Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум




КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е РАЗВАЛЕНА РИБАТА?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е РАЗВАЛЕНА РИБАТА?
Рибата Тон,Паламуда и скумрията поне за тях знам защото ги продавам имат много кръв в месото си.Самите риби като ги изчистиш дори и да се покажат кокалите не значи че е стара.Просто месото им е много нежно и меко.rrooccoo написа:мерси за отговорите колеги.аз все пак я изядох и съм жив и здрав.рибата беше поразкашкана в корема,но другото месо беше добре,явно беше тръгнала,но не миришеше на развалена и затова я хапнах.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- Vid
- кандидат преподавател
- Мнения: 3399
- Регистриран на: Нед Окт 24, 2010 8:44 pm
- Местоположение: Хасково
Re: КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е РАЗВАЛЕНА РИБАТА?
За щръкналите кости вече споделих, но това може и да се дължи на факта, че рибата е стояла много време замразена... А, това за очите при замразена риба............... Темата живо ме интересува, защото много рядко консумирам сладководна риба и тези дето ги фащам си ги пускам....
Пазарувам основно от Метро, отчасти от Кауфланд, а също и от пазара в Одрин...
Пазарувам основно от Метро, отчасти от Кауфланд, а също и от пазара в Одрин...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е РАЗВАЛЕНА РИБАТА?
Не е VID.
Тук Бобир е прав.
Още в лодката сме чистили паламуд,костите му щръкват веднага.
Мекичък си е де,така излиза от завода.
То затова после си иска доста солена обработка,в смисъл
доста дълго време,за да я докараш на в добро състояние.
А преди консумация,пак дълго време в сладка вода.
Затова не я уважавам много тази риба по вкусови качества.
Само ме кефи докато я вмъкна в лодката,невероятен боец е.
Тук Бобир е прав.
Още в лодката сме чистили паламуд,костите му щръкват веднага.
Мекичък си е де,така излиза от завода.

То затова после си иска доста солена обработка,в смисъл
доста дълго време,за да я докараш на в добро състояние.
А преди консумация,пак дълго време в сладка вода.
Затова не я уважавам много тази риба по вкусови качества.
Само ме кефи докато я вмъкна в лодката,невероятен боец е.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Поморийския
- ще става разбирач
- Мнения: 519
- Регистриран на: Пон Мар 03, 2008 9:10 pm
- Местоположение: Поморие Чикаго
Re: КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ Е РАЗВАЛЕНА РИБАТА?
Мисля че причината е друга. Както каза Киро в Завода беше много топло
Ако си спомняте когато паламуда изби водата беше 21-23 градуса ако е изваден на първата воля и ако е преметнат няколко пъти по касите няма начин да не му щтръкнат костите .
Паламуд уловен вечерта чистя го на обяд и костите му стърчат
но това незначи че е развален просто месото му е много нежно
И сега като вадя от фризера и го чистя костите щтръкват.
Водите бяха много топли.

Ако си спомняте когато паламуда изби водата беше 21-23 градуса ако е изваден на първата воля и ако е преметнат няколко пъти по касите няма начин да не му щтръкнат костите .
Паламуд уловен вечерта чистя го на обяд и костите му стърчат
но това незначи че е развален просто месото му е много нежно
И сега като вадя от фризера и го чистя костите щтръкват.
Водите бяха много топли.