Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Борсата във Варна
Модератор: bobopeli
Борсата във Варна
Вчера на борсата във Варна най-спокойно бяха изсипали един куп таранка с големина 3-5 см !?! Имате ли информация дали това е разрешено ? Не ми се струва да е редно !?
Някой знае ли телефоните на ИАРА във Варна ?Ако е незаконно ,при друг такъв случай мисля да звъня.
Някой знае ли телефоните на ИАРА във Варна ?Ако е незаконно ,при друг такъв случай мисля да звъня.
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Борсата във Варна
Шнорхел написа:Вчера на борсата във Варна най-спокойно бяха изсипали един куп таранка с големина 3-5 см !?! Имате ли информация дали това е разрешено ? Не ми се струва да е редно !?
На теория ако рибата е аквакултурна можеш да си я продадеш ако искаш като зарибителен материял и по 1см и не е браконерство, обаче ако е ловено с мрежа си е, ама на кого ли му пука. То тия борси и без това трябва да ги няма никаква хигиена

За бракониерите само слънчаци
!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тея таранчици ги продават от време-навреме дори живи и аз мисля да си купя малко да пусна тук и там по локвите около града.Стават за стръв за щука,но законен ли е произходът им и присъствието им на борсата е друг въпрос.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач
Е,сега ние като сме от морето не знаем какво е таранка лиULtRA^CsKa написа:Шнорхел да не си ги объркал със цаца щото някои едва ли би си купил таранки 5см.

А иначе kalkan4o,мъртви рибки за зарибяване едва ли някой би си купил

Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз един път като се върнах от риболов на бяла риба,бяха ми останали в кофата две от таранчиците за стръв,но бяха вече мрели.Ако не бяха,щях да ги пусна в аквариум,ама уви.Пръжнах ги с останалата риба и направих голяма грешка.Много са костеливи,почти няма месо,много горчат 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Меко казано-отвратен!!!

Отвратен съм!Днес минахме с Коцето през борсата и видяхме това:

Аз пускам всяка бяла риба,а те пълнят борсата с десетки маломерни рибки,които дори нестават за ядене!Имаше от тях поне н четири маси по борсата и попитах от къде са.От едната маса ми казват от Бургас,от другата маса от Цонево.100% бракониерство и трябва да се направи нещо!
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- SILVESTER
- ще става разбирач
Камба,така е аз минах преди два дена и повечето бяха на половината на тези които си снимал.
Явно на никой не му прави впечатление или тези които трябва да ги е грижа са в един кюп с продавачите

Явно на никой не му прави впечатление или тези които трябва да ги е грижа са в един кюп с продавачите

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
-
- учете се от него
От това може да излезе достоен за пресата репортаж. Тия там по борсите и по рибните магазини са длъжни във всички случаи да имат документ за произход на стоката , а общинарите са длъжни постоянно да проверяват. Глобите ,до колкото знам , са доста солени вкл. и други санкции!!! Всичко това е направено с цел да се пресекът каналите за реализация на бракониерските улови! Интересно , за тия дребни сулки ( а и каракуди) , какъв документ за произход може да се извади
Камба , що не щракнеш едно репортажче за новата тема ; с "общинска " насоченост 
п.п. това е един от много сериозните пътища за пресичане на бракониерството- ако една стока не може да се реализира , тя престава да бъде "стока"!!!

п.п. това е един от много сериозните пътища за пресичане на бракониерството- ако една стока не може да се реализира , тя престава да бъде "стока"!!!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re:
Ааааааа,циганите са законни там.Те диктуват май.kalkan4o написа:В тая борса незнам дали има изобщо нещо законно.
Същия въпрос и аз си зададох преди месец.Имаще поне десетина лонди с попчета от порядъка на 5-6см.
Теглих една майна на ум,абе без думи.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- учете се от него
Ми той не е виновен Асан , дето яде баницата , виновен е контролния орган дето му я дава. Само с псуване (даже и на глас) и само с писане във Форума , няма да стане...... 
п.п. писане във вестник и вестника на кмета на масата; като не хване дикиш -кмета в следващия брой на вестника

п.п. писане във вестник и вестника на кмета на масата; като не хване дикиш -кмета в следващия брой на вестника

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Знам бе наборе,че си прав.Имам си нещо наум,ама кат стане ще го споделя.Само не знам,ако направя няколко снимки там,дали ще ме пуснат да изляза спокойно с фотото.Другото знам как да го направя.IDA написа:Ми той не е виновен Асан , дето яде баницата , виновен е контролния орган дето му я дава. Само с псуване (даже и на глас) и само с писане във Форума , няма да стане......
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА