Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кои са неплатените водоеми около Варна?
Модератор: sapuna
Кои са неплатените водоеми около Варна?
Освен Цонево, Елешница, р.Камчия и морето има ли други водоеми около Варна на които се лови само с риболовен билет?
-
- ще става разбирач
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...
Последно промяна от Камбата на Сря Юли 15, 2009 7:22 pm, променено общо 1 път.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Реките за които говориш са наистина деренца (поне това което аз съм виждал от тях). Не очаквам в тях да има нещо заради което си заслужава изгубеното време. До сега съм ходил само на платени водоеми и исках да си взема билет че ми писна да ме обират легално на другите, но като се замисля (а и от вас получавам такажа информация) то около варна няма къде да отиде човек. На Цонево за платика голяма колкото шамара ми и с туй приключва сладководния риболов.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Цонево има и сулки,както и големи сомове,заради които си заслужава да си изгубиш времето.Костури,бабушки и червеноперки има колкото щеш. 

Последно промяна от Камбата на Сря Юли 15, 2009 7:22 pm, променено общо 1 път.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
Re: Кои са неплатените водоеми около Варна?
здражей те,някой мойе ли дами каже някой водоем до ПЛОВДИВ утре да ида да похварлям
Тия сулки и сомове така като чета из форума май само ако отидеш за 2-3 дена излизат и то ако имаш лодка. От брега някой хващал ли е и то в светлата част на денонощието? И нямам в предвид някой случаен път а дали излиза по принцип.Камбата написа:На Цонево има и сулки,както и големи сомове,заради които си заслужава да си изгубиш времето.Костури,бабушки и червеноперки има колкото щеш.![]()
Да не забравяме и река Елешница преди вливането в язовира.От половин година се каня да отида там,понеже чух,че имало добри кефали,но все има проблем,или с времето,или отиваме някъде другаде.
-
- ще става разбирач
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,рядко се случва да отида на Цонево,да метна въдица за бяла риба и да не хвана,друг е въпросът,че всичките съм ги пуснал,щото ги сметнах за маломерни/към 40см/,щото съм хващал и по-едри,пък и не съм умрял от глад.Livo написа: Тия сулки и сомове така като чета из форума май само ако отидеш за 2-3 дена излизат и то ако имаш лодка. От брега някой хващал ли е и то в светлата част на денонощието? И нямам в предвид някой случаен път а дали излиза по принцип.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз за това не ходя около Варна,въпреки,че съм от Варна.
На платено много рядко ходим,единственото място досега,където сме дали пари за риболов е яз.Одринци южно от Добрич.Има добри бели риби,има хубави костури,едри таранки и бабушки,ако ше е платено-там ще е.
Иначе вземаме си шапките,палим и заминаваме най-малко на 150км от тук.Най-доброто и близко място за качествен риболов е на 250-260км от тук и се нарича р.Янтра.Най-доброто място за спинингов и мухарски риболов сравнително близко до Варна.
Хем си правим кефа докато пътуваме/ние обичаме да пътуваме/,хем природата е невероятна,хем има доста и качествена риба/но ние рядко взимаме улова си/.За да остане р.Янтра такава,каквато я описах и каквато не мога да я опиша,пазете природата около нея и пазете рибата.Не е нужно да пълните живарниците си и да се хвалите пред колегите колко големи рибари сте.По-благородно е рибата да се върне,за да има после пак.Аз рядко,но все пак се случва да взема две-три добри риби за най-много един тиган.Вземайте по един апарат и щраквайте рибата,пък после се хвалете.
Малко се отклоних от темата,но сятам,че не е за лошо.
Наслука!
На платено много рядко ходим,единственото място досега,където сме дали пари за риболов е яз.Одринци южно от Добрич.Има добри бели риби,има хубави костури,едри таранки и бабушки,ако ше е платено-там ще е.
Иначе вземаме си шапките,палим и заминаваме най-малко на 150км от тук.Най-доброто и близко място за качествен риболов е на 250-260км от тук и се нарича р.Янтра.Най-доброто място за спинингов и мухарски риболов сравнително близко до Варна.

Наслука!
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач
Най-близкото хубаво място се оказва на средата на БългарияАз за това не ходя около Варна,въпреки,че съм от Варна.
Иначе вземаме си шапките,палим и заминаваме най-малко на 150км от тук.Най-доброто и близко място за качествен риболов е на 250-260км от тук и се нарича р.Янтра.Най-доброто място за спинингов и мухарски риболов сравнително близко до Варна. Хем си правим кефа докато пътуваме/ние обичаме да пътуваме/,хем природата е невероятна,хем има доста и качествена риба/но ние рядко взимаме улова си/.За да остане р.Янтра такава,каквато я описах и каквато не мога да я опиша,пазете природата около нея и пазете рибата.Не е нужно да пълните живарниците си и да се хвалите пред колегите колко големи рибари сте.По-благородно е рибата да се върне,за да има после пак.Аз рядко,но все пак се случва да взема две-три добри риби за най-много един тиган.Вземайте по един апарат и щраквайте рибата,пък после се хвалете. Малко се отклоних от темата,но сятам,че не е за лошо.

Особено мрежарите ако си връщаха уловаАко всеки връщаше повечето от улова си нямаше да са на този хал водоемите ни в момента!