Борсата във Варна

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Борсата във Варна

Мнение от Шнорхел »

Вчера на борсата във Варна най-спокойно бяха изсипали един куп таранка с големина 3-5 см !?! Имате ли информация дали това е разрешено ? Не ми се струва да е редно !?

Някой знае ли телефоните на ИАРА във Варна ?Ако е незаконно ,при друг такъв случай мисля да звъня.
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Борсата във Варна

Мнение от kalkan4o »

Шнорхел написа:Вчера на борсата във Варна най-спокойно бяха изсипали един куп таранка с големина 3-5 см !?! Имате ли информация дали това е разрешено ? Не ми се струва да е редно !?

Някой знае ли телефоните на ИАРА във Варна ?Ако е незаконно ,при друг такъв случай мисля да звъня.

На теория ако рибата е аквакултурна можеш да си я продадеш ако искаш като зарибителен материял и по 1см и не е браконерство, обаче ако е ловено с мрежа си е, ама на кого ли му пука. То тия борси и без това трябва да ги няма никаква хигиена :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тея таранчици ги продават от време-навреме дори живи и аз мисля да си купя малко да пусна тук и там по локвите около града.Стават за стръв за щука,но законен ли е произходът им и присъствието им на борсата е друг въпрос.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Шнорхел да не си ги объркал със цаца щото някои едва ли би си купил таранки 5см. :lol:
Изображение
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

В тая борса незнам дали има изобщо нещо законно :lol: .
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

ULtRA^CsKa написа:Шнорхел да не си ги объркал със цаца щото някои едва ли би си купил таранки 5см. :lol:
Е,сега ние като сме от морето не знаем какво е таранка ли :D ?!Точно таранки си бяха,имаше и табелка с име и цена.А иначе кой би си купил,не знам :roll: ?!Един познат ми разправяше,че на Цонево ловят костур с размери 2-3 см,пържат го и ставал много вкусен,може и с таранката да е така.И в двата случая не е редно,после ревем,че няма риба.

А иначе kalkan4o,мъртви рибки за зарибяване едва ли някой би си купил :wink: ?Макар,че таранките са жилави и нищо чудно половината да живнат,ако ги пуснеш във вода.
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
Боро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боро »

Ужасна тема Поради тематиката и...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Като казах зарибителен материял имах предвид рибките да са малки като зарибителен материял, явно не съм се изразил правилно, а и като се замисля зарибителния материял не винаги е от малки рибки :oops: :oops: :oops: . Кво съм мислил незнам :oops: :lol: .
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз един път като се върнах от риболов на бяла риба,бяха ми останали в кофата две от таранчиците за стръв,но бяха вече мрели.Ако не бяха,щях да ги пусна в аквариум,ама уви.Пръжнах ги с останалата риба и направих голяма грешка.Много са костеливи,почти няма месо,много горчат :!:

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Меко казано-отвратен!!!

Мнение от Камбата »

:smt078 :smt078 :smt078

Отвратен съм!Днес минахме с Коцето през борсата и видяхме това:

Изображение

Аз пускам всяка бяла риба,а те пълнят борсата с десетки маломерни рибки,които дори нестават за ядене!Имаше от тях поне н четири маси по борсата и попитах от къде са.От едната маса ми казват от Бургас,от другата маса от Цонево.100% бракониерство и трябва да се направи нещо!

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Камба,така е аз минах преди два дена и повечето бяха на половината на тези които си снимал.
Явно на никой не му прави впечатление или тези които трябва да ги е грижа са в един кюп с продавачите :roll: :evil:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

От това може да излезе достоен за пресата репортаж. Тия там по борсите и по рибните магазини са длъжни във всички случаи да имат документ за произход на стоката , а общинарите са длъжни постоянно да проверяват. Глобите ,до колкото знам , са доста солени вкл. и други санкции!!! Всичко това е направено с цел да се пресекът каналите за реализация на бракониерските улови! Интересно , за тия дребни сулки ( а и каракуди) , какъв документ за произход може да се извади :roll: :roll: :roll: Камба , що не щракнеш едно репортажче за новата тема ; с "общинска " насоченост :idea:

п.п. това е един от много сериозните пътища за пресичане на бракониерството- ако една стока не може да се реализира , тя престава да бъде "стока"!!! :idea: :idea: :idea:
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re:

Мнение от КИРО »

kalkan4o написа:В тая борса незнам дали има изобщо нещо законно :lol: .
Ааааааа,циганите са законни там.Те диктуват май.
Същия въпрос и аз си зададох преди месец.Имаще поне десетина лонди с попчета от порядъка на 5-6см.
Теглих една майна на ум,абе без думи.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ми той не е виновен Асан , дето яде баницата , виновен е контролния орган дето му я дава. Само с псуване (даже и на глас) и само с писане във Форума , няма да стане...... :wink:

п.п. писане във вестник и вестника на кмета на масата; като не хване дикиш -кмета в следващия брой на вестника :idea:
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

IDA написа:Ми той не е виновен Асан , дето яде баницата , виновен е контролния орган дето му я дава. Само с псуване (даже и на глас) и само с писане във Форума , няма да стане...... :wink:

п.п. писане във вестник и вестника на кмета на масата; като не хване дикиш -кмета в следващия брой на вестника :idea:
Знам бе наборе,че си прав.Имам си нещо наум,ама кат стане ще го споделя.Само не знам,ако направя няколко снимки там,дали ще ме пуснат да изляза спокойно с фотото.Другото знам как да го направя.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”