Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
E,началника на НСО и той завалията срича като първолак и едно изречение на кръс неможе да каже,ама всепак е ГЕНЕРАЛ -КОДЖЕКОВ. генерал ,генерал създаден във кал.naskobo написа:gergi762 написа:Ми айде ти ако си по-умен,дай някаква идея как да избегнем подобни управници и кои са читавите.pacho109 написа: Всеки народ си заслужава управницитеС други думи прост народ-калпава държава
![]()
Aми възможно решение е ,например, хора които сочат с пръст буквите и си мърдат устните, когато четат да работят най много като охранители....
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- ще става разбирач
Плащат баце, щото нас ни калкулират тоя от американските ТЕЦ-ове и вятърните мелници, а евтиния от Козльо заминава навънgergi762 написа:Пичове,а не е ли по-добре да нямаме НИКАКВА енергетика.При положение че чужденците плащат по-малко от Българите за нашия ток,защото при тях има конкуренция,а ние плащаме колкото ни кажат защото няма от друго място,май по-хубаво Турци,Сърби и Румънци да се конкурират за нашия пазар.Така сигурно ще ни е по-евтин тока,а парите за Белене могат да се използват за друго.Между другото имам приятел,който работи от десетина години в АЕЦ Белене,и основното занимание на всички там е да КРАДЪТ.А още по-между другото,до кога ще ги търпим тия копелета,еба си случая,гърците плащат тока от НАЩА централа по-евтино от нас![]()
![]()

- Vid
- кандидат преподавател
Хайде колеги, време не остана.... Тази статийка за държавата с кюмбетата отразява в много голяма степен ситуацията в държавата с кюмбетата
http://www.haskovo.net/news/120971/%D0% ... 0%BB%D0%B0

http://www.haskovo.net/news/120971/%D0% ... 0%BB%D0%B0
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
За да може всичко да се реши по-малко купени гласове!Нали схващаш?GODzillata написа:
Пичове, БОЙКОтирайте референдума, отидете за риба!
Я кажи сега ако се вземе решение да се строи и цената на тока се вдигне 3 пъти ти какво ще кажеш? Не ме интересува, аз бях за риба и ще плащам по старите цени тока? Всъщност Не само тока ще скочи. Ако се топлиш на дръвца и си мислиш че ще ебеш дявола много се лъжеш - Иван се е топлил досега на ток, ама и тои вече ще се топли на дръвца. И Първан, и Асан, и догодина дръвцата - 200 лв кубика, а по-догодина 400 и т.н. докато свършат. Тук обаче е и моя тъп въпрос - ако тока скочи 3 пъти, колко ще скочи хляба? А баничката дето всяка сутрин си купува детето? Т.е. дали ще я платим тази сума за ток или за друг продукт който е зависим от цената на тока това няма значение, но тази инвестиция ще я платим!
Я да видим кой може да смята? Стана ясно че АЕЦ ще струва 20 милиарда лева! И че се планува да се изплати за 15 години. Да предположим че населението на българия е 7 милиона. Получава се че за едно 4 членно семейство грубо се падат по 65 лева средно всеки месец само за изплащане на инвестицията, без да слагаме печалбата, хе-хе! При това ако потреблението на ток съответства на средностатистическото, т.е. ако това семейство потребява 2 пъти повече ток от едно средностатистическо 4 членно семейство, то ще плаща по 130 лева повече! Всеки месец. Или 1560 лева за година! И това не отчита поскъпването на всички останали продукти, в чиято цена е калкулиран ток. Кои са те? Или по-правилно е да се каже кои не са?
Абе дето ша си мориш мозъка, я по-добре иди за риба! Пък каквото Х*Й покаже! Яли сме го, и пак ще го ядем.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Вече сме в 2013г.
Преди 20г - демек 1993г,още май нямахме кабелни ТВ-та.
GSM-и(ако имаше такива),бяха като тухли четворки и батериите им държаха 2-3 дена.
Комповете ни бяха - не мога да си спомня кои бяха,Правец ? /абе както и да е.
Сега имаме GSM-и дето са си компове.
А ми кажете дали след 20г тази ядрена енергия дали ще е модерна?
Специално аз си мисля,че до 3-4г ще мога да си монтирам на село
спокойно соларна станция,необходима за домашните ми нужди.
Не съм от хората дето могат да си позволят някакви луксове.
