Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Моста е същия но мястото е не от юг ,а от север,но втора зима вече рибата не се групира там.Преди коледа направих два риболова ,но май всичко свърши за тази годинаSammY написа:Инфо от събота ... Олу дере тече кал , не вода и нивото и беше много високо ... Съзлийка беше почти същото , но поне можеше да се лови , обаче риба няма . Марица , над вливането на Съзлийка , беше добра на цвят , ама риба нЕма
п.п. Някой ще сподели ли под кой мост на Симеонград има риба ? Мисля , че е железопътния от южна страна на островчето , но дали съм прав ?
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодаря за разяснението колега . Все пак да знам каде е че някой път като не върви да го пробвам 

- tsvetkoff
- ще става разбирач
Днес към 13 ч. се изтипосах на Баба Рада.Намерих едно местенце,което ми допадна с мазното течение пред него......Да,ама нещо ме домързя да ма`ам с болото и извадих фидера.Един прост монтаж с 40 грамова полукръгла хранилка - и ........... цоп-във водата.Ейййййййй как не пипна....
Ама поне не бях само аз капо - май никой нищо не извади около мен.Хора - бол.Срещу мен един човек беше нагазил с гащиризон във водата и изтичаше ..... май два пъти закачи риби,но му се откачиха.
Щеше да е по-малко гадно ако два-три пъти не бяха изиграли пред мен доста добри риби.
Е ........... тва е - затвърдих капото и към 16 ч. си бих шута към къщи.
Те и две снимки ........

Ама поне не бях само аз капо - май никой нищо не извади около мен.Хора - бол.Срещу мен един човек беше нагазил с гащиризон във водата и изтичаше ..... май два пъти закачи риби,но му се откачиха.
Щеше да е по-малко гадно ако два-три пъти не бяха изиграли пред мен доста добри риби.
Е ........... тва е - затвърдих капото и към 16 ч. си бих шута към къщи.
Те и две снимки ........

-
- ще става разбирач
Колега ако не е тайна къде е тази/Баба Рада/ 

-
- вече хвърля и на тежко
Зад бензиностанция "ЛУКОЙЛ" на изхода за Пазарджик, колега
.

Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
-
- кандидат преподавател
Под затвора за малолетни престъпнициJoro_PZ написа:Зад бензиностанция "ЛУКОЙЛ" на изхода за Пазарджик, колега.

Там , риболова е труден . Съветвам те да пробваш по - дашни места !!!
Върл Shimano фен!
- tsvetkoff
- ще става разбирач
[/quote]
Под затвора за малолетни престъпници
!
Там , риболова е труден . Съветвам те да пробваш по - дашни места !!![/quote]
Ами ......... преди обяд се капотирах на Ръжево Конаре и търсех къде да затвърдя капото

Под затвора за малолетни престъпници

Ами ......... преди обяд се капотирах на Ръжево Конаре и търсех къде да затвърдя капото

-
- кандидат преподавател
Под затвора за малолетни престъпнициtsvetkoff написа:

Що бре ? Некой хора ловат

Върл Shimano фен!
-
- ще става разбирач
Благодаря колеги.А някакво инфо за под Пловдив посоко Симеонов град и нататък. 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
точно пък събота,най-много е кълвяло,аз за съжаление бях на работа,но моите приятели на истинската баба Рада/400м/ по-надолу имаха 7бр. кефали,от половинка до килограм и половина,а на Дома има уловени алаи.Този образ/изглежда ми познат/,ако иска да хване риба трябва да хвърля въдицата,точно там където е нагазил.........в този ред на мисли един друг "разбирач",като ме видя да ловя в неделя,ми заяви,тържествено:"ей сега ще сложа гащеризона и ще видиш какво ще стане",като че ли имаше специален гащеризон хващащ риби, влезе точно там където трябваше да лови,/средата на реката/хвърли някаква помия/захранка/ и след 15-20мин. си би камшика.Аман от разбирачи.
валатът не най-лошото нещо на света
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Потвърждавам, в събота наистина кълвеше много...аксел написа:точно пък събота,най-много е кълвяло,аз за съжаление бях ...

Бързай бавно.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
така си е,Бейс,ама този вид риболов,го практикувам най-отдавна/повече от 30 г./, само зимата в чест на моят първи учител по риболов,освен това,поради сравнително малкото време,с което разполагам е добре да релаксирам час-два.Ще мине време,ще пораснат.
....иначе,тази топла зима и шарана и сома са си активни-май,че точно в събота в района на Пловдив има изкаран сом/7-8кг./ на щукарски такъм,както и други два на Варовъзела.Добре е,че ИАРА са минали по реката и са направили актове на търмъкчиите,лошото е,че е еднократно,че тая година сома пак го смляха на търмък,иска се редовно проверяване.
....иначе,тази топла зима и шарана и сома са си активни-май,че точно в събота в района на Пловдив има изкаран сом/7-8кг./ на щукарски такъм,както и други два на Варовъзела.Добре е,че ИАРА са минали по реката и са направили актове на търмъкчиите,лошото е,че е еднократно,че тая година сома пак го смляха на търмък,иска се редовно проверяване.
валатът не най-лошото нещо на света
Здравейте,
Нов съм във форума както и по този краи.Имам едно питане покраи Симеоновград по това време каквo,как се лови,нямам много опит по реките като смятам да риболовствам със спиниг наи вече.Какви воблери и блесни да си купя и има смисъл от силикони и какви защото знам,че точно силиконите са доста добри по това време на годината.
Благодарности на отзовалите се
Нов съм във форума както и по този краи.Имам едно питане покраи Симеоновград по това време каквo,как се лови,нямам много опит по реките като смятам да риболовствам със спиниг наи вече.Какви воблери и блесни да си купя и има смисъл от силикони и какви защото знам,че точно силиконите са доста добри по това време на годината.

- КалинПетров
- разбира нещата
ЗдравейFishh написа:Здравейте,
Аз лично от воблерите ти предлагам тези определено ги ползвам за сом!Голомина между 6см и 9см предпочитам!А разцветки немогада определя въпрос на личен избор(късмет)
http://www.voblershop.com/1519/Salmo.Hornet/
http://www.voblershop.com/1556/%D0%92%D ... %80%D0%B8/
http://www.voblershop.com/1728/Ugly.Duckling.RP'RATT/
За щука по това време неми идва на акала почти нищо просто пробвам научквам,но на есен това ми бяха най успешните примамки
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6534
http://www.voblershop.com/1518/%D0%92%D ... %80%D0%B8/
http://www.bent-fishing.com/v-joint-75-su-product-447
Блесни за сом ползвам само руски клатуни а за щуки Мепс и Блу Фокс
дано малко сам ти полезен но най вартяния воблер за мен е Салмо Хорнет 6 почти няма колега който да го няма този воблер!За силикони немога да споделя нищо нямам опит с такива примамки...Но определено се ползват туистъри и шадове!За момента на места реката е малко по трудна от брега понеже малко с качено ниво и може да ти се наложи да имаш малко поо тежки примамки за по далечно хвърляне!За ловенето мога да ти препоръчам малко по бавно водене на примамката понеже рибата е по мудна не толкова силна както лятото ...А иначе каде можеш да пробваш определено на по дълбоки места и всичко друго е много голям късмет през зимата да хванеш трофейна риба на Марица....!Успех

Reel Tuning