Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
Сафрида нещо май ще си ходи
Модератори: emo vasilev, alekst
- Моряка
- кандидат преподавател

Сафрида нещо май ще си ходи
Допреди 2 седмици го хващахме пред Галата и малко навътре.След като пристигнаха 10-тина Лефундера го пръснаха и май се изнесе.Един познат с катер е направил 5-6 кила,но 2-3 мили навътре след поворотния буй.А един друг познат с дървена лодка до поворотния за няколко часа имаше 20-тина рибки и то вече граца-преди 2 дена е това.Чух ,че от газостанцията към Аспарухов мост има бая народ ,но не съм ходил да видя каво излиза.
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
15 поредни дни въртях блесната на морска гара на плочата сутрин и вечер,както и на доста други места,но само там имаше "резултат" от едно малко заблудено чернокопче,което в първия момент помислих за мутирал сафрид.Много студ обади вънка и може би ако се оправи малко ще пробвам пак.vacano написа:аз мисля че той отдавна си отиде мръсника...лошото е че след него нищо не дойде...2 дни въртя блесната вече на морска гара ама нема нищо...
дано като се оправи времето да има нещо с лодката към Болата...
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Сафрида беше на Болата последната седмица преди да завали. Такова изобилие отдавна не бях виждал. Обади се и карагьоз и харип. Интересно и около Варна е имало харип. Дано излезе карагьоз тази есен щом няма да има паламуд.
Между другото този петък е поредната рибарска среща на Варненци и тези въпроси ще бъдат разисквани задълбочено.
Между другото този петък е поредната рибарска среща на Варненци и тези въпроси ще бъдат разисквани задълбочено.
-
babushka
- ще става разбирач

- Обратна връзка:
Re: Сафрида нещо май ще си ходи
На тези, едрите сафриди, ние бургазлии им казваме - хаймани. Обикновенно есенният сафрид е по-едър и излиза близо до брега, ако някоя па-голяма риба го подгони. И денем и нощем, ако го има, няма начин да не го уловите, дали с чепаре или плувка, няма значение. Само, когато е много наплашен бяга и не се хваща на въдиците. Тук, по нашия край, сафрида изчезва към края на септември или средата на ноември, зависи от времето и температурата на водата. Ако е все още много топла/водата/, рибата се крие в дълбокото, в по-хладни води. Затова си мислем, че е изчезнал, ама тия с лодките, го хващат в дълбокото.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/