Айде малко и за Дунав

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Айде малко и за Дунав

Мнение от pitcha »

Днес се състоя среща в ИАРА – за обсъждане на ограниченията за стопански риболов по Ряката и морето.

За Дунав - изказах следното становище/понеже душата ми си е от Вечния Град - Лом/, което съвпада с мнението на някои Русенски клубове поне:
1. Рибата в реката драстично намалява. /Аз за цял ден да не фана нищо по сички култови места за щука из Ломския край – направо си я няма/
2. Откъде – накъде любителите риболовци ще плащат 40 кинта и ще им е забранено през нощта и могат да прибират до 3 кила, а срещу 120 кинта – мрежарите могат да правят каквото си искат – през нощта, неограничен улов, а им се разрешава и частичен прилов на маломерна риба????
3. Възразяваме срещу отлагането на изискването да се регистрират по търговския закон и да плащат данъци – откъде накъде и това???
4. Откъде накъде – след като съм заел някое място – той има право да фърга серкмета и мрежи точно пред мен, та стават разправии???
5. Да се увеличат зоните със забрана на промишлен риболов.

Още неща казах, ама ги забравих. Горните са по-важните.
И така – пускам това съобщение, като тема за размисъл! ИАРА казаха, че ще мислят, защото са разумни тия неща.

На ход са всички клубове, които имат отношение по въпроса! Особено Русенци, които са доста силни – приготвят разумни предложения и после действаме.
Стопанският риболов по Дунав трябва да се ограничи поне малко!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Айде малко и за Дунав

Мнение от begleca_sv »

евала на това дето си рекъл рибата я няма заради мрежите не заради въдиците ...................
Обичам природата, но не само на картинка !!!
ivkin
новобранец
новобранец

Мнение от ivkin »

Успех :wink:
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Изобщо не е тема за размисъл, мнооого отдавна съм го мислел даже, а предполагам и болшинството от колегите. На Дунав му е...ха мамата с мрежи и не само. Такова поголомно обезрибяване тече от години, че ми се реве. ИАРА отдавна трябваше да дадат приоритет на реката, а не да казват, че точно Дунав не е приоритетна.

Единствената ни река и то не цялата е наша, в която има всички видове риба (и това вече не е сигурно), а точно нея я заебаха. По крайдунавските села се продава масово риба без документи, та камо ли с касови бонове. Всичката тая риба се лови незаконно и се продава така. И ги знаят кои са и нищо не им казват, щото били от селото, да не се скарали със съселяните си. :evil:
kikvd
новобранец
новобранец

Мнение от kikvd »

Според мен трябва да се наложи забрана за стопански риболов на река Дунав поне за три години!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Трябва да се забрани риболова във Бг. за поне 3 години не само на Дунав..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

ribolovcho написа:Трябва да се забрани риболова във Бг. за поне 3 години не само на Дунав..
И след 3г пак сеч .......... закони трябват и хора , които да ги защитават , а не само такива дето ги пишат и приемат на първо четене :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

При Русе е пълна анархия. Напипат ли къде зимува рибата се почва една сеч от мрежари, косачи до пълно обезрибяване. Жалко, реката си отива лека полека и лошото е, че нищо не се прави да се промени ситуацията :?
Above us only sky
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

kikvd написа:Според мен трябва да се наложи забрана за стопански риболов на река Дунав поне за три години!
А и не само там :wink: Верно ли е че се плаща 120лв за разрешително за стопански риболов? Некой па е измислил правила :D Требе организация и борба а не :butthead:
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

билета на стопанския билет според мен трябва да е над 500 лв кви 120 лв с една риба го избиват за какво си говорим .......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

begleca_sv написа:билета на стопанския билет според мен трябва да е над 500 лв кви 120 лв с една риба го избиват за какво си говорим .......
Такова понятие като "стопански" риболов,не трябва да съществува за реките!
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Щуката я нямаше тази година и по Видинско, не беше като други години. :drinkers:
Изображение
Аватар
suhia_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от suhia_ribar »

Ама какво се чудите за щуката?!?!?!?Миналата година беше маловодие та си е..ало мамата,какво очаквате,тя все пак влиза в реката като същата залее блатата и тем подобни...?!?!?!
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”