Ако с една малка част от тези 20 млрд се подпомогнат такива
индивидуални малки домакинства поне с по 20%,ще разтоварят енергото много повече,
отколкото ще произвеждат 2 реактора.
А може би само след 5-6г,ще може да се произвежда ток и от някакви други източници.
Трябва ли сега да затваряме такива средства за стари технологии ?
То да ги имаме в излишък и да се чудим де да харчим - ОК,да ги дадем.
Ама защо точно сега,като се чуди държавата как да върже двата края ?
И после - добре,ще се направи тая Белене.
Да не стане после,ток бол - пазар йок.
Преди 20г - демек 1993г,още май нямахме кабелни ТВ-та.
GSM-и(ако имаше такива),бяха като тухли четворки и батериите им държаха 2-3 дена.
Комповете ни бяха - не мога да си спомня кои бяха,Правец ? /абе както и да е.
Сега имаме GSM-и дето са си компове.
А ми кажете дали след 20г тази ядрена енергия дали ще е модерна?
Специално аз си мисля,че до 3-4г ще мога да си монтирам на село
спокойно соларна станция,необходима за домашните ми нужди.
Не съм от хората дето могат да си позволят някакви луксове.
Ако с една малка част от тези 20 млрд се подпомогнат такива
индивидуални малки домакинства поне с по 20%,ще разтоварят енергото много повече,
отколкото ще произвеждат 2 реактора.
А може би само след 5-6г,ще може да се произвежда ток и от някакви други източници.
Трябва ли сега да затваряме такива средства за стари технологии ?
То да ги имаме в излишък и да се чудим де да харчим - ОК,да ги дадем.
Ама защо точно сега,като се чуди държавата как да върже двата края ?
И после - добре,ще се направи тая Белене.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Vid
- кандидат преподавател
Така, така, Румъния си строи централа, Турция 4-ри, а на нас не ни трябва това Белене, щото сме държава на кюмбетата както казах по горе - не мога да изляза на терасата, ни да отворя прозорец да проветря, щото навън мирише на кюмюр, ама не се трае........КИРО написа:И после - добре,ще се направи тая Белене.
Винаги съм се изумявал от нашенската простотия, ще умрем в лайната си, ама ще продължаваме да се тупаме по гърдите колко сме велики!! На това му се вика - на гол гъз алдъз.
Та, ако вземем да разсъждаваме реално, какво излиза? Ще имаме Белене = 20 млр. лв. на нашия гъз, ток на съседите не можем да продаваме вече, индустрия и икономика нямаме и няма и перспектива през следващите 20г. да имаме, младите напускат страната и след 20 г., като умрат дъртите населението ще наброява 5 млн. души (от които 1/3-та цигани).... И така, за какво ни е втора централа на нас???
Много по добре е тези пари да отидат за възобновяеми източници, слънчеви, вятърни и пр. централи, че ако щете като бонус към мизирните пенсии на нашите родители....
ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ......
п.п. Правителството на Бойко Борисов унищожи през последните 3 и кусур години напълно понятието "що е бизнес и има ли той почва у нас" и напълно заслужава да си ходи и оно педалче Дянков да си ходи у америката, Но относно референдума мога да направя изключение и да ги подкрепя изцяло с голямо и категорично НЕ на развитието на атомната енергетика в държавата на кюмбетата.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Диканаров
- кандидат преподавател
Момци, сега ако искаш да включиш какъвто и да е обект в мрежата се иска съгласуване на проекта с Енергото. Питат те колко квт. е мощността и ти казват:- ОК или няма достатъчно енертия и е нужно да се построи подстанция, трансформатор, толкова брой стълбове и толкова кабел. Е ако е държавата , а не аз и не става дума за моя курник, а за нова производствена мощност какво излиза? Че трябва да се молим да ни вържат към един или друг енергопроизводител. А какво става като има дефицит на една стока? Ами цената хвръква до небето и то без оскъпяващите / 2 и 3 пъти/ солари и вентилатори! Та кой инвеститор утре ще се натресе да инвестира у нас при липса на енергия? Като няма производство ще бягат ли младите да си търсят работа в чужбина? Като нямаш деца ще развиваш ли образованието? НЕ! И ето, че си стигнахме до направеният вече от други задгранични сили извод, че сме предвидени като територия на Европа за