Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
Изобилието от риба по нашия бряг през 2012- защо?
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Изобилието от риба по нашия бряг през 2012- защо?
турците са разкарали доста от мрежите по Босфора за това и много пасажи са се качили нагоре лятото може би това е и причината за многото риба мин. година дано се повтори и тази
Това с турските мрежи дето спирали рибата е измислица от времето на соца. Преди 20 тина дни бях в Истамбул - Пазарите са заляти с пресен чернокоп и сафрид , а рибарите все още си го ловят на чепарета от моста -Галата. Традиционно там има много повече риба почти през цялата година.
-
ico000_
- ще става разбирач

заставам зад мнението за по топлото време, дори доста по топло от обичайното, пролетния сафрид се задържа до лятото,, а може ли да сме сигурни дали рибата не се е изтеглила просто навътре и това да е докарало хищника нагоре да търси храната, следователно да го набила към брега и от там няма какво да обяснявам, дано и таз година да има изненади 
- Поморийския
- ще става разбирач

Има някаква цикличност същото важи и за язовирите
Година с година не си приличат
Има природни фактори които влияят на рибите но не ги знаем само гадаем като врачки
Е затова е интересен риболова колкото по бързо го усетиш ще имаш време да му се кефиш
Година с година не си приличат
Има природни фактори които влияят на рибите но не ги знаем само гадаем като врачки
Е затова е интересен риболова колкото по бързо го усетиш ще имаш време да му се кефиш
да се набутам в темата-преди 30 години нямаше цикличност и риба имаше повече от сега.
-
XegouX
- вече хвърля и на тежко

Верно е да му се невидиstarcho написа:да се набутам в темата-преди 30 години нямаше цикличност и риба имаше повече от сега.
- Поморийския
- ще става разбирач

Прав си помним тия годиниstarcho написа:да се набутам в темата-преди 30 години нямаше цикличност и риба имаше повече от сега.
-
XegouX
- вече хвърля и на тежко

- КИРО
- и господ не е толокова добър

- Обратна връзка:
Пък аз си мисля,че Черно море доста се изчисти от боклуци.XegouX написа:Ама и другото все повече се дискутира(има слухове ) , че Европейския съюз е награбила Турция да спазва квоти......
Вчера бях на стоянката - толкова бистра вода в стария канал не съм виждал.
Още ноември изведнъж се избистри - и така си стои.
Дано да е за постоянно.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- martin varna
- научил се да хвърля

Моето мнение е:
Имаше много сафрид, чернокоп, лефер и паламуд.
Сафрид си има доволно вече няколко години. Чернокопа се беше навъдил много. Всяка година или през година определен вид риба изобилства. При дивите животни на брега също е така, примерно миналата година ако не се лъжа е имало бум на чакали по информация на ловци. Още в началото на август имаше милиарди малки чернокопчета по цялото черноморие. Това предвещаваше и есенната касапница.
Паламуда - за него мога да кажа че три неща бяха определящи според мен:
1. При него мисля че има някаква цикличност /дано не съм прав/. Предното голямо "имане" на паламуд беше мисля 2006г. Четох някъде в нета статия от вестник от 1938г. където хвалеха големия улов на паламуд и обясниха че предното голямо "имане" било 1932г. Значи на около 6 години.
2. Доста честите южни ветрове също оказаха влияние-паламуда се движеше в горните слоеве и явно и "ема" и правеше същото. Ветровете закараха паламуда доста по на север от обикновено и го задържаха.
3. Начина на риболов се промени. Стана страшен бум риболова на тролинг със воблери по морето. Изключително успешен за паламуд и лефер.Във Варна се продадоха по магазините мисля толкова воблери колкото не са продавани за 10г. назад взети заедно.
Имаше много сафрид, чернокоп, лефер и паламуд.
Сафрид си има доволно вече няколко години. Чернокопа се беше навъдил много. Всяка година или през година определен вид риба изобилства. При дивите животни на брега също е така, примерно миналата година ако не се лъжа е имало бум на чакали по информация на ловци. Още в началото на август имаше милиарди малки чернокопчета по цялото черноморие. Това предвещаваше и есенната касапница.
Паламуда - за него мога да кажа че три неща бяха определящи според мен:
1. При него мисля че има някаква цикличност /дано не съм прав/. Предното голямо "имане" на паламуд беше мисля 2006г. Четох някъде в нета статия от вестник от 1938г. където хвалеха големия улов на паламуд и обясниха че предното голямо "имане" било 1932г. Значи на около 6 години.
2. Доста честите южни ветрове също оказаха влияние-паламуда се движеше в горните слоеве и явно и "ема" и правеше същото. Ветровете закараха паламуда доста по на север от обикновено и го задържаха.
3. Начина на риболов се промени. Стана страшен бум риболова на тролинг със воблери по морето. Изключително успешен за паламуд и лефер.Във Варна се продадоха по магазините мисля толкова воблери колкото не са продавани за 10г. назад взети заедно.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко

Ако се сллучат нещата - "Грийнпийс": Европарламентът даде важен сигнал за спиране на прекомерния риболов:
http://www.dnevnik.bg/zelen/2013/02/07/ ... a_spirane/
Може и за нас любителите от брега ис надувните лодки да има по-добра слука всяка година.
http://www.dnevnik.bg/zelen/2013/02/07/ ... a_spirane/
Може и за нас любителите от брега ис надувните лодки да има по-добра слука всяка година.
...тая зима почти постоянно духа Южняка и ако така продължи ...познайте кво ши сЪ случи : новият сезон ще е по добър от предния ....
-
vanko4at
- научил се да хвърля

Булти написа:...тая зима почти постоянно духа Южняка и ако така продължи ...познайте кво ши сЪ случи : новият сезон ще е по добър от предния ....
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Обаче храната за планктона я носят студените течения. Това че морето ще се стопли по-рано надали ще докара по-вече риба.
Може да не е повече, но ще е по-рано. Грабвайте термометритеrap66 написа:Обаче храната за планктона я носят студените течения. Това че морето ще се стопли по-рано надали ще докара по-вече риба.