Сафрида нещо май ще си ходи

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Сафрида нещо май ще си ходи

Мнение от Моряка »

Допреди 2 седмици го хващахме пред Галата и малко навътре.След като пристигнаха 10-тина Лефундера го пръснаха и май се изнесе.Един познат с катер е направил 5-6 кила,но 2-3 мили навътре след поворотния буй.А един друг познат с дървена лодка до поворотния за няколко часа имаше 20-тина рибки и то вече граца-преди 2 дена е това.Чух ,че от газостанцията към Аспарухов мост има бая народ ,но не съм ходил да видя каво излиза.
Аватар
vacano
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vacano »

аз мисля че той отдавна си отиде мръсника...лошото е че след него нищо не дойде...2 дни въртя блесната вече на морска гара ама нема нищо...
дано като се оправи времето да има нещо с лодката към Болата...
Sooner....or....later everything comes to an END!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Вчера на ачика преди пеещия буй са взели от лодките по някой и друг килограм много едър сафрид и граца смесено.Също и по един два хариба познатите ми.Днеска ако не валеше щяхме да излезем ама...Като изляза евентуално към сряда веднага пускам информация. :wink:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе дават цяла седмица кофти време.Дано другата да се оправи,че и аз имам намерение да излизаме със шурито.Надявам се на каята.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

vacano написа:аз мисля че той отдавна си отиде мръсника...лошото е че след него нищо не дойде...2 дни въртя блесната вече на морска гара ама нема нищо...
дано като се оправи времето да има нещо с лодката към Болата...
15 поредни дни въртях блесната на морска гара на плочата сутрин и вечер,както и на доста други места,но само там имаше "резултат" от едно малко заблудено чернокопче,което в първия момент помислих за мутирал сафрид.Много студ обади вънка и може би ако се оправи малко ще пробвам пак.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Сафрида беше на Болата последната седмица преди да завали. Такова изобилие отдавна не бях виждал. Обади се и карагьоз и харип. Интересно и около Варна е имало харип. Дано излезе карагьоз тази есен щом няма да има паламуд.
Между другото този петък е поредната рибарска среща на Варненци и тези въпроси ще бъдат разисквани задълбочено.
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Сафрида нещо май ще си ходи

Мнение от babushka »

На тези, едрите сафриди, ние бургазлии им казваме - хаймани. Обикновенно есенният сафрид е по-едър и излиза близо до брега, ако някоя па-голяма риба го подгони. И денем и нощем, ако го има, няма начин да не го уловите, дали с чепаре или плувка, няма значение. Само, когато е много наплашен бяга и не се хваща на въдиците. Тук, по нашия край, сафрида изчезва към края на септември или средата на ноември, зависи от времето и температурата на водата. Ако е все още много топла/водата/, рибата се крие в дълбокото, в по-хладни води. Затова си мислем, че е изчезнал, ама тия с лодките, го хващат в дълбокото.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”