МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от SammY »

Инфо от събота ... Олу дере тече кал , не вода и нивото и беше много високо ... Съзлийка беше почти същото , но поне можеше да се лови , обаче риба няма . Марица , над вливането на Съзлийка , беше добра на цвят , ама риба нЕма :)
п.п. Някой ще сподели ли под кой мост на Симеонград има риба ? Мисля , че е железопътния от южна страна на островчето , но дали съм прав ?
Изображение
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Аз мога да кажа неска на мръсния канал малко преди трабата за 5,6 часа риболов фанах 9 карабалъка 10 кефала 2 арамии 3 каракуди и 6 чаушана . Хранех си с Трапер река , дюзена плувка 0.3грама, повуд 0.8 и кука 16. По - голямата част от рибата е изкарах на френски хляб иначе много мангал много нещо майката си е*ало.
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

SammY написа:Инфо от събота ... Олу дере тече кал , не вода и нивото и беше много високо ... Съзлийка беше почти същото , но поне можеше да се лови , обаче риба няма . Марица , над вливането на Съзлийка , беше добра на цвят , ама риба нЕма :)
п.п. Някой ще сподели ли под кой мост на Симеонград има риба ? Мисля , че е железопътния от южна страна на островчето , но дали съм прав ?
Прав си ,за моста :D ама дали ще има риба ти ще кажиш :wink:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Е щях да кажа , ако бях опрял до там :)
Изображение
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Тука си чешете езиците и се правите на големи природозащитници, ама неделя на река Банска имаше 3ма рибари, които ловяхме на стръв. Изумиха ме хора с хубави такъми, че търмъчат!!! Мислех, че щом някой е отделил примерно 300 лева за комплект иска да усети насладата от една честна борба - ама кур! Във форума всички са много отворени...
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

Вчера ходихме да търсим щука по реката над с.Брод, но нямахме късмет този път. Реката бистра, времето топло и рибата беше навътре. Стотици корморани гонеха пасажите по-надолу.
Изображение
Изображение
Тая баластриера я попиляха парашутисти и търмъкчии, долната не знам как е...
Риба има, но трябва да застуди. Чухме се с колеги, които бяха на "добричката ряка", и при тях нямало пипване целия ден.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

toshiro написа:Тука си чешете езиците и се правите на големи природозащитници, ама неделя на река Банска имаше 3ма рибари, които ловяхме на стръв. Изумиха ме хора с хубави такъми, че търмъчат!!! Мислех, че щом някой е отделил примерно 300 лева за комплект иска да усети насладата от една честна борба - ама кур! Във форума всички са много отворени...
Колега тука във форума никои не ти е виновен, нещо си в голяма заблуда ;)
Редовният въпрос към такива като теб : Като си толкова "отворен" и афектиран, защо не се обади на Доктора да се оплачеш, а го правиш тук :idea: :?:

Здравей kendo, виждаше ли се хищниците да гонят рибките или само тревопасните се плицикаха ? :D
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

toshiro написа:Тука си чешете езиците и се правите на големи природозащитници, ама неделя на река Банска имаше 3ма рибари, които ловяхме на стръв. Изумиха ме хора с хубави такъми, че търмъчат!!! Мислех, че щом някой е отделил примерно 300 лева за комплект иска да усети насладата от една честна борба - ама кур! Във форума всички са много отворени...
Вчера , на река Банска бяха мойте приятели . Аз за жалост пропуснах. Но и аз наскоро бях там , и видях за какво става въпрос. Днеска пичовете споделят , че е било същата работа , а именно че масово местните ловат с парашути , и тармъчат. Та да те питам , ти като си местен , защо не предприемеш нещо ? Миналия път , имаше един бивш пожарникар , дето не млъкна щял ден :rolleyes: ! Та този същия , още сутринта твърдеше че рибите вземали с гъзъ :lol: :lol: :lol: !!! Странна работа :lol: :lol: ! Ние , тук при нас си ги " лекуваме " такива . Вие какво правите ?
Върл Shimano фен!
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Ей, Jett., рискуваш да излезеш от добрия тон! Да не те засегнах нещо? "Такива като мен" ще ми викаш... :) не го знам Доктора кой е, ама ИАРА не вдига телефони, звънях и на двата номера дадени в нета, като единия нещо е сбъркан. Направих забелжка на един чичак с пушка в джипа и без малко да се почувствам като атентатор на конференция на ДПС. Рибката си кълвеше доволно на бял и жълъд, имайки предвид свистящите тройки покрай нея.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

