Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Проблема е ,че чепарето само по себе си не е най-сложната технология и след много писане и снимков материал по въпроса идва момент дето почваме да се повтаряме.Нека на това не се гледа с лошо око.Факта,че темата мърда по какъвто и да е начин свързан с чепаретата показва,че интерес има.В тази връзка продължавам да подкрепям това да се пускат колкото се може повече снимки без значение с какви чепарета.
Качествени чепарета Borkata

От миналата година експериментирам с акрилни бои. С тези за сега май ми харесва. Съхне за 5 мин., на 2 или 3 пласта, има много цветове, но на практика от 3 основни цвята, бяло и черно можеш да си получиш всичко

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:

Слаба ти е жарта бре - много малко пушек вадиш.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Браво ,колега .Добре са станали куките.И боята е хубава .Имам доста цветове от нея и я ползвах миналата година.Единственото нещо ,което не ме кефи е ,че не става само с една ръка и трябва да се повтаря лакирането. Инъче наистина съхне много бързо. И другото ,което искам да допълня е ,че на тая тема и се еба майката.Съжалявам ,че го пиша ,но наистина е така.Не мога да разбера ,кой какво печели и за какво са тия глупави препирни ,търканици и прочие.Дайте да я променим темата на -"КОЙ Е ПО ПО НАЙ" и да се псуваме и плюем цял ден. Какво стана с "КАЧЕСТВЕНИТЕ ЧЕПАРЕТА".rap66 написа:От миналата година експериментирам с акрилни бои. С тези за сега май ми харесва. Съхне за 5 мин., на 2 или 3 пласта, има много цветове, но на практика от 3 основни цвята, бяло и черно можеш да си получиш всичко

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Не само ти Моряче ,никой нищо няма да научи.То нови неща не се коментират и показват .Ще дъвчем и показваме старите ,че е по-лесно и ще си чакаме някой да покаже нещо ново....После ще му ядем краката и пак ще чакаме да покаже нещо .... И те така ....Моряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....
Ванка що пишеш с недомлъвки,изкажи се докрайМоряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....

знаеш че няма да скрия нищо ново и знаеш къде да ме намериш за да ти дам някой нови нещица

На "приятеля ми" само ще кажа че тази тема си е много сериозна и ИРОНИЯТА му може само да му навлече негодувания от колегите,ако ще показва или споделя нещо съществено ОК ама ако ще си мерим п........те с разни снимки на риби нека да е по темата тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1042240

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Иван Байчев
- научил се да хвърля
+1bukiiaz написа:Не само ти Моряче ,никой нищо няма да научи.То нови неща не се коментират и показват .Ще дъвчем и показваме старите ,че е по-лесно и ще си чакаме някой да покаже нещо ново....После ще му ядем краката и пак ще чакаме да покаже нещо .... И те така ....Моряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....
Лошото е че си прав . Хубавото е че има колеги дето не обръщат внимание на захапките и продължават да споделят какво пробват , какво са намерили , какво са наблюдавали ,какво мислят да направят и на какво мислят да заложат за бъдещи успешни риболови . И на базата на всичко това , всеки с по нещо да обогатява личния си арсенал или арсенала на колегата си .
Както и да е . Исках да допълня темата за UV материалите с факт , може би малко известен на повечето . Става въпрос за това , че след определена възраст е възможно рибите да губят тази си способност , да виждат този спектър .За пъстървите е сигурно че това става след втората година , за морските не знам , може би и за тях важи . Така че ако някой знае нещо повече да не се стиска ами да сподели . Това го научих случайно от английски мухарски форум , а предполагам че има колеги които владеят английски и няма да е проблем да поровят по темата из чуждите сайтове и да докопат някоя полезна информацийка която да споделят .

Оооп , Митака ма изпревари с писането

- Моряка
- кандидат преподавател
А се доизкажа,а съм засегнал някой и темата пак в киречаdobria1 написа:Ванка що пишеш с недомлъвки,изкажи се докрайМоряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....![]()
знаеш че няма да скрия нищо ново и знаеш къде да ме намериш за да ти дам някой нови нещицакато това
![]()

То,който ме е разбрал ми стига.Нека някой почисти(Включително и моя пост).
Искам да подчертая,че ,когато ти се дава нещо даром уважавай го!
Не на спама и интрижките....
А сега де? 

