Чепеларска река ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Чепеларска река ?

Мнение от stil92 »

колеги заминавам за Чепеларе в неделя да покарам малко сноуборд но ще си взема и спининга и въпросът ми е дали имам някакав шанс по чепеларската река ( Чая ) и ако знаете нещо повече за там да споделите .

Наслука !
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Чепеларска река ?

Мнение от maznislav »

Реката си държи риба , но в момента е адски студена и бистра :)
Аз ти предлагам да пробваш участъка от Нареченски бани до Хвойна - до рибарниците в началото на селото. Приготви си малко по-големи блесни и воблери до 5 - 6 см и ги води бавно близо до дъното.
И се крии добре ,че както казах водата е снежна и адски прозрачна. Наслука
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

maznislav написа:Реката си държи риба , но в момента е адски студена и бистра :)
Аз ти предлагам да пробваш участъка от Нареченски бани до Хвойна - до рибарниците в началото на селото. Приготви си малко по-големи блесни и воблери до 5 - 6 см и ги води бавно близо до дъното.
И се крии добре ,че както казах водата е снежна и адски прозрачна. Наслука
ехее мерси за пълната информация ! Като отида там ще пиша после да споделя как е минал излета :)
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Мнение от llboy »

миналата неделя минах от там . От Чепеларе до Асеновград видях много рибари , но дали хващат не знам.
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

Трудна работа ще е с блесна и воблер по това време на годината, но ако успееш да хванеш нищо пиши, че съм пряко заинтересован от маршрута, който каза колегата maznislav :)
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Чая е една прекрасна река, за жалост неколкократно отравяна с олово и рибата вече е дефицит... Преди години пръщеше от мряна, кефал и пъстърва. През лятото мряната излиза на парченце кебапче или пържен картоф. В района на Бачково на тази стръв съм хващал по 80-100 мряни в рамките на деня... Отдавам го на крайпътните заведения, които явно изхвърлят остатъците от порциите в реката и рибата е свикнала да се храни с тези мазнотии... За пъстърва и то на спининг мисля, че шансовете не са особено големи след тези отравяния, въпреки това ти пожелавам наслука и дано да се похвалиш с добър улов.
Изображение
mgrozdanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mgrozdanov »

До колкото знам отравянията с олово са след разклона за Лъки, и са от реката, която идва от лъки. Нагоре към Хвойна не би трябвало да е имало отравяне с олово. Но пък и рибата нагоре е кът.
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

ще взема значи и и на плувка да пробвам , но най - се надявам на спининга да удари нещо ... понеделник - вторник ще ви кажа каква съм я свършил .
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ashmodean8004 »

Колега аз съм от Чепеларе, по принцип съм тролингист, но знам хора, които си имат добри Бълканки на блесни, виждал съм ги от Чепеларе до хвойна, дано да съм ти бил полезен!
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Мнение от stil92 »

На теб не ти ли си ходи да направим един кратък излет , аз в неделя отивам в хотел савов кадето е и ще съм до петък там :)
Аватар
Ashmodean8004
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ashmodean8004 »

Близо до този хотел има едно кафе по посока фабриката, кафето на Петьо Маринов, той е спинингар запален, искаи инфо от него ще ти помогне. Аз пич не че няма да дойда, но съм на работа през седмицата и няма как, но звани един телефон може да се измисли нещо ще ти пратя данни на лични :)
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

В реката си има пъстърва-както балканка така и американка. От хвостохранилищата преди Лъки по река Юговска понякога, обикновенно в ранна пролет става неконтролируемо изливане на тежки метали в река юговска, която се влива в река Чая при Юговското ханче.
Въпреки почти ежегодното замърсяване на двете реки с тежки метали рибки си има!!!!
По принцип в момента рибите са си трудни!!!
Наслука!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

използвам стара тема за да попитам къде най близо до Пампорово може да се риболовства със спининга.В момента съм отседнал там за Роженския събор и исках да отделя няколко часа да помятам малко воблери.Може и някои платен рибарник,в краен случаи.Ще се радвам ако успея да хвана някоя пъстърва,че до сега жива такава не съм виждал
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”