toshiro написа:Ей, Jett., рискуваш да излезеш от добрия тон! Да не те засегнах нещо? "Такива като мен" ще ми викаш... :)
С по-горният си пост май ти излезе от "добрия тон" ;) Просто повечето хора са свикнали да се оплакват, гласът ти е като "глас в пустиня" тука... Като искаш толкова да се оплачеш, че никой не ти е вдигнал на телефона направи го тук ;) Можеше да споделиш поне някоя снимка от риболова и някоя друга риба, а не да пишеш тия шитни по-горе и да слагаш всички под общ знаменател :idea:
Направил си нещо по силите си - добре :smt023 , но не разбирам, какво общо имаме повечето колеги от форума с ония на Банска :) 8)

П.П. : Под "повечето колеги от форума" разбирай тия дето пишат и споделят, а не тия дето само четат и консумират :?
Доктора е Д-р Милчев - Началник на ТЗ ИАРА Хасково ;)
Изображение
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Прав си, така е! Извинявам се ако някой се е обидил! Просто исках да споделя ... Беше много грозно. До мен се редуваха буквално на смени да скубят. Снимки нямам заради голямата кал и страх за апарата :) Излизаха си 20см+ алаи, както и малки хамсии. Търмакчиите дърпаха и доста големи екземпляри. Рибата е толкова гъста, че на едно изтичане помислих, че закачих дъното и леко придърпах, а се оказа риба закачена за гръбна перка. През седмицата би бил добър риболова там.
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kendo »

JettroniX написа: Здравей kendo, виждаше ли се хищниците да гонят рибките или само тревопасните се плицикаха ? :D
Здрасти! Въобще не подгони хищник, а буквално вреше от малки рибета в гьола. Учудващо е, че и костур не се обади при това изобилие от дребосък...
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Миналия път като бях там , направих много качествен но труден риболов. Хванах 6-7 хубави карабалъка , и 13 алая , като седем или осем гонеха килото. Мойте приятели вчера , също са ги ловили доста добре , но алай почти е липсвал сигурно заради топлото време. Нарочно не направих репортаж , щото като видях какъв е народ :rolleyes: и си викам ако се разчуе още , какво ли ще стане ?!?! Бяхме първи на реката , още в тъмно и какво да видим І един идиот със парашут обикаля и пробва всички места. И чак ни вика - слабо е днеска !!! Тва в пет без петнайсет !!! Луда работа !
Върл Shimano фен!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

simo72 написа:Бяхме първи на реката , още в тъмно и какво да видим І един идиот със парашут обикаля и пробва всички места. И чак ни вика - слабо е днеска !!! Тва в пет без петнайсет !!! Луда работа !
:lol: :rolleyes: Местен завалия.... :lol: :lol: Колкото ми е ужасно това, толкова ми е и смешно :lol: :lol:
От години е така положението на Банска в този участък, където се влива в Марица. Аз също съм имал риболовни излети там, специално на плувка. Там оправия няма. Помня как преди доста години инспекторите (като бяха повече) направиха яка масова проверка и повече от половината народ се разбяга от реката като "Дявол от тамян" :lol: :lol: :lol:

Благодаря за инфото kendo :smt023
Изображение
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Татко ми викаше, че е от немотия това, ама се убедих, че е начин на мислене! На Мартинка някой ходил ли е?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”