алкохолен и секс туризъм! Нали за секс и царкирови магии няма нужда от ток! Няма! И европейските аутсайдери се имат у нас за супермени! И нашите съдии си ги пускат да си ходят, щото са от демократичен Запад. Ако не забравяте за скандалните дела с английският и с австралиайският убийци? Ако можете да ми кажете на запад или изток карат нашите бели робини? И накрая да попитам, след като една пета от действащите в Англия, Франция, Италия и Германия са по технологии по-стари от тези на затворените наши реактори, защо работят? Ами по-ефективни са! И още 3+ технологията предвидена за Белене е по-модерна от най-съвременните действащи централи! Като е предвидена и вероятността да се извърши терористичен акт над тях. Както над Кулите Близнаци. И последно! България по-земетръсна зона ли е от Япония? Та там и в момента работят АЕЦ, а има и правителствена програма за поетапно включване на всички издържали Стрес тестовете АЕЦ. Това го обяви Новото японско правителство преди месец! Не бъдете маша на чужди интереси и не вадете топлият картоф за чужда уста! Белене, ако се строи, няма да е финансирана от бюджетът на страната ни , като го натъртват в изказванията си разни платени политици! Ако е 51% наш и 49% чужд, ние ще определяме цената. Нашият дял може да се поеме от кредитор, в т.ч. и руски, като се откупува от печалбата на квч. за 10-12 години! А помните ли за колко години бе проектирано Белене да работи без модернизация? Ние сме свързани в евпопейската и евпоазиятската преносни енергийни мрежи! Значи пазар има! Мислете преди да гласувате! Не мислете само за днешната си вечерна ракия и кутия цигари, а и за бъдещето на деца и внуци! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Колега,
всичко това,което си написал е абсолютно вярно и точно!Спор няма!
Проблемът е,че законът за референдумите така е направен,че е все тая какъв ще е преобладаващия отговор.Дори всички гласували да кажат ДА ,то ядрена централа няма да има,защото нейното построяване не зависи от този референдум.Той има само пожелателен характер !?
Абе,българска му работа!
Иначе заставам на 101 % от твоя анализ,направен в поста ти!
Но всичките тези главоблъсканици си ги докарахме още с подписването на присъединителните глави,към договора за влизането ни в ЕС !?!?
Защо не поискаме референдум например за :
1. Влизането ни в ЕС !?
2.Каква форма на управление трябва да има България!?
3.Какъв да бъде броя на народните представители в парламента!?
4.Как да се избират те-мажоритарно или порпоционално !?
Хайде на не изреждам всички важни за страната ни въпроси,които могат да зависят от нас,а от там и начина ни на живот!?
всичко това,което си написал е абсолютно вярно и точно!Спор няма!
Проблемът е,че законът за референдумите така е направен,че е все тая какъв ще е преобладаващия отговор.Дори всички гласували да кажат ДА ,то ядрена централа няма да има,защото нейното построяване не зависи от този референдум.Той има само пожелателен характер !?

Абе,българска му работа!
Иначе заставам на 101 % от твоя анализ,направен в поста ти!
Но всичките тези главоблъсканици си ги докарахме още с подписването на присъединителните глави,към договора за влизането ни в ЕС !?!?

Защо не поискаме референдум например за :
1. Влизането ни в ЕС !?
2.Каква форма на управление трябва да има България!?
3.Какъв да бъде броя на народните представители в парламента!?
4.Как да се избират те-мажоритарно или порпоционално !?
Хайде на не изреждам всички важни за страната ни въпроси,които могат да зависят от нас,а от там и начина ни на живот!?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега Диканаров, в горните постове има доста смисъл и аз те съветвам да ги прочетеш по-внимателно. Никой от нас не може да каже със сигурност ще има ли дефицит на ток или не, но ако се строи Белене, то е гарантирано че тока ще поскъпне, щото ще трябва да платиме инвестицията. И не само тока а и всички останали стоки ще поскъпнат!!! Я ми кажи ще можем ли да бъдем конкурентни на европейския пазар ако в цената на тока калкулираме производствените разходи + инвестицията? И ако европа не иска ток на по-висока цена то кой ще плати тази инвестиция?
