Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Дилема за акция на мач?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Дилема за акция на мач?
Контрол имаш с дългата въдица, не с твърдата! При тънък повод и твърда въдица какъв контрол можеш да имаш? Ето ти тема за размисъл - как ще се държи една пръчка на 3,90 с акция 5-15, и една на 4,80 с акция 12-30?
Последно промяна от nabeden ribar на Сря Яну 16, 2013 12:17 pm, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...изправена кука или скъсан повод,после куките и кордата са виновниnabeden ribar написа:Контрол имаш с дългата въдица, не с твърдата! При тънък повод и твърда въдица какъв контрол можеш да имаш?

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- viktor_jor
- новобранец
Е това вече е много полезно инфо.mmilen написа:Мисля че, това е добър избор само че варианта power. Със сигурност тежестта на изхвърляне не и е 10-30, най-много до 20гр. да е, но е мека пръчка и ще ти е кеф да ловиш с нея. С по-силният модел може би ще достигаш 25 метра дистанция.
Имай в предвид че не съм ловил с въдицата само съм я "клатил", моделът, който ти си харесал ми се стори неконтролируемо лигав
Здравейте колеги!Тази дайва я имам и в двата варианта-all power и medium.Мога да кажа,че пръчката е уникална.Усеащането е несравнимо.С нея си хващам рибки от 20гр до 3-4кила.Най голямата риба с нея ми е 7кила шаран на 0,13повод и 0,16 основно.Medium варианта изхвърля ваглери по 3-4гр. изключително лесно.Пръчката е мн. мека.Единствения недостатък е,че е само 3,90,но това не е болка за умиране.Колега,ако я вземеш няма да съжаляваш.Лично мое мнение
.
ПС-Пръчката тежи 150гр.Мерена е на кантар 154гр. показа и не е с 10 водача,а с 13.

ПС-Пръчката тежи 150гр.Мерена е на кантар 154гр. показа и не е с 10 водача,а с 13.
- viktor_jor
- новобранец
Мерси за инфото. Само не разбрах ти, като притежател на двете акции, коя би избрал за гореописаните ситуации, като се има в предвид, че мача за сега ще е единствен и търся по-голяма универсалност.
Май-взех да клоня към по-голямата акция сега
P.S. Ах как хубаво си ги скубех до сега с болото и не се вглъбявах толкова
Май-взех да клоня към по-голямата акция сега

P.S. Ах как хубаво си ги скубех до сега с болото и не се вглъбявах толкова

- SammY
- фен клуб-скобар
Колега не че съм курифей в мач риболова , но ако искаш да се наслъждаваш на риболова то пръчката ти трябва да е с малка акция и параболична ( повечето с малка акция са такива) от там тънки влакна, поводи и много кеф ... Пръчката ми е 4.2м с 5/15гр акция и с 10-15гр ваглери хвърлям на дистанция на която трудно си виждам плувката ... Последните експерименти който си правих с ваглер 6+6гр хвърлих 44м(мерени не на око) ...
п.п. Дори се замислям за мач с още по ниска акция
п.п. Дори се замислям за мач с още по ниска акция

Зависи с какви ваглери ще ловиш колега.Аз лично ти препоръчвам power модела.За мен той е по-добрия избор.Powera се държи по-добре при по-големи риби(говоря за риби над кило и половина).Иначе тръпката и с двата мача е уникална.
Дилемата за мачовете донякъде се решава с придобиването на поне две мачови пръчки, да не кажа три-четири... Е, да, струват пари, но бъди сигурен, че ако се захласнеш по този вид риболов, с една пръчка няма да минеш
Гаранция 

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- ще става разбирач
Колегата е напълно прав... започваш от един мач и като се увлечеш, се събрали експонати за цяло риболовно изложение...
Но, според мен,универсалният вариант е с акция до 20 гр.,3.90м. или 4.20м. с параболичен или прогресивен строй.

Напълно съм съгласен с горните два поста.Аз започнах с един мач на фокус който беше доста твърд.След това си купих tica crystal match(униакален мек мач).Хареса ми мекия мач и си купих друг и те така.
- viktor_jor
- новобранец
Е то това за няколкото мача си ми е ясно. Таз година 1, догодина 3
Няма универсални неща, а търсиш ли ги значи си готов на компромис в някой от вариантите.
Наистина благодаря много на всички включили се в темата. Мисля че си реших дилемата
Благодаря и на колегата "gabanka" за информацията от извора, беше изключително полезна.

Наистина благодаря много на всички включили се в темата. Мисля че си реших дилемата

Благодаря и на колегата "gabanka" за информацията от извора, беше изключително полезна.
-
- научил се да хвърля
Колега въпросната Дайва е имам от скоро с ваглер 12 гр exner smmilen написа:Мисля че, това е добър избор само че варианта power. Със сигурност тежестта на изхвърляне не и е 10-30, най-много до 20гр. да е, но е мека пръчка и ще ти е кеф да ловиш с нея. С по-силният модел може би ще достигаш 25 метра дистанция.
Имай в предвид че не съм ловил с въдицата само съм я "клатил", моделът, който ти си харесал ми се стори неконтролируемо лигав
Се хвърля на дистанция на която трудно се вижда когато се прекара влакно през водачите става съвсем различна въдица мн стегнато стои много пъргава чудесно обира напаните на рибите с много тънка бланка и изключително лека 150гр за мен всички тези неща я превращат в истинско бижу имам засега шаран около 2-2.5 кг държи се чудесно и не липсва мощ според мен които вземе мач модела до 15 гр никога няма да съжалява!!!!
- Port_Royal
- разбира нещата
+1 за малка акция на мача и праболичен строй.Удоволствие е да се лови с такъв мач,като се усеща по-добре рибата било то малка или голяма.Използвам такава пръчка като за основно имам 015 мм. а за повод 013 мм.като ловя предимно на платени водоеми с него шаран и амур до към 5-6 кг.и проблем съм нямал с ваденето на рибоците.Дайва имат много добри мачове,но за избора можеш да се консултираш с Ивайло Христов от Майсторски риболов.Успех в избора на мач.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!