Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: искам да хвана риба на блесна
Може,но по-скоро си вдигни върха на пръчката нагоре.dimitar_petkof написа:а ако водя бавно може ли това да е причината да пада на дъното?
Остави само стъпки
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Приятелю, това е клатушка. Аз това го водя с навиване и леки придърпвания като при туич-ване и съм имал успех, ама на жълтата с червени чертички. Пробвай да вдигнеш връшката на въдицата и при навиване да подръпваш с пръчката. Не казвам, че ти гарантирам успех, ами ти давам съвет като начинаещ на начинаещdimitar_petkof написа:Аз имам едно въпросче, понеже съм нов в спининга и днес реших да си повъртя малко. Блесничката ми беше такава, проблема ми е като започна да въртя и на десетина метра от брега закача по дъното. Аз ли бавно водя или е нормално тази блесничка да си върви по дъното? Понеже все още нямам плетено днес и беше първа и последна баня

Времето лети като магнит.
-
- новобранец
Ясно, мерси за съвета. Аз при водене държах върха на пръчката ниско долу до водата, следващата ми ще бъде жълта с червено 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
то попринцип ниско долу се държи сопата когато въртиш блесни но има блесни които се забиват по дъното предимно въртелешките падат надолу клатушките по горе но сам преценяваш в зависимост пред теб колко е дълбоко има ли мн закачки и т.н. се пак това е блесна не спинер или джиг глави да вириш върха нагоре ...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- новобранец
конкретно за тази клатушка тогава, къде да държа върха - горе или долу? или в срено положение?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Конкретно с тази клатушка върхът го държиш според водоема , моментното предполагаемо местоположение на рибата , начина на водене , дебелина на линията и пр. неща които обикновено се добиват с още доста скъсани примамки
Демек на това ти питане нема как да ти се отговори еднозначно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- новобранец
Благодаря
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
с клатушките първо пробвай с равномерна проводка без туйчване бързо,бавно и после други изгъзици,сам ще разбереш кое как и ще ти е кеф.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Изчетох 2-3 страници назад за плетените и бреидовете,да споделя и аз си взех едно менте на Powerpro-35lbs-0.20mm на 10 излета и стана от зелено почти прозрачно
с не много голям напън се къса
.Та да попитам от мене ли е проблема при връзването,метода е правя 3ключа не го връзвам дирекно и се получава верижка това да мога да сменям повода(за щука) ако трябва...

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Опа
а здравейте
Значи първо да споделя за плетката. Миналата седмица направих едно хубаво капо, но аз бях отишал само да тествам новото влакно. Значи добре съм навил на шпулата и мисля да послушам Павел Иванов и да не подлагам повече. Кастинга ми е перфектен, даже и с малките примамки от сорта на мепс 2-ри номер и малки клатушки от тоя сорт. Усещам линията по-добр, от колкото с монофила (това ми харесва
)
Сега да кажа за днешните приключения
Вече времето е приятно, та съботите и неделите се знае къде сме ( поне до забраната )
Та взех въдичката и айде на едни гьолчета до Благоевград. Почнах аз да обикалям първо по-големите и дълбоките, но без никакъв резултат. Постепенно се ориентирах и към по-малките и там ме споходи слуката. Първо ми удари кефал. Много силно взе, размота авансче ( бях го пуснал по-свободен ) мноо добре усещах и контролирах рибата. Направо се разтреперих
Мисля, че кефа с плетката е една идея по-голям
Помятах още малко на въпросния гьол и се преместих на следващия 
Там минах покрай едно шафарче и праасс аванс
Щука и а да я взема и йок
откачи се пред мен
Малка беше ( не знам колко точно, ама не беше едра. по моя преценка около 35, 40 см ), но пак ми хареса усета на линията
на следващия гьол пак тама, само че без аванс тоя път
На другия гьол напраих пакост
навивам си аз и усетих почукване, изчаках малко ( 2 секунди може би ) и дръпнах
като тръгна тва ми ти влакно, на долу, на вътре, в шафара, мани мани, викам едра е, ама когато се покза не беше малка ( към 50 см.) ама я бях дразнал зад хрилото
Веднага хванах я, докато я откачах загледах и ми се видя, че не съм засегнал баш хрилото, а е малко зад него в месето. Откачих ведната и я пуснах и тя си отплува. Дано отцелее, ама и да умре няма да ида да и паля свещи. Без да искам ака с еполучи
На вас случвало ли ви се е така да драснете нещо
Та общо взето съм доволен от днешната разходка. Аз щастлив, рибите плуват пак в гьолчетата и тъй
Доволен съм и от плетеното вкално, и за на пред мисля да ползвам по-често плетки
Ай да пусна и някоя снимка
Наслука колеги ! 

Сега да кажа за днешните приключения

Там минах покрай едно шафарче и праасс аванс

Та общо взето съм доволен от днешната разходка. Аз щастлив, рибите плуват пак в гьолчетата и тъй

- Прикачени файлове
-
- 240220131599 [800x600].jpg (92.36 KiB) Преглеждано 847 пъти
-
- 240220131598 [800x600].jpg (97.1 KiB) Преглеждано 847 пъти
-
- 240220131597 [800x600].jpg (225.33 KiB) Преглеждано 847 пъти
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А и в тъмните сиви и кафяви цветове видях нещо което ми хареса

- Прикачени файлове
-
- 240220131601 [640x480].jpg (83.85 KiB) Преглеждано 847 пъти
-
- 240220131600 [640x480].jpg (116.37 KiB) Преглеждано 847 пъти
- eroucma
- разбира нещата
Евала за кефала направо ми взе акъла, рядко се ловят толкова големи ( поне при мен) а за щуката внимавай, че вече е забранена и да не те глобят, иначе аз лично съм закачал и за хрилете и под устата тя в бързината хапи листото, а тройката остава отдолу и я боде.
Но наистина да знаеш че щуката и бялата риба са забранени от 15. 02 до 31.05 и могат да ти направят проблеми.
Продължавай все така да ни радваш с успешните си излети и наслука
Но наистина да знаеш че щуката и бялата риба са забранени от 15. 02 до 31.05 и могат да ти направят проблеми.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Усещам как другата седмица няма само на 4ти да се видиме 
Страшен кефал направо без думи

Страшен кефал направо без думи
Tell people there’s an invisible man in the sky who

Супер риболов си направил
Разликата м/у плетеното влакно и монофила е огромна - вече знаеш какво е усещането 

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
То за щуката ясно, че е забранена. Ама нали в заповедта пише, ако случайно се хване да се пуска ведната независимо от състоянието, демек нема значение жива умряла, да се пуска. Или се бъркамeroucma написа:Евала за кефала направо ми взе акъла, рядко се ловят толкова големи ( поне при мен) а за щуката внимавай, че вече е забранена и да не те глобят, иначе аз лично съм закачал и за хрилете и под устата тя в бързината хапи листото, а тройката остава отдолу и я боде.