Мислиш ли че ако наистина има нужда от аец то някой ще те пита дали го искаш? Посочи ми такъв пример в историята на света! За мен истината е че тук има далавера, ама няма реална причина да се осъществи и се търси повод, нещо от сорта "ама той народа го иска" . Не може аз, ти или бай х*й да реши аджеба требе ли ни аец или не! Аз следя дебатите от начало, в пъвите от които Румен Овчаров изтъкна като единстена причина да се строи аец че тя щяла да струва само 4 милиарда (сега се оказа че ще е 20 милиарда) и се оповаваше на някаква Хамериканска компания дето правила проучване (щото нии сме малоумни) и написала че след 15 години щели сме да имаме дефицит на ток. Това той повтаряше през цялото предаване и той също се съгласи че цената на тока ще скочи 3 пъти и не можа да отговори на въпросите "какво ще го правим този ток ако построим втори аец?, защо да не построим нов реактор в козлодуй, което ще е много по-евтино".
Заеби Япония, това е друг свят, те даже не живеят на нашта земя! Ти имаш ли представа за японската икономика? Можеш ли да я сравниш с нашата? Наясно ли си че там живота тече денонощно! Имаш ли представа колко енергия им е необходима, мислиш ли че имат друг избор?
Колега Телескоп, гласовете "за" и "против" са същите, дето ще играят и на изборите това лято... нали се сещаш
Мислиш ли че ако наистина има нужда от аец то някой ще те пита дали го искаш? Посочи ми такъв пример в историята на света! За мен истината е че тук има далавера, ама няма реална причина да се осъществи и се търси повод, нещо от сорта "ама той народа го иска" . Не може аз, ти или бай х*й да реши аджеба требе ли ни аец или не! Аз следя дебатите от начало, в пъвите от които Румен Овчаров изтъкна като единстена причина да се строи аец че тя щяла да струва само 4 милиарда (сега се оказа че ще е 20 милиарда) и се оповаваше на някаква Хамериканска компания дето правила проучване (щото нии сме малоумни) и написала че след 15 години щели сме да имаме дефицит на ток. Това той повтаряше през цялото предаване и той също се съгласи че цената на тока ще скочи 3 пъти и не можа да отговори на въпросите "какво ще го правим този ток ако построим втори аец?, защо да не построим нов реактор в козлодуй, което ще е много по-евтино".
Заеби Япония, това е друг свят, те даже не живеят на нашта земя! Ти имаш ли представа за японската икономика? Можеш ли да я сравниш с нашата? Наясно ли си че там живота тече денонощно! Имаш ли представа колко енергия им е необходима, мислиш ли че имат друг избор?
Колега Телескоп, гласовете "за" и "против" са същите, дето ще играят и на изборите това лято... нали се сещаш
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Чета ви постовете,някои от дълги,по-дълги.Прилачат на речи,написани за политици от някои канцеларски плъх от които никой нищо да не разбере.
Ето един семпъл пример,които няма нищо общо с темата но е актуален.
Да помислим над него.
Защо само в Милата ни родина
го има този феномен,колкото повече има от нещо,то трябва да е по-скъпо от предходното.
Какво имам предвид.
Имахме само един мобилен оператор,цените и услугите бяха каквито той каже.
Заговори се,че ще идва втори оператор,и как цените ще паднат защото вече има конкуренция
Нищо такова не се случи
напротив
и след всички следващи,цените не само,че не падат.Напротив увеличават се.
Защо питам аз
Същата работа е и с енергетиката и със всичко в България.
Не може да казваш на една жена/визирам майка си/,че сега имаш трудности да и дадеш заплата от /350/лева,през прозореца на кола за 100 бона.
Примера го дадох за това,че всичко е в полза на някой,и от нас единственото което зависи е да мълчим повече.
Ето един семпъл пример,които няма нищо общо с темата но е актуален.
Да помислим над него.
Защо само в Милата ни родина

Какво имам предвид.
Имахме само един мобилен оператор,цените и услугите бяха каквито той каже.
Заговори се,че ще идва втори оператор,и как цените ще паднат защото вече има конкуренция

Нищо такова не се случи

Защо питам аз

Същата работа е и с енергетиката и със всичко в България.
Не може да казваш на една жена/визирам майка си/,че сега имаш трудности да и дадеш заплата от /350/лева,през прозореца на кола за 100 бона.
Примера го дадох за това,че всичко е в полза на някой,и от нас единственото което зависи е да мълчим повече.
