Защо влиза влакното, под шпулата

Модератор: sapuna

Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Защо влиза влакното, под шпулата

Мнение от stefan4etoo »

На мойте корморани имам такива четки отстани до щпулате и досега не съм имам подобен проблем.четките си седят колега и когато шпулата прави движения напред назад канта и отдолу постоянно се допира до тях и кордата няма как да мине отдолу. Старите ми макари имаха един гумен пръстен отдолу на шпулата поради тази причина ама не помагаше въобще :drinkers:
biseerrr
новобранец
новобранец

Мнение от biseerrr »

stefan4etoo написа:На мойте корморани имам такива четки отстани до щпулате и досега не съм имам подобен проблем.четките си седят колега и когато шпулата прави движения напред назад канта и отдолу постоянно се допира до тях и кордата няма как да мине отдолу. Старите ми макари имаха един гумен пръстен отдолу на шпулата поради тази причина ама не помагаше въобще :drinkers:
И аз съм с корморан,със същите четки и въпреки това,рядко но влакно влиза под шпулата.Според мен,при замятане,малко преди такъма да падне във водата трябва леко да се прихване влакното,за да се изпъне самата линия.При изпъната линия,няма как влакното да влезе под шпулата. Така е според мен.Желателно е също,бигела да се затваря на ръка.Навярно всички го правим така,ама нека да си го кажа. :)
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

biseerrr написа:
stefan4etoo написа:На мойте корморани имам такива четки отстани до щпулате и досега не съм имам подобен проблем.четките си седят колега и когато шпулата прави движения напред назад канта и отдолу постоянно се допира до тях и кордата няма как да мине отдолу. Старите ми макари имаха един гумен пръстен отдолу на шпулата поради тази причина ама не помагаше въобще :drinkers:
И аз съм с корморан,със същите четки и въпреки това,рядко но влакно влиза под шпулата.Според мен,при замятане,малко преди такъма да падне във водата трябва леко да се прихване влакното,за да се изпъне самата линия.При изпъната линия,няма как влакното да влезе под шпулата. Така е според мен.Желателно е също,бигела да се затваря на ръка.Навярно всички го правим така,ама нека да си го кажа. :)
Ами възможно е колега но досега на моите(Биг Бен 6000)съм нямал нито едно влизане на корда под шпулата.И съм спирал, и не съм линията но съм нямал досадния проблем.Като се сетя какъв шаро изпуснах поради тази причина и ми се реве :lol: (с предните ми макари)
biseerrr
новобранец
новобранец

Мнение от biseerrr »

Аз съм доволен от Корморанчето,но ми се е случвало да влезе влакно под шпулата и то по-моя вина.Най често,като се заговоря с колега забравям да следя накъде е линията.А морския риболов е доста по-интензивен от сладководния,но по принцип правилата важат и за двата.Успех на всички,много уловени риби и поне половината пуснати обратно във водата!!! :D
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Omaxxa »

Redimido написа:
boreto1 написа:
plamii написа:препалнил ли си шпулата влакното трябва да ти е 2 милиметра пот раба на самата шпула а другия вариянт е да ти е паметно влакното иначе макарата е добра и то нея не е проблоема
+1
+2
+3
Смени влакното и намотай по малко на шпулата, ако не стане тогава мисли какво да правиш с макарите
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Omaxxa написа:Смени влакното и намотай по малко на шпулата
:smt023 Проблема най-вероятно е във влакното :!: Сменяй го.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

При много макари се случва това колега!Аз имах Тика Абис байтрънър и почти съм нямал излет на който да не се е случвало влакното да влезе под шпулата.Дори веднъж при засичане се случи и влезе под шпулата,та се налага с едната ръка да вадя шпулата докато рибата беше на линията и накрая успях да я извадя де :D А иначе отиваш в някой цех за алуминиева дограма и вземаш няколко парченца от най тънките и финни четки за плъзгане.След това вече смятам,че сам ще се досетиш какво да правиш с тях :wink:
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

ivelin_1976 написа:
Omaxxa написа:Смени влакното и намотай по малко на шпулата
:smt023 Проблема най-вероятно е във влакното :!: Сменяй го.
Мисля, че колегата е прав и като навиваш влакното нека да е по стегнато навито на шпулата, ако не е стегнато се разпуска и при замятане повлича след себе си и другото.
Дано съм обяснил добре :lol: :lol: :lol:
П.П.
Два сезона с корморан мач мастър фидер - нито едно заплитане под шпулата. Ползвал съм и 0,36 и 0,28, така че .........за мен причината е прекаленото препълнена и не добре стегнато влакно.
Успех.

pasator написа:При много макари се случва това колега!Аз имах Тика Абис байтрънър и почти съм нямал излет на който да не се е случвало влакното да влезе под шпулата.Дори веднъж при засичане се случи и влезе под шпулата,та се налага с едната ръка да вадя шпулата докато рибата беше на линията и накрая успях да я извадя де :D А иначе отиваш в някой цех за алуминиева дограма и вземаш няколко парченца от най тънките и финни четки за плъзгане.След това вече смятам,че сам ще се досетиш какво да правиш с тях :wink:
Тоше- това не го споделяй в другия форум, щото ще те изядат с парцалите -- :wink: :wink: :wink: , там Тиката е издигната в култ и този проблем не трябва да го има
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

teodor_xristov_80 написа:
pasator написа:При много макари се случва това колега!Аз имах Тика Абис байтрънър и почти съм нямал излет на който да не се е случвало влакното да влезе под шпулата.Дори веднъж при засичане се случи и влезе под шпулата,та се налага с едната ръка да вадя шпулата докато рибата беше на линията и накрая успях да я извадя де :D А иначе отиваш в някой цех за алуминиева дограма и вземаш няколко парченца от най тънките и финни четки за плъзгане.След това вече смятам,че сам ще се досетиш какво да правиш с тях :wink:
Тоше- това не го споделяй в другия форум, щото ще те изядат с парцалите -- :wink: :wink: :wink: , там Тиката е издигната в култ и този проблем не трябва да го има
Ами знам достатъчно за този модел на Tica - Abyss TF Теодоре,все пак ползвах такива макари близо три сезона.Наистина като аванс,като мощност въпросната Тика е много добра и съм адски доволен(все пак е пълно копие на Дайва Инфинити),но немога да си кривя душата,че влакното много често влиза под шпулата и това за мен си е единственият недостатък.Смених три вида влакна FOX Soft Steel Camo,Fox Warior,Gardner sur cast и проблема си стои
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

От макарата е,има макари и макари.Всички стари макари на времето правеха така,каквото и влакно да се сложи,мине -не мине и хоп,влакното под шпулата :idea: :idea: :idea: Така че,категорично е от макарата :!: :!: :!:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

krokibg написа:... Така че,категорично е от макарата :!: :!: :!:
Още повече че баш Корморан са печално известни с този си недостатък .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

Мисля ,че с последните два поста получихме верният отговор ! Няма как да не се доверим на хора , които са препатили години в риболова ! Благодарско !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

От макарата е! :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Павел Иванов написа:
krokibg написа:... Така че,категорично е от макарата :!: :!: :!:
Още повече че баш Корморан са печално известни с този си недостатък .
Но не всички корморани :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”