макара Ryobi Ecusima 2000.
http://puffin.bg/index.php?item=592&group=1
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
мисля че ти трябва нещо като 2.70 за язовирите да по-голям кастинг, а на тая пръчка акията на тая дължина и е бая голяма та ... май не е удачен вариянт.
Времето лети като магнит.
- jordanpetkov
- разбира нещата
Вчера разклатих 2.70м. акция 10-30гр. и ми се видя доста мека????malkia_boxing написа:мисля че ти трябва нещо като 2.70 за язовирите да по-голям кастинг, а на тая пръчка акията на тая дължина и е бая голяма та ... май не е удачен вариянт.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имай в предвид, че макарите Рьоби размер 2000 са с доста тясна шпула и едва ли ще имаш голям кастинг ако ще гониш дистанция няма да ти свърши работа 

-
- научил се да хвърля
Formax-а е екстра за първи спининг и ще се балансира добре с RYOBI-то,обаче моят съвет е:вземи си я на дължина 2.40м.Нищо че основно ще ловиш по язовири,все може да ти се наложи да похвърляш и на по-малка река
,още повече че ще я ползваш отвреме-навреме.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
И аз съм за дължина 2.70,а относно теста 10-30,ако е основно за костур просто е много,костур ми е взимал примамки по 30 гр ама случайно между щуките.Според мен е по добре да си вземеш нещо от сорта 5-25,идеално за костур,бялата като се има предвид че се лови предимно на силикони едва ли в повечето случай ще превишиш 25 гр.Ако отидеш за щука пак има клатуни и по 15-20 гр които ловят успешно,сом съм вдигал но не съм закачал с клатушки по 11 и 18 гр.Костура се лови предимно на примамки между 3 и 10 гр така че сам си направи изводите.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Напълно подкрепям мнението на колегата.lubomirco написа:Formax-а е екстра за първи спининг и ще се балансира добре с RYOBI-то,обаче моят съвет е:вземи си я на дължина 2.40м.Нищо че основно ще ловиш по язовири,все може да ти се наложи да похвърляш и на по-малка река,още повече че ще я ползваш отвреме-навреме.
Успех в новото начинание и знай, че имаш ли желание и постоянство,
нещата ще се получат.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
- eroucma
- разбира нещата
Ако ще е Formax пробвай това https://fishing-market.com/shop/product ... uctID=3592 мисля че малко повече работа ще ти свърши в търсене на универсалната пръчка. На снимките лака изглежда зле, но реално е доста сполучлива пръчка - стегната с добра изработка ( малко грозно и е направен корка, но корк риба не лови) акцията и поне като долна граница е приблизително вярна. Ако има къде върви я тръсни мисля, че ще ти хареса.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- jordanpetkov
- разбира нещата
Благодаря на отзовали те се, какво щтяха да правят начинаещите колеги без вас.
Малко се пообърках от толкова много предложения
но е нормално да съм в това положение
До две седмици ще се похваля с новите придобивки, почти съм сигурен какво ще купя, ще ми трябва един ден ходене по магазините да поразклатя някоя друга пръчка.
Но тази ми се е набила в очите http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... r#p1028482 и нея първо ще разклатя.
Поздрави и наслука.
ПС. Ако някои колега има нужда от помощ или съвет в шаранджииския риболов да заповяда.
Мога да помогна както с хубави цени така и с много полезни съвети.
Малко се пообърках от толкова много предложения

До две седмици ще се похваля с новите придобивки, почти съм сигурен какво ще купя, ще ми трябва един ден ходене по магазините да поразклатя някоя друга пръчка.
Но тази ми се е набила в очите http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... r#p1028482 и нея първо ще разклатя.
Поздрави и наслука.
ПС. Ако някои колега има нужда от помощ или съвет в шаранджииския риболов да заповяда.
Мога да помогна както с хубави цени така и с много полезни съвети.