-
- разбира нещата
до 90-та г.имаше режим на тока ,работеха всички заводи на пълна мощност,в големите градове повечето квратали бяха на парно.ток предимно изнасяхме за гърция и турция,заради това беше този режим-НО РАБОТЯХА И ШЕСТЕ РЕАКТОРА!!!!.
Икономиката ни я сринаха ,доста от тези които ползваха парно преминаха или на ток или на дърва( за по-евтино),легловата база по курортитите се покачи доста значително,наслагаха се и доста климатици,няма ги 1,2,3,4, блок на АЕЦ .само не ми е ясно едно-ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ
(до колкото знаем)все още внасят ток в големи количества,как така сме имали нереализирани
ПЕТСТОТИН МГВ. ТОК КОЙТО СМЕ НЯМАЛИ КЪДЕ ДА ПРОДАДЕМ??????
.
ВТОРО:
нека да излезе един ,,компитентен,, който защитава перките и соларите и за тази цена на която ще се струи БЕЛЕНЕ,да кажи КОЛКО МОЩНОСТИ ЩЕ СЕ ПОСТРОЯТ И КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА???
ТРЕТО:
ТОЧНО ТЕЗИ ЗЕЛЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДИ ГОДИНИ СЕ ОПЪЛЧИХА СРЕЩО ПЕРКИТЕ ПОКРАЙ БАЛЧИК!!!??
А ЗА ДА СЕ ЗАМЕНИ 5 И 6 БЛОК НА АЕЦ КОЛКО ПРОСТРАНСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСТРУИ С ПЕРКИ И ВОЛТАЖИ???-ТАКА НЯМА ЛИ ДА СЕ НАРУШИ ЕКОРАВНОВЕСИЕТО.???
и един призив към тези които са ,,против ,, аец но децата им или те самите са в САЩ или Англия-ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ДА ПРИБИВАВАТЕ ТАМ (или децата ви),ЗАНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ В САЩ ЩЕ ГРЪМНАТ 66 АЕЦ-а,а в АНГЛИЯ -8.НАПУСНЕТЕ НЕЗАБАВНО.РИСКУВАТЕ ЗДРАВЕТО СИ И НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ.
Икономиката ни я сринаха ,доста от тези които ползваха парно преминаха или на ток или на дърва( за по-евтино),легловата база по курортитите се покачи доста значително,наслагаха се и доста климатици,няма ги 1,2,3,4, блок на АЕЦ .само не ми е ясно едно-ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ
(до колкото знаем)все още внасят ток в големи количества,как така сме имали нереализирани
ПЕТСТОТИН МГВ. ТОК КОЙТО СМЕ НЯМАЛИ КЪДЕ ДА ПРОДАДЕМ??????

ВТОРО:
нека да излезе един ,,компитентен,, който защитава перките и соларите и за тази цена на която ще се струи БЕЛЕНЕ,да кажи КОЛКО МОЩНОСТИ ЩЕ СЕ ПОСТРОЯТ И КАКВА ЩЕ Е ЦЕНАТА???
ТРЕТО:
ТОЧНО ТЕЗИ ЗЕЛЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕДИ ГОДИНИ СЕ ОПЪЛЧИХА СРЕЩО ПЕРКИТЕ ПОКРАЙ БАЛЧИК!!!??
А ЗА ДА СЕ ЗАМЕНИ 5 И 6 БЛОК НА АЕЦ КОЛКО ПРОСТРАНСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСТРУИ С ПЕРКИ И ВОЛТАЖИ???-ТАКА НЯМА ЛИ ДА СЕ НАРУШИ ЕКОРАВНОВЕСИЕТО.???
и един призив към тези които са ,,против ,, аец но децата им или те самите са в САЩ или Англия-ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ДА ПРИБИВАВАТЕ ТАМ (или децата ви),ЗАНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ В САЩ ЩЕ ГРЪМНАТ 66 АЕЦ-а,а в АНГЛИЯ -8.НАПУСНЕТЕ НЕЗАБАВНО.РИСКУВАТЕ ЗДРАВЕТО СИ И НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- Диканаров
- кандидат преподавател
Колега Набеден рибар, след 13-14 год. трябва да затворим сегадействащите реактори, а 5 години преди тях трябва да са спряли работа Американските тецове в Марица, поради изчерпване на ресурс. При това положение остават вецовете, които са за сезонно използване с изключение на ПАВЕЦ Чаира, Тец Варна, Тец София и Бобов дол. Е при това положение как да си без режим на тока, дори и без влизане на нови потребителски производствени мощности.
