Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: искам да хвана риба на блесна
По-нагоре други люде са споменали тези аспекти - той просто се шегува. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ти ги остави опитните а се готви за неделя да ги блъскаме костурите че го дават+4 градуса и от време на време слънце.malkia_boxing написа:знам, че ще ме псуват опитните спинингисти, ама ще ти дам съвет като начинаещ на начинаещя си върти по стандарта първо. Мани воблери, клатушки, силикони, спинери и т.н. Взимаш 2 най-обикновенни блеснички 2-ри 3-ти номер бяла и жълта и почваш да си въртиш. Да хванеш темпото, да усъвършенстваш хвърлянето и да почнеш да им цепиш кофите. Па вече тогава кат можеш да се похвалиш с по 5, 6 риби на излет да почнеш да си експериментираш с блеснички с точки, чертички, воблерчета и другите там такъми
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- eroucma
- разбира нещата
Не е истина- разглеждай го по скоро като 0.10 мм = 6.80 lb.malkia_boxing написа:а тва дето пише на ролката дали е истина 0.10мм 6.80кг ?

И още нещо и аз като тебе навремето търсех нещо евтино с което ( ще те цитирам) " да им нацепя кофите" но послушах съвета на колегите и вземах на сносна цена едно Power Pro 10 lb. Което и до сега си пазя защото макар, че е някакво супер влакно, все пак е качествено и освен леко цвета нищо друго не си загуби.
Е разбира се от тогава смених доста влакна, но за това мога да кажа, че си заслужаваше парите до последната стотинка.
Защото читавото влакно:
Първо ще ти спести доста примамки.
Второ ще ти даде незабравими моменти при риболова - защото е с нулева разтегливост и всеки удар се усеща перфектно и много ефектно.
И трето ще ти спести главоболия от късане, брадясване и не на последно място ще ти даде по добър кастинг и точност при замятане.
Ти си решаваш- дали да купиш едно хубаво влакно и с повече пазене да изкараш с него един сезон, или да купиш няколко, които, за да отговарят на нуждите ти от издръжливост ще трябва да са от 0.25 нагоре

Последно промяна от eroucma на Пет Яну 25, 2013 4:12 pm, променено общо 1 път.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
а нанофила на бъркли ?
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Еxcuse me?!?sapuna написа:Блесната е изкуствена примамка и като такава е резонно и захранването да е с изкуствена подхранка!Вместо бял е по добре да се стрелят мъниста,съобразени с цвета на блесничката!

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а като дебелина да ми препоръчате нещо ? Говорим за щуклета, костурчета и по някое кефалче. Примамките са от 6 до към 25 грама
Времето лети като магнит.
10 либри Power Pro,ще ти пасне отсекъде.malkia_boxing написа:а като дебелина да ми препоръчате нещо ? Говорим за щуклета, костурчета и по някое кефалче. Примамките са от 6 до към 25 грама
Остави само стъпки
- eroucma
- разбира нещата
Предполагам макарата ти е с 2 шпули. На едната си сложи монофилче, с което да ловиш на малки примамки кефалчета и костури. А на другата шпула си вземи примерно 15 lb че да си по спокоен при закачка из тръстиките в търсенето на Щукитеmalkia_boxing написа:а като дебелина да ми препоръчате нещо ? Говорим за щуклета, костурчета и по някое кефалче. Примамките са от 6 до към 25 грама

Не е възможно да ползваш достатъчно дебело влакно, което може да извади щука от най сбитите водорасли, в които се е оплела и едновременно да може да го ползваш с блеснички 1-3 номер защото те много пресукват и веднага ще почне да ти прави бради и ще се наложи да го изхвърлиш

Наслука.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ясно
много мерси
ще се похваля с влакното, а и след това, дай Боже, с някой рибок 

Е,айде сега,а ако реша на силиконче да ръкомахам,какво- да издоя Златка ли ? И с възвратно постъпателни движения да разпръсквам силиконя из водоема.sapuna написа:Блесната е изкуствена примамка и като такава е резонно и захранването да е с изкуствена подхранка!Вместо бял е по добре да се стрелят мъниста,съобразени с цвета на блесничката!
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
препоръчвам ти да си нагласиш 2 такъма направо няма как да мяташ с 0.20 дебел плетеняк малки блеснички за костур ....... а иначе както съм аз с 0.25 плетено ептен няма да стане хахаха
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ето до какво води усиленото ползване на брейдове от типа Пауър ПОР , до изказвания нямащи нищо общо с реалноста . Брейд с реален диаметър 0.185 - 0.205 , или по японската стандартизация 1.2 - 1.5 , който в повечето случаи също е съвсем малко по-дебел от обявеният размер , е около два пъти по-тънък от ПОРа с обявен размер 0.10 и съвсем спокойно си мята блесни за кустурbegleca_sv написа:...няма как да мяташ с 0.20 дебел плетеняк малки блеснички за костур .......

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Демек Павка, взимам 0.12 качествена плетка и си ловя квото искам. Ще има и кастинг, и здравина ( относително добре за 0.12 все пак ) и контрол и усет ?Павел Иванов написа:Ето до какво води усиленото ползване на брейдове от типа Пауър ПОР , до изказвания нямащи нищо общо с реалноста . Брейд с реален диаметър 0.185 - 0.205 , или по японската стандартизация 1.2 - 1.5 , който в повечето случаи също е съвсем малко по-дебел от обявеният размер , е около два пъти по-тънък от ПОРа с обявен размер 0.10 и съвсем спокойно си мята блесни за кустурbegleca_sv написа:...няма как да мяташ с 0.20 дебел плетеняк малки блеснички за костур .......
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Павел Иванов аз съм с ментето не ПОРА сравнявахме го с оригинала който толкова хвалите и струва маса пари диаметрите са почти еднакви а като здравина неговото се къса по лесно а мята с 0.28 аз съм с 0.25 верно мята мн повече и може да го е понаранил но диаметрите са еднакви ..........
- begleca_sv
- кандидат преподавател
просто е смешно с една спинингарка да търсиш и щука и кефалчета които по скоро се ловят на малки рекички скрити под клоните на дърветата малко трудно с блеснарка 2.70м или 3.00м да мяташ........