Метода "Драшкович"

Модератор: sapuna

Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Метода "Драшкович"

Мнение от daniel_g »

Здравейте колеги,
На няколко пъти в този и други подобни форуми с наближаването на щукарския сезон започва да се споменава и този начин на успешно ловене на щуки, когато другите методи не помагат. Попрочетох някои неща, но недостатъчни и ми се иска да го пробвам та, да споделят някои колеги опита, който са имали при този метод на риболов, начините за направа на монтажа, плюсовете и минусите.

За начало , от мен имате една добра снимка на системата:
Изображение

и начина на монтиране на рибката :

Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

това е добре ,монтажа на рибката и двете троики са чудни .монтажа наоловото е излишен ,имаш си достатъчно тежест от рибкта шамандурата( ако не я слагаш и ползваш като блесна),може да заметнеш достатъчно.НАСЛУКА
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
Shiko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Shiko »

Този монтаж е доста известех и много описван по рибарските литератури.Обаче някой ако има подобни снимки как представлява класическия начин за ловене на щука моля да го пусне!
Който пие БИРА не умира !
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

аз много 4есто го използжам този метод и сам много доволен наистина много 4есто е по дащен от изкуствените примамки и тапите наистина е добьр побвайте го :lol:
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Резултатен е наистина, сега наскоро ходих за щука два часа мятах блесни и нищо.После дойде един познат и за 5 мин удари 1, само че той не го беше направил с две куки, а само с една и без олово.
Начина, по който той водеше е-оставя примамката да падне надолу и след това леко придърпва, обира и после пак така, все едно имитира умираща рибка.
ЗАРИБЕН
boki
новобранец
новобранец

Мнение от boki »

Всичко горе долу ясно, ама медната тел навита на пружина за какъв чеп ще е? :?: :?:
newmember
новобранец
новобранец

Мнение от newmember »

Незнам но я има и на малката снимка (под голямата) , поне прилича малко на тази навитата на пружина :roll: Може да създава допълнителни звукови вълни или балончета във водата при движение :shock:
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

С брата ги правим без медната тел и пак си работи добре монтажа.Наистина е имало случаи,когато нито на живо рибе пипа нито на изкуствена стръв,обаче още при първото-второ замятане с Драшкович...БАМ :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Нагледно:

Изображение

valeri написа:.монтажа наоловото е излишен ,имаш си достатъчно тежест от рибкта шамандурата( ако не я слагаш и ползваш като блесна),може да заметнеш достатъчно.
Разбрах само,че олово не е нужно!Е не съм съгласен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Олово си е нужно на 100%. А медната тел аз лично е навивам под и около хрилете - просто по този начин те ти излиза рибката от монтажа след 3-то хвърляне.( говоря за скобата влизаща в устата на рибката)
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

daniel_g написа:Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.
Дидо, какви са тия щуки дето си намислил, нали щеше прасе да трепеш :?: :roll: Тоя Цено пак ти е размътил акъла май :lol: :lol: :lol:
Ако си му се мераклисал на Драшкович имай предвид някой неща: Първото е да не ползваш готови системи от магазина - за нищо не стават! По добре си ги направи сам, не е толкова трудно ;)
Второто: може със и без олово отпред - и двата начина работят, проверено ;) Дори има вариант да поставиш оловото не непосредствено до рибката а малко по-нагоре по линията, да речем 30-тина см.
Трето: според мен най-добре на "Драшкович" се монтират и впоследствие изглеждат рибки като бабушката и средния по размер уклей (6-7 см). Може и костурче, но аз определено най-харесвам бабушката. Едрия уклей, таранките, попчетата и разните други там плевели не ме кефят особено :roll:
Метода е доста резултатен на моменти, така че се надявам и ти да имаш успех с него.

Поздрави и по-полека със свинското, че току виж не остане време за "Драшкович" :lol: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Vengeance.
новобранец
новобранец

Мнение от Vengeance. »

Искам да питам този метод само за щука ли става !?
Мерси предварително !!!
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Stefko написа:
daniel_g написа:Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.
Дидо, какви са тия щуки дето си намислил, нали щеше прасе да трепеш :?: :roll: Тоя Цено пак ти е размътил акъла май :lol: :lol: :lol:
Ако си му се мераклисал на Драшкович имай предвид някой неща: Първото е да не ползваш готови системи от магазина - за нищо не стават! По добре си ги направи сам, не е толкова трудно ;)
Второто: може със и без олово отпред - и двата начина работят, проверено ;) Дори има вариант да поставиш оловото не непосредствено до рибката а малко по-нагоре по линията, да речем 30-тина см.
Трето: според мен най-добре на "Драшкович" се монтират и впоследствие изглеждат рибки като бабушката и средния по размер уклей (6-7 см). Може и костурче, но аз определено най-харесвам бабушката. Едрия уклей, таранките, попчетата и разните други там плевели не ме кефят особено :roll:
Метода е доста резултатен на моменти, така че се надявам и ти да имаш успех с него.

Поздрави и по-полека със свинското, че току виж не остане време за "Драшкович" :lol: :lol: :lol:
И на СЛЪНЧАК става добре!!!
Даже и работи :wink:
Love & Ribolov
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”