Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.

Мнение от Мунчо »

Колега, Граховски, направи ли си труда да прочетеш това, което ти написахме в горните постове, или просто си питаш - колкото да поддържаш клавиатурата в работно състояние?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Vid написа:..........Бачо, тези матриали всеки може да си ги гледа и чете, ако знае що е гугъл търсачка и по важното - ако Кузмин и Шанин и др. корифеи вземат да дойдат да ловят в нашите водоеми.........
Колега, айде стига с тия манипулации, че всичко всеки можел да си го гледа и чете от нета и то за незнамкойпът в тази тема; качи от някъде последните два филма на Шанин(11/12г.) готови за гледане и ще те черпя... :D Като влезеш в албумите ми в Яндекс(цъка се в горния десен ъгъл на прозореца с филма, върху "Яндекс"), ще ти излезе ето това:

Изображение

И ще ми гледаш бачо..я, с извинение, ако лично аз не го кача тук; освен това филмите не са "как хубаво и по много лови Шанин на дащнно място", а са презентация на воблери и обяснения на проводките с тях. По същия начин стоят нещата и с ред други филми и материали по въпросите.. :wink:
"Тоя бил преписал...оня бил копипейстнал..." и не знам какво си; това че си хванал петнадесетина бели(дали има и толкова) за 2012г. на АРЕНДНИ водоеми, едва ли те прави някакъв велик капацитет в джига- начаткай ги на Жребчево, Копринка, Ивайловград, Дунав и подобни водоеми...пък тогава, ала-бала и това-онова .... :wink: :D
Айде наздраве и приятен уикенд! :D :drinkers: :drinkers:
Изображение
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Бачо Илия написа:
Vid написа:..........Бачо, тези матриали всеки може да си ги гледа и чете, ако знае що е гугъл търсачка и по важното - ако Кузмин и Шанин и др. корифеи вземат да дойдат да ловят в нашите водоеми.........
Колега, айде стига с тия манипулации, че всичко всеки можел да си го гледа и чете от нета и то за незнамкойпът в тази тема; качи от някъде последните два филма на Шанин(11/12г.) готови за гледане и ще те черпя... :D Като влезеш в албумите ми в Яндекс(цъка се в горния десен ъгъл на прозореца с филма, върху "Яндекс"), ще ти излезе ето това:

Изображение

И ще ми гледаш бачо..я, с извинение, ако лично аз не го кача тук; освен това филмите не са "как хубаво и по много лови Шанин на дащнно място", а са презентация на воблери и обяснения на проводките с тях. По същия начин стоят нещата и с ред други филми и материали по въпросите.. :wink:
"Тоя бил преписал...оня бил копипейстнал..." и не знам какво си; това че си хванал петнадесетина бели(дали има и толкова) за 2012г. на АРЕНДНИ водоеми, едва ли те прави някакъв велик капацитет в джига- начаткай ги на Жребчево, Копринка, Ивайловград, Дунав и подобни водоеми...пък тогава, ала-бала и това-онова .... :wink: :D
Айде наздраве и приятен уикенд! :D :drinkers: :drinkers:
Бачо Илия ,много си прав,и всичко което си написал за монтажите на мен ми харесва. :drinkers:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Мунчо написа:Колега, Граховски, направи ли си труда да прочетеш това, което ти написахме в горните постове, или просто си питаш - колкото да поддържаш клавиатурата в работно състояние?
Мунчо,пиша през телефона брат и ми дава грешки,същото мнение се появи в темата за Струма.

Четох ви мненията и ми е интересна темата и то много.Повечето време чета,а ако има нещо неясно питам и пак чета.
А сега малко да загрее ща взема и някои от вас дето ми е на близо,да ми покаже и на практика как става,мезето и джака от мен. :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Д.Граховски написа:.....................Не се ли разкъсва цръвико?
За да се накъсва по малко цръвякът, първо правиш една такава джаджа от тънка и по-мека тел:

Изображение

После монтираш "джаджата" вътре в средата на червея и по оста; куката се закача през силикона и през теленото око на горната снимка и като краен вариант изглежда така:

- без незацепляйка:

Изображение

Изображение

Телта по оста е 0.8мм неръждавейка, върху която се навива оловна тел или тънък тинол; многократно се увеличава "живучеста" на примаммката, дистанциите на замятане, както и по-добрите и с по-голяма честота вибрации от средата на тялото в посока двата края на примамката.

- с незацепляйка:

Изображение

Изображение

Ако все пак се скъса, щото все някога ще се скъса и то не само при този монтаж и само този вид силикон, то може да се залепи или по-точно "завари" с пирограф за дърво; пирографа се регулира на най-слабото деление, така че да не се зачервява човката и поетапно се заварява скъсаното(в първият филм на Шчербакови за джиг е показано с подробности всичко по тези манипулации). След това се потапя в студена вода за да стегне.
По-долу на снимките са две Изумита от този тип; това предното го лепих(на две места) точно преди два дни; на задното вътре в задната част на тялото се вижда съвсем незабележимо стъклена ампулка в която има 4 миниатюрни стоманени съчми...да им тропат на костурите в главите и да обезумяват... :D

Изображение

Изображение

:wink: :drinkers: :drinkers:
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Яну 26, 2013 3:09 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Нещо което ми хареса ,може и на вас :D

http://www.parasiteweights.com/
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.
Последно промяна от Мунчо на Съб Яну 26, 2013 3:49 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
TONICHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TONICHA »

geleznia написа:Бачо Илия мога да ти кажа само едно голямо благодаря за материалите, за пореден път ме изненада :smt023 :drinkers: Продължавай в същия дух и не слушай писарушките,темата зае наистина правилна и интересна посока.Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж големите "капацитети" във форума изобщо не споменават.Ще се опитам и аз да потърся интересни материали ,а и да ги приложа на практика.