Нов реактор на територията на Козлодуй ще изисква пълен цикъл на съгласуване, проектиране, одобрение и т.н. което значи 8-9г. до началото на строенето, независимо, че част от оборудването е вече готово сега. А тури и 5-6 години строителство и какво излиза? Излиза, че Р.Ов. е прав! Той не ми е симпатичен, но излиза, че е прав!
Япония пишеш, че е друг свят! Прав си! Трудно може да се посочи по-организиран и дисциплиниран народ! Безспорни патриоти, достигащи до фанатизъм! Но кажи ми колега, Япония с какви ресурси на полезни изкопаеми и енергия разполага? Кога излезе от феодалната си изолация ? Какви бяха японските острови след Втората световна война?
Ако искаш ще ти кажа:-никакви ресурси;-началото на 20 век;-унищожени от американската военна мощ!
Та от къде те тръгнаха стана ясно и до къде стигнаха знаем защото правителствата им надграждаха, а не разрушаваха! Защото правителствата им бяха прагматични и мислеха напред с десетилетия, а не за насъщия само! Защото никога не забравяха поуките от историята си! Защото прозряха как да се изправят, след като са били повалени! Защото защитаваха своят интерес, а не се оставиха да ги маниполират за чужд.
Та ние сме били на тяхният хал не един път и нещем да се поучим!
А да попитам кога Б.Б. от апологет на атомната енергетика стана противник? Не бе ли след като не мина номерът с шистовият газ. Ние нямаме пустини, та да не ни пука за 100-200кв. км. САЩ имат! Те могат да си позволят това, но искат да дойдат и в Европа! Защо ли? Ми заради техните газцентрали! Е като си на зор ще кандисаш на всякакви условия! Та за мен причината е натиск от вън да се спре АЕЦ, да се докараме до там да се молим за ток и да се появи спасението от САЩ.
Те не са алтруисти! Те са прагматично и безскруполно действащи хора, наричащи се демократи! Не им пука за нашата Добруджа, за нас и за нашето бъдеще! Такива са били преди, такива са и сега! Единствено тяхният интерес е важен! Мир на тяхна територия и работеща тяхна икономика, като да остават длъжник на целият свят с квадралиони долари! Та нали преди 10 дни приеха закон с който увеличиха дълга към БНПродукт, за да избегнат фалитът на държавата си! Дори Обама си съкрати отпуската, та да присъства!
Забравяме и кой демократично бомбардира спяща София на 10 и 12 януари 1944г. Не воени обекти, а жилищния център на града! Кой бомбардира Херошима и Нагазаки и нужно ли бе това от военна точка? Не! Не е било нужно, но е трябвало да се покаже кой трябва са се слуша. Така е и сега!
Колкото до далаверите, та разликата от 6.5 млр. евр. , колкото се твърди от едната страна и 10.5млр.евр. по твърдения на другата страна са доста прилична компенсация, ако не послушат новото Голямо братче! Е това го викам комисионна!
Приятели далаверите сигурно са колосални, но това е сега на втори за мен план! За това има съд! Съм за отмяна на смъртното наказание и за налагането му за икономически и финансови престъпления! Съм за мажоритарен избор! От години се боря да ви разбудя и да направим избор на един от нас за народен представител. Да е на възраст 45-55години/ за да има време да работи/, улегнал, доказал се в професия и със семейство патриот. Един от вас успял член на Форума, който да не е зависим от партии, религии, етноси и който да е направляван, подкрепян и контролиран единствено от Форума. Мислете! Можем ли да направим модел за следване от другите в едно наистина действено гражданско общество! Вие сте тези, които утре и след десетилетия ще можете да определяте пътя на страната ни! Ако успеем ние, това ще е като маята в млекото! Ще се подкваси за няколко години народът ни и ще бъде НС от отговорни, а не безотговорни към избирателите си избранници! Да помислим и по това!
Отново е време! 
Нов реактор на територията на Козлодуй ще изисква пълен цикъл на съгласуване, проектиране, одобрение и т.н. което значи 8-9г. до началото на строенето, независимо, че част от оборудването е вече готово сега. А тури и 5-6 години строителство и какво излиза? Излиза, че Р.Ов. е прав! Той не ми е симпатичен, но излиза, че е прав!
