Ново ! ! ! Такса на МИКРОЯЗОВИР-ПЯСЪЧНИК 10 ЛВ

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

lolo
новобранец
новобранец

Re: Ново ! ! ! Такса на МИКРОЯЗОВИР-ПЯСЪЧНИК 10 ЛВ

Мнение от lolo »

Такси,макси.....овъртяха го с мрежите и верселям.Тази година и жаби няма да има... :twisted: :twisted:
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Дали го напълниха с вода и риба от Пясъчник вече?
Сомът обича смелите!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

oldman написа:Дали го напълниха с вода и риба от Пясъчник вече?
Вода няма още,за риба незнам :)
lolo
новобранец
новобранец

Мнение от lolo »

Микрото не се пълни с вода от големия язовир,а от канала.А канала идва от Белмекен.Като се напълни микрото от канала,водата с помпи се прехвърля в големият язовир.Ама май помпите нещо са повредени от миналата година....
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

lolo написа:
Микрото не се пълни с вода от големия язовир,а от канала.А канала идва от Белмекен.Като се напълни микрото от канала,водата с помпи се прехвърля в големият язовир.Ама май помпите нещо са повредени от миналата година....
Лъжиш се колега ;) В микрото влиза вода от канала който спомена,но и от Пясъка ;) До късна есен държаха шлюзовете на кулата отворени и в Микрото влизаше адски много вода! Аз лично до сега не съм виждал помпите пуснати да качват вода,но баща ми ми е разказвал за преди 15-20 години,че като ги пуснат и завирало от толстолоб :)
lolo
новобранец
новобранец

Мнение от lolo »

Не си ги виждал,защото помпите ги пускаха само нощно време.Тока тогава е по евтин.В момента чувам от тук и от там,че помпите били повредени от година време и не работили.Водосбора от крушевската река и беловишкото дере е недостатъчно до се напълни язовира.До този момент са правени 2 допълнителни разширения,но май само веднъж язовира е завиряван до половината последното разширение.Действително от големият язовир влиза вода в микрото през кулата.Това се прави тогава когато ще се полива,като целта е водата да се позагрее за да не прегорят там чушките и доматите ....
Абе ще го видим този сезон как е.Живи и здрави да сме само!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

lolo написа:Не си ги виждал,защото помпите ги пускаха само нощно време.Тока тогава е по евтин.В момента чувам от тук и от там,че помпите били повредени от година време и не работили.Водосбора от крушевската река и беловишкото дере е недостатъчно до се напълни язовира.До този момент са правени 2 допълнителни разширения,но май само веднъж язовира е завиряван до половината последното разширение.Действително от големият язовир влиза вода в микрото през кулата.Това се прави тогава когато ще се полива,като целта е водата да се позагрее за да не прегорят там чушките и доматите ....
Абе ще го видим този сезон как е.Живи и здрави да сме само!
И през деня са ги пускали помпите колега ;) На бетона от където пада водата се е насабрал пясък 1 метър ... ако водата е пускана преди 2-3 години сега нямаше да има толкова много пясък,не мислиш ли ;) Щеше да има тънък слой ... Просто помпите реално не са пускани от мноооого повече от 3-5,че и повече години ;) Миналата пролет язовира се беше напълнил доволно само и единствено от естесвените му захранващи реки. Просто тогава имаше доста добро количество сняг,който с топенето преижда по реките и всичко влиза в Пясъка ... тази година е зле от към сняг,но пък то стана като пролет и има някой друг дъждец,та се надявам да се залеят поне големите дупки под контра стената :) На този язовир съм израстнал колега и ми е до болка познат :) Селото ми е на няма и 10 км от него
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”