+1 :drinkers:

поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

geleznia написа:...Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж...
Пич , като те комплексира това просто не чети съответните теми , мнения и постове :idea: Би ли ми разяснил какво разбираш под монтаж на воблер или блесна при който има некаква неяснота та да се обяснява и разяснява ?

пп - на мен пък определено ми писна определени личности постоянно да изтъкват какви са цървули и че определено се гордеят с това :idea:

пп2 - Илия , това не се отнасяше за теб . Смятам че съчетанието собствен + чужд опит води до намирането на златната среда . От тая гледна точка в споделянето на собствените успешни монтажи + пущане да се види и нещо "чуждо" , лошо няма :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

Павел Иванов написа:
geleznia написа:...Тъкмо ми беше писнало да гледам как хвалят и показват скъпоструващи воблери и блесни, а за монтаж...
Пич , като те комплексира това просто не чети съответните теми , мнения и постове :idea: Би ли ми разяснил какво разбираш под монтаж на воблер или блесна при който има некаква неяснота та да се обяснява и разяснява ?

пп - на мен пък определено ми писна определени личности постоянно да изтъкват какви са цървули и че определено се гордеят с това :idea:

пп2 - Илия , това не се отнасяше за теб . Смятам че съчетанието собствен + чужд опит води до намирането на златната среда . От тая гледна точка в споделянето на собствените успешни монтажи + пущане да се види и нещо "чуждо" , лошо няма :wink:[/quote Не съм се изразил точно, имах предвид воблерите и блесните.Не съм цървул и такива обиди не търпя,,още повече ,че има и други колеги ,които обиждаш по този начин.Теб пряко засегнал ли съм те та заплашваш :?: Лошо няма,който каквото иска мнение да дава по дадена тема.Изразих моя гледна точка,че някои хора постоянно натякват скъпи воблери и блесни.Като при това се казва много малко за техниката да не говорим за монтаж на силикон примерно.Мислиш,че се жалвам,че съм беден да ме съжаляват ли :shock: Тц не си познал нито съм богат ,нито съм беден да речем близо до средата,ако може така да се нарече :lol: Като почнете с названията цървули ставате смешни и веднага се познава откъде идете....Айде не се впрягай толкоз мир да има :drinkers: :drinkers: :drinkers:
На риба като на война.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Мунчо написа:Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.
Що да е по удачна ориентацията на куката по начина с пръстенчетата? Аз изхождах точно от това че би трябвало ако припомпваме с тоя глист, костурдаците(евентуално) да се мъчат да го захапят през средата; ако е някое щукле или бяла риба- пак по подобен начин; отстрани или отдолу, но пак през средата и перпендикулярно на тялото!?? :roll: :?
То по принцип този монтаж е измислен за риболов на черен костур(баас), както и ред други монтажи от типа на Тексаски, Каролина и подобни, ама там е "голяма уста" и големи костури, дето се замислят за около секунда до като премерят дали могат да го смукнат целия и няма значение куката как точно е ориентирана... :D :drinkers:
Изображение
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Бачо Илия написа:
Мунчо написа:Бачо, ако ползваш каучукови пръстенчета(или най-обикновени гумени уплътнения, съобразени с диаметъра на глиста) няма да бодеш примамката и закрепването е по-здраво. Освен това, и ориентацията на куката е по-удачна, поне според мен.
Що да е по удачна ориентацията на куката по начина с пръстенчетата? Аз изхождах точно от това че би трябвало ако припомпваме с тоя глист, костурдаците(евентуално) да се мъчат да го захапят през средата; ако е някое щукле или бяла риба- пак по подобен начин; отстрани или отдолу, но пак през средата и перпендикулярно на тялото!?? :roll: :?
То по принцип този монтаж е измислен за риболов на черен костур(баас), както и ред други монтажи от типа на Тексаски, Каролина и подобни, ама там е "голяма уста" и големи костури, дето се замислят за около секунда до като премерят дали могат да го смукнат целия и няма значение куката как точно е ориентирана... :D :drinkers:
Бачо Илия ,басса не е от фамилия костур ,а е от фамилия лаврак ,черен лаврак.Много хубави видеа и монтажи ,да си жив и здрав и успех ти пожелавам от все сърце. :drinkers:
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Petur60 написа:
на мен пък са ми много интересни ония монтажи с червея през средата...
Много бързаш, колега.
Изчакай първо ТОЙ да попита приятелите си, нека ТОЙ се научи след това и едва тогава, ако МУ остане време, ще ти отговори.
Колега cronos, обикновено се поставя утежненние в единия край на примамката.
По този начин тази част потъва първа и подпомага при вертикален риболов играта на примамката.
Примерно ето така:

Изображение

Би ли споделил какви са основанията да ползваш утежнение, монтирано на куката - игра на примамката, условия, вид риби или друго ?
Kолега този монтаж се нарича NEKO RIG
Прикачени файлове
neko03d.redimensionado.jpg
neko03d.redimensionado.jpg (21.92 KiB) Преглеждано 1746 пъти
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Утежнявам го умишлено така, за да предизвикам определен начин на потъване.
Може някому да се стори като "нарушение на правилата", но за мен е достатъчно успешен.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Petur60 написа:Утежнявам го умишлено така, за да предизвикам определен начин на потъване.
Може някому да се стори като "нарушение на правилата", но за мен е достатъчно успешен.
Не Коега не е нарушение на правилата ,в риболова няма правила ,аз сащо го утежнявам ,но според зависи. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”