Дилема за акция на мач?

Модератор: Paublo_Eskobar

nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дилема за акция на мач?

Мнение от nabeden ribar »

Контрол имаш с дългата въдица, не с твърдата! При тънък повод и твърда въдица какъв контрол можеш да имаш? Ето ти тема за размисъл - как ще се държи една пръчка на 3,90 с акция 5-15, и една на 4,80 с акция 12-30?
Последно промяна от nabeden ribar на Сря Яну 16, 2013 12:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

nabeden ribar написа:Контрол имаш с дългата въдица, не с твърдата! При тънък повод и твърда въдица какъв контрол можеш да имаш?
...изправена кука или скъсан повод,после куките и кордата са виновни :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
viktor_jor
новобранец
новобранец

Мнение от viktor_jor »

mmilen написа:Мисля че, това е добър избор само че варианта power. Със сигурност тежестта на изхвърляне не и е 10-30, най-много до 20гр. да е, но е мека пръчка и ще ти е кеф да ловиш с нея. С по-силният модел може би ще достигаш 25 метра дистанция.
Имай в предвид че не съм ловил с въдицата само съм я "клатил", моделът, който ти си харесал ми се стори неконтролируемо лигав :)
Е това вече е много полезно инфо.
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Здравейте колеги!Тази дайва я имам и в двата варианта-all power и medium.Мога да кажа,че пръчката е уникална.Усеащането е несравнимо.С нея си хващам рибки от 20гр до 3-4кила.Най голямата риба с нея ми е 7кила шаран на 0,13повод и 0,16 основно.Medium варианта изхвърля ваглери по 3-4гр. изключително лесно.Пръчката е мн. мека.Единствения недостатък е,че е само 3,90,но това не е болка за умиране.Колега,ако я вземеш няма да съжаляваш.Лично мое мнение :) .

ПС-Пръчката тежи 150гр.Мерена е на кантар 154гр. показа и не е с 10 водача,а с 13.
Аватар
viktor_jor
новобранец
новобранец

Мнение от viktor_jor »

Мерси за инфото. Само не разбрах ти, като притежател на двете акции, коя би избрал за гореописаните ситуации, като се има в предвид, че мача за сега ще е единствен и търся по-голяма универсалност.

Май-взех да клоня към по-голямата акция сега :rolleyes:

P.S. Ах как хубаво си ги скубех до сега с болото и не се вглъбявах толкова :D
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Колега не че съм курифей в мач риболова , но ако искаш да се наслъждаваш на риболова то пръчката ти трябва да е с малка акция и параболична ( повечето с малка акция са такива) от там тънки влакна, поводи и много кеф ... Пръчката ми е 4.2м с 5/15гр акция и с 10-15гр ваглери хвърлям на дистанция на която трудно си виждам плувката ... Последните експерименти който си правих с ваглер 6+6гр хвърлих 44м(мерени не на око) ...
п.п. Дори се замислям за мач с още по ниска акция :D
Изображение
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Зависи с какви ваглери ще ловиш колега.Аз лично ти препоръчвам power модела.За мен той е по-добрия избор.Powera се държи по-добре при по-големи риби(говоря за риби над кило и половина).Иначе тръпката и с двата мача е уникална.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Дилемата за мачовете донякъде се решава с придобиването на поне две мачови пръчки, да не кажа три-четири... Е, да, струват пари, но бъди сигурен, че ако се захласнеш по този вид риболов, с една пръчка няма да минеш :!: Гаранция :D
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Колегата е напълно прав... започваш от един мач и като се увлечеш, се събрали експонати за цяло риболовно изложение... :) Но, според мен,универсалният вариант е с акция до 20 гр.,3.90м. или 4.20м. с параболичен или прогресивен строй.
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Напълно съм съгласен с горните два поста.Аз започнах с един мач на фокус който беше доста твърд.След това си купих tica crystal match(униакален мек мач).Хареса ми мекия мач и си купих друг и те така.
Аватар
viktor_jor
новобранец
новобранец

Мнение от viktor_jor »

Е то това за няколкото мача си ми е ясно. Таз година 1, догодина 3 :mrgreen: Няма универсални неща, а търсиш ли ги значи си готов на компромис в някой от вариантите.

Наистина благодаря много на всички включили се в темата. Мисля че си реших дилемата :D
Благодаря и на колегата "gabanka" за информацията от извора, беше изключително полезна.
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

mmilen написа:Мисля че, това е добър избор само че варианта power. Със сигурност тежестта на изхвърляне не и е 10-30, най-много до 20гр. да е, но е мека пръчка и ще ти е кеф да ловиш с нея. С по-силният модел може би ще достигаш 25 метра дистанция.
Имай в предвид че не съм ловил с въдицата само съм я "клатил", моделът, който ти си харесал ми се стори неконтролируемо лигав :)
Колега въпросната Дайва е имам от скоро с ваглер 12 гр exner s
Се хвърля на дистанция на която трудно се вижда когато се прекара влакно през водачите става съвсем различна въдица мн стегнато стои много пъргава чудесно обира напаните на рибите с много тънка бланка и изключително лека 150гр за мен всички тези неща я превращат в истинско бижу имам засега шаран около 2-2.5 кг държи се чудесно и не липсва мощ според мен които вземе мач модела до 15 гр никога няма да съжалява!!!!
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

+1 за малка акция на мача и праболичен строй.Удоволствие е да се лови с такъв мач,като се усеща по-добре рибата било то малка или голяма.Използвам такава пръчка като за основно имам 015 мм. а за повод 013 мм.като ловя предимно на платени водоеми с него шаран и амур до към 5-6 кг.и проблем съм нямал с ваденето на рибоците.Дайва имат много добри мачове,но за избора можеш да се консултираш с Ивайло Христов от Майсторски риболов.Успех в избора на мач. :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”