Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Колега, Граховски, направи ли си труда да прочетеш това, което ти написахме в горните постове, или просто си питаш - колкото да поддържаш клавиатурата в работно състояние?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- учете се от него
Колега, айде стига с тия манипулации, че всичко всеки можел да си го гледа и чете от нета и то за незнамкойпът в тази тема; качи от някъде последните два филма на Шанин(11/12г.) готови за гледане и ще те черпя...Vid написа:..........Бачо, тези матриали всеки може да си ги гледа и чете, ако знае що е гугъл търсачка и по важното - ако Кузмин и Шанин и др. корифеи вземат да дойдат да ловят в нашите водоеми.........

И ще ми гледаш бачо..я, с извинение, ако лично аз не го кача тук; освен това филмите не са "как хубаво и по много лови Шанин на дащнно място", а са презентация на воблери и обяснения на проводките с тях. По същия начин стоят нещата и с ред други филми и материали по въпросите..

"Тоя бил преписал...оня бил копипейстнал..." и не знам какво си; това че си хванал петнадесетина бели(дали има и толкова) за 2012г. на АРЕНДНИ водоеми, едва ли те прави някакъв велик капацитет в джига- начаткай ги на Жребчево, Копринка, Ивайловград, Дунав и подобни водоеми...пък тогава, ала-бала и това-онова ....

Айде наздраве и приятен уикенд!

Бачо Илия ,много си прав,и всичко което си написал за монтажите на мен ми харесва.Бачо Илия написа:Колега, айде стига с тия манипулации, че всичко всеки можел да си го гледа и чете от нета и то за незнамкойпът в тази тема; качи от някъде последните два филма на Шанин(11/12г.) готови за гледане и ще те черпя...Vid написа:..........Бачо, тези матриали всеки може да си ги гледа и чете, ако знае що е гугъл търсачка и по важното - ако Кузмин и Шанин и др. корифеи вземат да дойдат да ловят в нашите водоеми.........Като влезеш в албумите ми в Яндекс(цъка се в горния десен ъгъл на прозореца с филма, върху "Яндекс"), ще ти излезе ето това:
И ще ми гледаш бачо..я, с извинение, ако лично аз не го кача тук; освен това филмите не са "как хубаво и по много лови Шанин на дащнно място", а са презентация на воблери и обяснения на проводките с тях. По същия начин стоят нещата и с ред други филми и материали по въпросите..![]()
"Тоя бил преписал...оня бил копипейстнал..." и не знам какво си; това че си хванал петнадесетина бели(дали има и толкова) за 2012г. на АРЕНДНИ водоеми, едва ли те прави някакъв велик капацитет в джига- начаткай ги на Жребчево, Копринка, Ивайловград, Дунав и подобни водоеми...пък тогава, ала-бала и това-онова ....![]()
![]()
Айде наздраве и приятен уикенд!![]()
![]()

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Мунчо,пиша през телефона брат и ми дава грешки,същото мнение се появи в темата за Струма.Мунчо написа:Колега, Граховски, направи ли си труда да прочетеш това, което ти написахме в горните постове, или просто си питаш - колкото да поддържаш клавиатурата в работно състояние?
Четох ви мненията и ми е интересна темата и то много.Повечето време чета,а ако има нещо неясно питам и пак чета.
А сега малко да загрее ща взема и някои от вас дето ми е на близо,да ми покаже и на практика как става,мезето и джака от мен.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- учете се от него
За да се накъсва по малко цръвякът, първо правиш една такава джаджа от тънка и по-мека тел:Д.Граховски написа:.....................Не се ли разкъсва цръвико?

После монтираш "джаджата" вътре в средата на червея и по оста; куката се закача през силикона и през теленото око на горната снимка и като краен вариант изглежда така:
- без незацепляйка:

Телта по оста е 0.8мм неръждавейка, върху която се навива оловна тел или тънък тинол; многократно се увеличава "живучеста" на примаммката, дистанциите на замятане, както и по-добрите и с по-голяма честота вибрации от средата на тялото в посока двата края на примамката.
- с незацепляйка:

Ако все пак се скъса, щото все някога ще се скъса и то не само при този монтаж и само този вид силикон, то може да се залепи или по-точно "завари" с пирограф за дърво; пирографа се регулира на най-слабото деление, така че да не се зачервява човката и поетапно се заварява скъсаното(в първият филм на Шчербакови за джиг е показано с подробности всичко по тези манипулации). След това се потапя в студена вода за да стегне.
По-долу на снимките са две Изумита от този тип; това предното го лепих(на две места) точно преди два дни; на задното вътре в задната част на тялото се вижда съвсем незабележимо стъклена ампулка в която има 4 миниатюрни стоманени съчми...да им тропат на костурите в главите и да обезумяват...