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Митак ако не ти е проблем можеш ли да кажеш колко е широка лентата благодаряdobria1 написа:Ванка що пишеш с недомлъвки,изкажи се докрайМоряка написа:Като гледам май скоро няма да науча нещо ново за чепаретата.....![]()
знаеш че няма да скрия нищо ново и знаеш къде да ме намериш за да ти дам някой нови нещицакато това
![]()
На "приятеля ми" само ще кажа че тази тема си е много сериозна и ИРОНИЯТА му може само да му навлече негодувания от колегите,ако ще показва или споделя нещо съществено ОК ама ако ще си мерим п........те с разни снимки на риби нека да е по темата тук http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0#p1042240
Ванка-bukiiaz с теб се знаем и си коментираме нещата по скайпа или наживо и така ще е и занапред,но си абсолютно прав и аз искам да видя тук нещо ново ама.....

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Тихо ,ще ти отговоря аз, щото го знам ламето .Колкото клечка за зъби е -доло-горе.Или казано по друг начин -за чернокоп. 

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ванка благодаряbukiiaz написа:Тихо ,ще ти отговоря аз, щото го знам ламето .Колкото клечка за зъби е -доло-горе.Или казано по друг начин -за чернокоп.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Вчера докато беше мой ред да съм в чейнча набутах под UV лампата всички ламета които имах и останах очатован от резултата. Дори реших да направя клипче с фотоапарата който имам - КАНОН Г9. Сложих го на статива, композирах всичко, но се оказа че апарата не вижда точно това което виждат очите ми и не може да предаде точно как засияват ламетата в които явно има някаква UV добавка когато са осветени с UV лъчи.
За това реших да опиша с думи това което видях.
Някои от ламетата когато са под UV лампата засилват цвета си и като че ли светят. Едно оранжево - направо за сия, жълтото и бялото ми - слабичко. Оказа се че оранжевия лак с който лакирам намотките корда с които съм вързал куката заедно с ламетата също има някаква UV добавка защото светят под лампата. Имам една леко зеленикава фосфорицираша шлаухка - оказа се че и тя свети под лампата, а фосфорициращия лак който имам - не свети....
За това реших да опиша с думи това което видях.
Някои от ламетата когато са под UV лампата засилват цвета си и като че ли светят. Едно оранжево - направо за сия, жълтото и бялото ми - слабичко. Оказа се че оранжевия лак с който лакирам намотките корда с които съм вързал куката заедно с ламетата също има някаква UV добавка защото светят под лампата. Имам една леко зеленикава фосфорицираша шлаухка - оказа се че и тя свети под лампата, а фосфорициращия лак който имам - не свети....
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има едни банери дето вървят от известно време тук във форума.Рекламират екстеншъни изкуствена коса.Много модели,много нещо.Евала колко точно са улучили хората мястото за реклама 

Качествени чепарета Borkata

Някъде из тия 170 стр. Добрия май беше обяснявал за Флуоресценция, луминесценция и фосфоресценцията. Светенето което наблюдаваш е Флуоресценция - осветяваш ламетата с UV светлина, молекулите му Я ПОГЛЪЩАТ като енергия, преминават в по-високо енергийно състояние, после се връщат в нормално състояние и при тоя преход излъчват енергия-светлина във видимия спектър. Оттук можеш да си направиш извода че колкото по-вече светят под UV лампата, толкова по-вече UV светлина поглъщат, а ние търсим материали които ОТРАЗЯВАТ UV светлината, или пък че лесно преминават в по-високо енергийно ниво, но и това не е критерий на степен на отразяване на UV спектъра.
Едно ламе или материал няма как го провериш визуално дали е UV или не е. Е, в магазините за очила има едни уреди, които мерят дали очилата пропускат UV лъчи, та можеш да си стъкмиш установка за проверка, ама... надали
Едно ламе или материал няма как го провериш визуално дали е UV или не е. Е, в магазините за очила има едни уреди, които мерят дали очилата пропускат UV лъчи, та можеш да си стъкмиш установка за проверка, ама... надали