искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от gergi762 »

dimitar_petkof написа:а ако водя бавно може ли това да е причината да пада на дъното?
Може,но по-скоро си вдигни върха на пръчката нагоре.
Остави само стъпки
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

dimitar_petkof написа:Аз имам едно въпросче, понеже съм нов в спининга и днес реших да си повъртя малко. Блесничката ми беше такава, проблема ми е като започна да въртя и на десетина метра от брега закача по дъното. Аз ли бавно водя или е нормално тази блесничка да си върви по дъното? Понеже все още нямам плетено днес и беше първа и последна баня :)
Приятелю, това е клатушка. Аз това го водя с навиване и леки придърпвания като при туич-ване и съм имал успех, ама на жълтата с червени чертички. Пробвай да вдигнеш връшката на въдицата и при навиване да подръпваш с пръчката. Не казвам, че ти гарантирам успех, ами ти давам съвет като начинаещ на начинаещ :) аз съм имал успех така :drinkers:
Времето лети като магнит.
dimitar_petkof
новобранец
новобранец

Мнение от dimitar_petkof »

Ясно, мерси за съвета. Аз при водене държах върха на пръчката ниско долу до водата, следващата ми ще бъде жълта с червено :)
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

то попринцип ниско долу се държи сопата когато въртиш блесни но има блесни които се забиват по дъното предимно въртелешките падат надолу клатушките по горе но сам преценяваш в зависимост пред теб колко е дълбоко има ли мн закачки и т.н. се пак това е блесна не спинер или джиг глави да вириш върха нагоре ...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
dimitar_petkof
новобранец
новобранец

конкретно за тази клатушка тогава, къде да държа върха - горе или долу? или в срено положение?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Конкретно с тази клатушка върхът го държиш според водоема , моментното предполагаемо местоположение на рибата , начина на водене , дебелина на линията и пр. неща които обикновено се добиват с още доста скъсани примамки :idea: Демек на това ти питане нема как да ти се отговори еднозначно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
dimitar_petkof
новобранец
новобранец

Благодаря
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

с клатушките първо пробвай с равномерна проводка без туйчване бързо,бавно и после други изгъзици,сам ще разбереш кое как и ще ти е кеф.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Изчетох 2-3 страници назад за плетените и бреидовете,да споделя и аз си взех едно менте на Powerpro-35lbs-0.20mm на 10 излета и стана от зелено почти прозрачно :lol: с не много голям напън се къса :shock: .Та да попитам от мене ли е проблема при връзването,метода е правя 3ключа не го връзвам дирекно и се получава верижка това да мога да сменям повода(за щука) ако трябва...
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Опа :) а здравейте :) Значи първо да споделя за плетката. Миналата седмица направих едно хубаво капо, но аз бях отишал само да тествам новото влакно. Значи добре съм навил на шпулата и мисля да послушам Павел Иванов и да не подлагам повече. Кастинга ми е перфектен, даже и с малките примамки от сорта на мепс 2-ри номер и малки клатушки от тоя сорт. Усещам линията по-добр, от колкото с монофила (това ми харесва :) )
Сега да кажа за днешните приключения :drinkers: Вече времето е приятно, та съботите и неделите се знае къде сме ( поне до забраната ) :) Та взех въдичката и айде на едни гьолчета до Благоевград. Почнах аз да обикалям първо по-големите и дълбоките, но без никакъв резултат. Постепенно се ориентирах и към по-малките и там ме споходи слуката. Първо ми удари кефал. Много силно взе, размота авансче ( бях го пуснал по-свободен ) мноо добре усещах и контролирах рибата. Направо се разтреперих :) Мисля, че кефа с плетката е една идея по-голям :) Помятах още малко на въпросния гьол и се преместих на следващия :)
Там минах покрай едно шафарче и праасс аванс :) Щука и а да я взема и йок :) откачи се пред мен :) Малка беше ( не знам колко точно, ама не беше едра. по моя преценка около 35, 40 см ), но пак ми хареса усета на линията :) на следващия гьол пак тама, само че без аванс тоя път :) На другия гьол напраих пакост :oops: навивам си аз и усетих почукване, изчаках малко ( 2 секунди може би ) и дръпнах :oops: като тръгна тва ми ти влакно, на долу, на вътре, в шафара, мани мани, викам едра е, ама когато се покза не беше малка ( към 50 см.) ама я бях дразнал зад хрилото :oops: Веднага хванах я, докато я откачах загледах и ми се видя, че не съм засегнал баш хрилото, а е малко зад него в месето. Откачих ведната и я пуснах и тя си отплува. Дано отцелее, ама и да умре няма да ида да и паля свещи. Без да искам ака с еполучи :oops: На вас случвало ли ви се е така да драснете нещо :?: :?: :?:
Та общо взето съм доволен от днешната разходка. Аз щастлив, рибите плуват пак в гьолчетата и тъй :drinkers: :) Доволен съм и от плетеното вкално, и за на пред мисля да ползвам по-често плетки :) Ай да пусна и някоя снимка 8) Наслука колеги ! :wink:
Прикачени файлове
240220131599 [800x600].jpg
240220131599 [800x600].jpg (92.36 KiB) Преглеждано 847 пъти
240220131598 [800x600].jpg
240220131598 [800x600].jpg (97.1 KiB) Преглеждано 847 пъти
240220131597 [800x600].jpg
240220131597 [800x600].jpg (225.33 KiB) Преглеждано 847 пъти
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

А и в тъмните сиви и кафяви цветове видях нещо което ми хареса ;) :drinkers:
Прикачени файлове
240220131601 [640x480].jpg
240220131601 [640x480].jpg (83.85 KiB) Преглеждано 847 пъти
240220131600 [640x480].jpg
240220131600 [640x480].jpg (116.37 KiB) Преглеждано 847 пъти
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Евала за кефала направо ми взе акъла, рядко се ловят толкова големи ( поне при мен) а за щуката внимавай, че вече е забранена и да не те глобят, иначе аз лично съм закачал и за хрилете и под устата тя в бързината хапи листото, а тройката остава отдолу и я боде.
Но наистина да знаеш че щуката и бялата риба са забранени от 15. 02 до 31.05 и могат да ти направят проблеми.
Продължавай все така да ни радваш с успешните си излети и наслука :drinkers:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Усещам как другата седмица няма само на 4ти да се видиме :D
Страшен кефал направо без думи
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Супер риболов си направил :smt023 Разликата м/у плетеното влакно и монофила е огромна - вече знаеш какво е усещането :D
Изображение
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

eroucma написа:Евала за кефала направо ми взе акъла, рядко се ловят толкова големи ( поне при мен) а за щуката внимавай, че вече е забранена и да не те глобят, иначе аз лично съм закачал и за хрилете и под устата тя в бързината хапи листото, а тройката остава отдолу и я боде.
Но наистина да знаеш че щуката и бялата риба са забранени от 15. 02 до 31.05 и могат да ти направят проблеми.
Продължавай все така да ни радваш с успешните си излети и наслука :drinkers:
То за щуката ясно, че е забранена. Ама нали в заповедта пише, ако случайно се хване да се пуска ведната независимо от състоянието, демек нема значение жива умряла, да се пуска. Или се бъркам :?: А па и по благоевградско как правят проверкииии ... мани мани :) смеем се, а плаче ми се ...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”