Япония пишеш, че е друг свят! Прав си! Трудно може да се посочи по-организиран и дисциплиниран народ! Безспорни патриоти, достигащи до фанатизъм! Но кажи ми колега, Япония с какви ресурси на полезни изкопаеми и енергия разполага? Кога излезе от феодалната си изолация ? Какви бяха японските острови след Втората световна война?
Ако искаш ще ти кажа:-никакви ресурси;-началото на 20 век;-унищожени от американската военна мощ!
Та от къде те тръгнаха стана ясно и до къде стигнаха знаем защото правителствата им надграждаха, а не разрушаваха! Защото правителствата им бяха прагматични и мислеха напред с десетилетия, а не за насъщия само! Защото никога не забравяха поуките от историята си! Защото прозряха как да се изправят, след като са били повалени! Защото защитаваха своят интерес, а не се оставиха да ги маниполират за чужд.
Та ние сме били на тяхният хал не един път и нещем да се поучим!
А да попитам кога Б.Б. от апологет на атомната енергетика стана противник? Не бе ли след като не мина номерът с шистовият газ. Ние нямаме пустини, та да не ни пука за 100-200кв. км. САЩ имат! Те могат да си позволят това, но искат да дойдат и в Европа! Защо ли? Ми заради техните газцентрали! Е като си на зор ще кандисаш на всякакви условия! Та за мен причината е натиск от вън да се спре АЕЦ, да се докараме до там да се молим за ток и да се появи спасението от САЩ.
Те не са алтруисти! Те са прагматично и безскруполно действащи хора, наричащи се демократи! Не им пука за нашата Добруджа, за нас и за нашето бъдеще! Такива са били преди, такива са и сега! Единствено тяхният интерес е важен! Мир на тяхна територия и работеща тяхна икономика, като да остават длъжник на целият свят с квадралиони долари! Та нали преди 10 дни приеха закон с който увеличиха дълга към БНПродукт, за да избегнат фалитът на държавата си! Дори Обама си съкрати отпуската, та да присъства!
Забравяме и кой демократично бомбардира спяща София на 10 и 12 януари 1944г. Не воени обекти, а жилищния център на града! Кой бомбардира Херошима и Нагазаки и нужно ли бе това от военна точка? Не! Не е било нужно, но е трябвало да се покаже кой трябва са се слуша. Така е и сега!
Колкото до далаверите, та разликата от 6.5 млр. евр. , колкото се твърди от едната страна и 10.5млр.евр. по твърдения на другата страна са доста прилична компенсация, ако не послушат новото Голямо братче! Е това го викам комисионна!
Приятели далаверите сигурно са колосални, но това е сега на втори за мен план! За това има съд! Съм за отмяна на смъртното наказание и за налагането му за икономически и финансови престъпления! Съм за мажоритарен избор! От години се боря да ви разбудя и да направим избор на един от нас за народен представител. Да е на възраст 45-55години/ за да има време да работи/, улегнал, доказал се в професия и със семейство патриот. Един от вас успял член на Форума, който да не е зависим от партии, религии, етноси и който да е направляван, подкрепян и контролиран единствено от Форума. Мислете! Можем ли да направим модел за следване от другите в едно наистина действено гражданско общество! Вие сте тези, които утре и след десетилетия ще можете да определяте пътя на страната ни! Ако успеем ние, това ще е като маята в млекото! Ще се подкваси за няколко години народът ни и ще бъде НС от отговорни, а не безотговорни към избирателите си избранници! Да помислим и по това!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Брей,голямо писане-голямо дърляне..........типично по нашенски.
Вместо да си седите на топло и да си подчешвате езиците ,всички на куп и на улицата ...тогава да ви видя, как ще си защитите задните джобове на гащите.
За нищо не ставаме ,пък и се репчим
Вместо да си седите на топло и да си подчешвате езиците ,всички на куп и на улицата ...тогава да ви видя, как ще си защитите задните джобове на гащите.
За нищо не ставаме ,пък и се репчим

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
Добре че има хора като колегата ДИКАНАРОВ!!!Евала,на теб поне ти е светнала лампичката,напълно подкрепям мнениятата ти
лошото е че повечето българи предпочитат да си заравят главата в пясъка!!!!

YOU LL NEVER WALK ALONE
- Поморийския
- ще става разбирач
Сега като цената от Козлодуй е 4-5 ст защо ни я пробутват по 19-20 къде отива разликата???