Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Качествени чепарета

Мнение от Моряка »

Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....
А сега де? :roll:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Проблема е ,че чепарето само по себе си не е най-сложната технология и след много писане и снимков материал по въпроса идва момент дето почваме да се повтаряме.Нека на това не се гледа с лошо око.Факта,че темата мърда по какъвто и да е начин свързан с чепаретата показва,че интерес има.В тази връзка продължавам да подкрепям това да се пускат колкото се може повече снимки без значение с какви чепарета.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

От миналата година експериментирам с акрилни бои. С тези за сега май ми харесва. Съхне за 5 мин., на 2 или 3 пласта, има много цветове, но на практика от 3 основни цвята, бяло и черно можеш да си получиш всичко
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Изображение

Слаба ти е жарта бре - много малко пушек вадиш. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

rap66 написа:От миналата година експериментирам с акрилни бои. С тези за сега май ми харесва. Съхне за 5 мин., на 2 или 3 пласта, има много цветове, но на практика от 3 основни цвята, бяло и черно можеш да си получиш всичко
Изображение
Браво ,колега .Добре са станали куките.И боята е хубава .Имам доста цветове от нея и я ползвах миналата година.Единственото нещо ,което не ме кефи е ,че не става само с една ръка и трябва да се повтаря лакирането. Инъче наистина съхне много бързо. И другото ,което искам да допълня е ,че на тая тема и се еба майката.Съжалявам ,че го пиша ,но наистина е така.Не мога да разбера ,кой какво печели и за какво са тия глупави препирни ,търканици и прочие.Дайте да я променим темата на -"КОЙ Е ПО ПО НАЙ" и да се псуваме и плюем цял ден. Какво стана с "КАЧЕСТВЕНИТЕ ЧЕПАРЕТА". :?: :?: :?:Къде са МОДЕРАТОРИТЕ :?: :?: :?:
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Моряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....
Не само ти Моряче ,никой нищо няма да научи.То нови неща не се коментират и показват .Ще дъвчем и показваме старите ,че е по-лесно и ще си чакаме някой да покаже нещо ново....После ще му ядем краката и пак ще чакаме да покаже нещо .... И те така ....
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Ванка що пишеш с недомлъвки,изкажи се докрай :wink:

знаеш че няма да скрия нищо ново и знаеш къде да ме намериш за да ти дам някой нови нещица :wink: като това :wink:
Изображение

Изображение
На "приятеля ми" само ще кажа че тази тема си е много сериозна и ИРОНИЯТА му може само да му навлече негодувания от колегите,ако ще показва или споделя нещо съществено ОК ама ако ще си мерим п........те с разни снимки на риби нека да е по темата тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1042240

:wink: Ванка-bukiiaz с теб се знаем и си коментираме нещата по скайпа или наживо и така ще е и занапред,но си абсолютно прав и аз искам да видя тук нещо ново ама.....
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

bukiiaz написа:
Не само ти Моряче ,никой нищо няма да научи.То нови неща не се коментират и показват .Ще дъвчем и показваме старите ,че е по-лесно и ще си чакаме някой да покаже нещо ново....После ще му ядем краката и пак ще чакаме да покаже нещо .... И те така ....
+1
Лошото е че си прав . Хубавото е че има колеги дето не обръщат внимание на захапките и продължават да споделят какво пробват , какво са намерили , какво са наблюдавали ,какво мислят да направят и на какво мислят да заложат за бъдещи успешни риболови . И на базата на всичко това , всеки с по нещо да обогатява личния си арсенал или арсенала на колегата си .
Както и да е . Исках да допълня темата за UV материалите с факт , може би малко известен на повечето . Става въпрос за това , че след определена възраст е възможно рибите да губят тази си способност , да виждат този спектър .За пъстървите е сигурно че това става след втората година , за морските не знам , може би и за тях важи . Така че ако някой знае нещо повече да не се стиска ами да сподели . Това го научих случайно от английски мухарски форум , а предполагам че има колеги които владеят английски и няма да е проблем да поровят по темата из чуждите сайтове и да докопат някоя полезна информацийка която да споделят . :wink:
Оооп , Митака ма изпревари с писането :D :D :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dobria1 написа:

знаеш че няма да скрия нищо ново и знаеш къде да ме намериш за да ти дам някой нови нещица :wink: като това :wink:
А се доизкажа,а съм засегнал някой и темата пак в киреча :(
То,който ме е разбрал ми стига.Нека някой почисти(Включително и моя пост).
Искам да подчертая,че ,когато ти се дава нещо даром уважавай го!
Не на спама и интрижките....
А сега де? :roll:
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

dobria1 написа:

Изображение

Изображение
На "приятеля ми" само ще кажа че тази тема си е много сериозна и ИРОНИЯТА му може само да му навлече негодувания от колегите,ако ще показва или споделя нещо съществено ОК ама ако ще си мерим п........те с разни снимки на риби нека да е по темата тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1042240

:wink: Ванка-bukiiaz с теб се знаем и си коментираме нещата по скайпа или наживо и така ще е и занапред,но си абсолютно прав и аз искам да видя тук нещо ново ама.....
Митак ако не ти е проблем можеш ли да кажеш колко е широка лентата благодаря :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Тихо ,ще ти отговоря аз, щото го знам ламето .Колкото клечка за зъби е -доло-горе.Или казано по друг начин -за чернокоп. :)
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

bukiiaz написа:Тихо ,ще ти отговоря аз, щото го знам ламето .Колкото клечка за зъби е -доло-горе.Или казано по друг начин -за чернокоп. :)
Ванка благодаря :drinkers: а по широко има ли за по големи риби :wink:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
gre6nik
новобранец
новобранец

Мнение от gre6nik »

Вчера докато беше мой ред да съм в чейнча набутах под UV лампата всички ламета които имах и останах очатован от резултата. Дори реших да направя клипче с фотоапарата който имам - КАНОН Г9. Сложих го на статива, композирах всичко, но се оказа че апарата не вижда точно това което виждат очите ми и не може да предаде точно как засияват ламетата в които явно има някаква UV добавка когато са осветени с UV лъчи.
За това реших да опиша с думи това което видях.
Някои от ламетата когато са под UV лампата засилват цвета си и като че ли светят. Едно оранжево - направо за сия, жълтото и бялото ми - слабичко. Оказа се че оранжевия лак с който лакирам намотките корда с които съм вързал куката заедно с ламетата също има някаква UV добавка защото светят под лампата. Имам една леко зеленикава фосфорицираша шлаухка - оказа се че и тя свети под лампата, а фосфорициращия лак който имам - не свети....
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Има едни банери дето вървят от известно време тук във форума.Рекламират екстеншъни изкуствена коса.Много модели,много нещо.Евала колко точно са улучили хората мястото за реклама :lol:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Някъде из тия 170 стр. Добрия май беше обяснявал за Флуоресценция, луминесценция и фосфоресценцията. Светенето което наблюдаваш е Флуоресценция - осветяваш ламетата с UV светлина, молекулите му Я ПОГЛЪЩАТ като енергия, преминават в по-високо енергийно състояние, после се връщат в нормално състояние и при тоя преход излъчват енергия-светлина във видимия спектър. Оттук можеш да си направиш извода че колкото по-вече светят под UV лампата, толкова по-вече UV светлина поглъщат, а ние търсим материали които ОТРАЗЯВАТ UV светлината, или пък че лесно преминават в по-високо енергийно ниво, но и това не е критерий на степен на отразяване на UV спектъра.
Едно ламе или материал няма как го провериш визуално дали е UV или не е. Е, в магазините за очила има едни уреди, които мерят дали очилата пропускат UV лъчи, та можеш да си стъкмиш установка за проверка, ама... надали :D
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”