Кои са неплатените водоеми около Варна?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Кои са неплатените водоеми около Варна?

Мнение от Livo »

Освен Цонево, Елешница, р.Камчия и морето има ли други водоеми около Варна на които се лови само с риболовен билет?
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

:smt017 :smt017 Като се замисля мисля,че няма други ако НЕ СЕ ЛЪЖА.Тази година изцяло съм бил само по частни водоеми за съжаление ...
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

...
Последно промяна от Камбата на Сря Юли 15, 2009 7:22 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Реките за които говориш са наистина деренца (поне това което аз съм виждал от тях). Не очаквам в тях да има нещо заради което си заслужава изгубеното време. До сега съм ходил само на платени водоеми и исках да си взема билет че ми писна да ме обират легално на другите, но като се замисля (а и от вас получавам такажа информация) то около варна няма къде да отиде човек. На Цонево за платика голяма колкото шамара ми и с туй приключва сладководния риболов.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На Цонево има и сулки,както и големи сомове,заради които си заслужава да си изгубиш времето.Костури,бабушки и червеноперки има колкото щеш. :lol:
Последно промяна от Камбата на Сря Юли 15, 2009 7:22 pm, променено общо 1 път.

- Лий Улф - 1939 г.
barabolov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Кои са неплатените водоеми около Варна?

Мнение от barabolov »

здражей те,някой мойе ли дами каже някой водоем до ПЛОВДИВ утре да ида да похварлям
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Камбата написа:На Цонево има и сулки,както и големи сомове,заради които си заслужава да си изгубиш времето.Костури,бабушки и червеноперки има колкото щеш. :lol:
Да не забравяме и река Елешница преди вливането в язовира.От половин година се каня да отида там,понеже чух,че имало добри кефали,но все има проблем,или с времето,или отиваме някъде другаде.
Тия сулки и сомове така като чета из форума май само ако отидеш за 2-3 дена излизат и то ако имаш лодка. От брега някой хващал ли е и то в светлата част на денонощието? И нямам в предвид някой случаен път а дали излиза по принцип.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Истината е че НЯМА ДОБРИ ВОДОЕМИ ОКОЛО ВАРНА.Ще си изкарам билет и ще ходя аз по гореизброените дерата ли?Единствения язовир е Цонево а аз не съм привърженик на червеноперката и костура с две думи не съм плувкар.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Livo написа: Тия сулки и сомове така като чета из форума май само ако отидеш за 2-3 дена излизат и то ако имаш лодка. От брега някой хващал ли е и то в светлата част на денонощието? И нямам в предвид някой случаен път а дали излиза по принцип.
Колега,рядко се случва да отида на Цонево,да метна въдица за бяла риба и да не хвана,друг е въпросът,че всичките съм ги пуснал,щото ги сметнах за маломерни/към 40см/,щото съм хващал и по-едри,пък и не съм умрял от глад. :lol: Сомчетата излизат и покрай брега,но ако търсиш едрия сом-трябва лодка.Излизат средно големи и едри костури на дънните въдици за бяла по светлото,а вземе ли да се стъмва-бялата риба започва.Намерете си място,където да няма навалица,щото последния път ми изгониха рибата с тяхните музики и пиратки...ама хората явно не бяха тръгнали за риба,а да празнуват. :lol: Бялата на Цонево не ми е искала изкуствените примамки,въпреки упоритите,разнообразни и настоятелни мои предложения,само на дъно със стръв най-добре говерадка,или някаква подобна по габарити и "дизайн" рибчица. :lol: :lol: :lol: Костура взима както на дъно на рибка,така и на плувка на рибка,както и на бял черав.На блесните и воблерите почти няма празно,обаче са маломерни и аз ги връщам обратно. :wink: Ако не са мрежарите и останалите бракониери,Цоневския язовир за мен си остава най-добрият и като природа,и като условия за риболов/естествено за Варненска "околия"/ :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Значи можем да обобщим, че да ударим едра риба около Варна с риболовен билет ловейки от брега си е чисто шано.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз за това не ходя около Варна,въпреки,че съм от Варна.
На платено много рядко ходим,единственото място досега,където сме дали пари за риболов е яз.Одринци южно от Добрич.Има добри бели риби,има хубави костури,едри таранки и бабушки,ако ше е платено-там ще е.

Иначе вземаме си шапките,палим и заминаваме най-малко на 150км от тук.Най-доброто и близко място за качествен риболов е на 250-260км от тук и се нарича р.Янтра.Най-доброто място за спинингов и мухарски риболов сравнително близко до Варна. :lol: Хем си правим кефа докато пътуваме/ние обичаме да пътуваме/,хем природата е невероятна,хем има доста и качествена риба/но ние рядко взимаме улова си/.За да остане р.Янтра такава,каквато я описах и каквато не мога да я опиша,пазете природата около нея и пазете рибата.Не е нужно да пълните живарниците си и да се хвалите пред колегите колко големи рибари сте.По-благородно е рибата да се върне,за да има после пак.Аз рядко,но все пак се случва да взема две-три добри риби за най-много един тиган.Вземайте по един апарат и щраквайте рибата,пък после се хвалете. :lol: Малко се отклоних от темата,но сятам,че не е за лошо.

Наслука!

- Лий Улф - 1939 г.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Ако всеки връщаше повечето от улова си нямаше да са на този хал водоемите ни в момента!
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Аз за това не ходя около Варна,въпреки,че съм от Варна.
На платено много рядко ходим,единственото място досега,където сме дали пари за риболов е яз.Одринци южно от Добрич.Има добри бели риби,има хубави костури,едри таранки и бабушки,ако ше е платено-там ще е.

Иначе вземаме си шапките,палим и заминаваме най-малко на 150км от тук.Най-доброто и близко място за качествен риболов е на 250-260км от тук и се нарича р.Янтра.Най-доброто място за спинингов и мухарски риболов сравнително близко до Варна. Хем си правим кефа докато пътуваме/ние обичаме да пътуваме/,хем природата е невероятна,хем има доста и качествена риба/но ние рядко взимаме улова си/.За да остане р.Янтра такава,каквато я описах и каквато не мога да я опиша,пазете природата около нея и пазете рибата.Не е нужно да пълните живарниците си и да се хвалите пред колегите колко големи рибари сте.По-благородно е рибата да се върне,за да има после пак.Аз рядко,но все пак се случва да взема две-три добри риби за най-много един тиган.Вземайте по един апарат и щраквайте рибата,пък после се хвалете. Малко се отклоних от темата,но сятам,че не е за лошо.
Най-близкото хубаво място се оказва на средата на България :lol: Все пак сигурно си заслужава. Жалко само че сме малко прецакани от към сладководния риболов но здраве да е. Други пък са прецакани от към морския...
Ако всеки връщаше повечето от улова си нямаше да са на този хал водоемите ни в момента!
Особено мрежарите ако си връщаха улова :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”