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 26, 2013 3:09 pm, променено общо 1 път.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.
Последно промяна от Мунчо на Съб Яну 26, 2013 3:49 pm, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
geleznia написа:Бачо Илия мога да ти кажа само едно голямо благодаря за материалите, за пореден път ме изненада![]()
Продължавай в същия дух и не слушай писарушките,темата зае наистина правилна и интересна посока.Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж големите "капацитети" във форума изобщо не споменават.Ще се опитам и аз да потърся интересни материали ,а и да ги приложа на практика.
+1

поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Пич , като те комплексира това просто не чети съответните теми , мнения и постовеgeleznia написа:...Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж...

пп - на мен пък определено ми писна определени личности постоянно да изтъкват какви са цървули и че определено се гордеят с това

пп2 - Илия , това не се отнасяше за теб . Смятам че съчетанието собствен + чужд опит води до намирането на златната среда . От тая гледна точка в споделянето на собствените успешни монтажи + пущане да се види и нещо "чуждо" , лошо няма

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Пич , като те комплексира това просто не чети съответните теми , мнения и постовеПавел Иванов написа:geleznia написа:...Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж...

пп - на мен пък определено ми писна определени личности постоянно да изтъкват какви са цървули и че определено се гордеят с това

пп2 - Илия , това не се отнасяше за теб . Смятам че съчетанието собствен + чужд опит води до намирането на златната среда . От тая гледна точка в споделянето на собствените успешни монтажи + пущане да се види и нещо "чуждо" , лошо няма

На риба като на война.
-
- учете се от него
Що да е по удачна ориентацията на куката по начина с пръстенчетата? Аз изхождах точно от това че би трябвало ако припомпваме с тоя глист, костурдаците(евентуално) да се мъчат да го захапят през средата; ако е някое щукле или бяла риба- пак по подобен начин; отстрани или отдолу, но пак през средата и перпендикулярно на тялото!??Мунчо написа:Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.

То по принцип този монтаж е измислен за риболов на черен костур(баас), както и ред други монтажи от типа на Тексаски, Каролина и подобни, ама там е "голяма уста" и големи костури, дето се замислят за около секунда до като премерят дали могат да го смукнат целия и няма значение куката как точно е ориентирана...

Бачо Илия ,басса не е от фамилия костур ,а е от фамилия лаврак ,черен лаврак.Много хубави видеа и монтажи ,да си жив и здрав и успех ти пожелавам от все сърце.Бачо Илия написа:Що да е по удачна ориентацията на куката по начина с пръстенчетата? Аз изхождах точно от това че би трябвало ако припомпваме с тоя глист, костурдаците(евентуално) да се мъчат да го захапят през средата; ако е някое щукле или бяла риба- пак по подобен начин; отстрани или отдолу, но пак през средата и перпендикулярно на тялото!??Мунчо написа:Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.![]()
![]()
То по принцип този монтаж е измислен за риболов на черен костур(баас), както и ред други монтажи от типа на Тексаски, Каролина и подобни, ама там е "голяма уста" и големи костури, дето се замислят за около секунда до като премерят дали могат да го смукнат целия и няма значение куката как точно е ориентирана...![]()

Kолега този монтаж се нарича NEKO RIGPetur60 написа:Много бързаш, колега.на мен пък са ми много интересни ония монтажи с червея през средата...
Изчакай първо ТОЙ да попита приятелите си, нека ТОЙ се научи след това и едва тогава, ако МУ остане време, ще ти отговори.
Колега cronos, обикновено се поставя утежненние в единия край на примамката.
По този начин тази част потъва първа и подпомага при вертикален риболов играта на примамката.
Примерно ето така:
Би ли споделил какви са основанията да ползваш утежнение, монтирано на куката - игра на примамката, условия, вид риби или друго ?
- Прикачени файлове
-
- neko03d.redimensionado.jpg (21.92 KiB) Преглеждано 1754 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
Утежнявам го умишлено така, за да предизвикам определен начин на потъване.
Може някому да се стори като "нарушение на правилата", но за мен е достатъчно успешен.
Може някому да се стори като "нарушение на правилата", но за мен е достатъчно успешен.
Не Коега не е нарушение на правилата ,в риболова няма правила ,аз сащо го утежнявам ,но според зависи.Petur60 написа:Утежнявам го умишлено така, за да предизвикам определен начин на потъване.