Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Айде малко и за Дунав
Модератор: Кърцата
Айде малко и за Дунав
Днес се състоя среща в ИАРА – за обсъждане на ограниченията за стопански риболов по Ряката и морето.
За Дунав - изказах следното становище/понеже душата ми си е от Вечния Град - Лом/, което съвпада с мнението на някои Русенски клубове поне:
1. Рибата в реката драстично намалява. /Аз за цял ден да не фана нищо по сички култови места за щука из Ломския край – направо си я няма/
2. Откъде – накъде любителите риболовци ще плащат 40 кинта и ще им е забранено през нощта и могат да прибират до 3 кила, а срещу 120 кинта – мрежарите могат да правят каквото си искат – през нощта, неограничен улов, а им се разрешава и частичен прилов на маломерна риба????
3. Възразяваме срещу отлагането на изискването да се регистрират по търговския закон и да плащат данъци – откъде накъде и това???
4. Откъде накъде – след като съм заел някое място – той има право да фърга серкмета и мрежи точно пред мен, та стават разправии???
5. Да се увеличат зоните със забрана на промишлен риболов.
Още неща казах, ама ги забравих. Горните са по-важните.
И така – пускам това съобщение, като тема за размисъл! ИАРА казаха, че ще мислят, защото са разумни тия неща.
На ход са всички клубове, които имат отношение по въпроса! Особено Русенци, които са доста силни – приготвят разумни предложения и после действаме.
Стопанският риболов по Дунав трябва да се ограничи поне малко!
За Дунав - изказах следното становище/понеже душата ми си е от Вечния Град - Лом/, което съвпада с мнението на някои Русенски клубове поне:
1. Рибата в реката драстично намалява. /Аз за цял ден да не фана нищо по сички култови места за щука из Ломския край – направо си я няма/
2. Откъде – накъде любителите риболовци ще плащат 40 кинта и ще им е забранено през нощта и могат да прибират до 3 кила, а срещу 120 кинта – мрежарите могат да правят каквото си искат – през нощта, неограничен улов, а им се разрешава и частичен прилов на маломерна риба????
3. Възразяваме срещу отлагането на изискването да се регистрират по търговския закон и да плащат данъци – откъде накъде и това???
4. Откъде накъде – след като съм заел някое място – той има право да фърга серкмета и мрежи точно пред мен, та стават разправии???
5. Да се увеличат зоните със забрана на промишлен риболов.
Още неща казах, ама ги забравих. Горните са по-важните.
И така – пускам това съобщение, като тема за размисъл! ИАРА казаха, че ще мислят, защото са разумни тия неща.
На ход са всички клубове, които имат отношение по въпроса! Особено Русенци, които са доста силни – приготвят разумни предложения и после действаме.
Стопанският риболов по Дунав трябва да се ограничи поне малко!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Айде малко и за Дунав
евала на това дето си рекъл рибата я няма заради мрежите не заради въдиците ...................
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Изобщо не е тема за размисъл, мнооого отдавна съм го мислел даже, а предполагам и болшинството от колегите. На Дунав му е...ха мамата с мрежи и не само. Такова поголомно обезрибяване тече от години, че ми се реве. ИАРА отдавна трябваше да дадат приоритет на реката, а не да казват, че точно Дунав не е приоритетна.
Единствената ни река и то не цялата е наша, в която има всички видове риба (и това вече не е сигурно), а точно нея я заебаха. По крайдунавските села се продава масово риба без документи, та камо ли с касови бонове. Всичката тая риба се лови незаконно и се продава така. И ги знаят кои са и нищо не им казват, щото били от селото, да не се скарали със съселяните си.
Единствената ни река и то не цялата е наша, в която има всички видове риба (и това вече не е сигурно), а точно нея я заебаха. По крайдунавските села се продава масово риба без документи, та камо ли с касови бонове. Всичката тая риба се лови незаконно и се продава така. И ги знаят кои са и нищо не им казват, щото били от селото, да не се скарали със съселяните си.

Според мен трябва да се наложи забрана за стопански риболов на река Дунав поне за три години!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
И след 3г пак сеч .......... закони трябват и хора , които да ги защитават , а не само такива дето ги пишат и приемат на първо четенеribolovcho написа:Трябва да се забрани риболова във Бг. за поне 3 години не само на Дунав..

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
При Русе е пълна анархия. Напипат ли къде зимува рибата се почва една сеч от мрежари, косачи до пълно обезрибяване. Жалко, реката си отива лека полека и лошото е, че нищо не се прави да се промени ситуацията 

Above us only sky
- Батко Емо
- разбира нещата
А и не само тамkikvd написа:Според мен трябва да се наложи забрана за стопански риболов на река Дунав поне за три години!

- begleca_sv
- кандидат преподавател
билета на стопанския билет според мен трябва да е над 500 лв кви 120 лв с една риба го избиват за какво си говорим .......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- сериозен играч
Такова понятие като "стопански" риболов,не трябва да съществува за реките!begleca_sv написа:билета на стопанския билет според мен трябва да е над 500 лв кви 120 лв с една риба го избиват за какво си говорим .......
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Ама какво се чудите за щуката?!?!?!?Миналата година беше маловодие та си е..ало мамата,какво очаквате,тя все пак влиза в реката като същата залее блатата и тем подобни...?!?!?!