Риболов около Добрич

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
tafo90
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов около Добрич

Мнение от tafo90 »

Малка смолница ако е вярна информацията.Ще е дай 10лв и се спасявай.

П.П.Преди няколко дена е дошъл новия собственик наЯз.Минково.
gogo73
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo73 »

Поздравления и от мен колега! Радвам се че има и други ентусиасти ! Успех!
И нека днес сме по улиците, а от пролетта по язовирите! :D
botevo.com
taniaan3003
новобранец
новобранец

Мнение от taniaan3003 »

Здравей,колега stelios!Лично за мен алтернативата "хвани пусни" няма да бъде рентабилна.Мисля,че ще е по-добре да използваш условията на закона за рибарството и аквакултурите Чл.24(2),така всички страни ще бъдат доволни.Всички,с които споделих идеята на колегите за "хвани пусни',реагираха доста остро.Живея в Пловдив,но доста често се прибирам в Добрич.Практика на някой частни водоеми в пловдивски регион е-риби под 1кг,и над 10кг се пускат обратно. Освен това искам да вметна,че не си отделил нужното внимание за любителите на хищния риболов(водоема е много подходящ за сом и щука).Това разбира се е само мое лично мнение.
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

колега много се извинявам ама с този регламент дето го предлагаш риби под 1кл риби над 10кл да се пускат обратно кво правим с останалите месарски магазин и точно след най много месец риби няма а и коегата стелиос каза че рибите ще са най много до 4 кила това означава да им подари рибите на месарите за мен хвани пусни е най добре и ще има доста рибиловци извинявам се предварително но това е просто истината малко са свестните риболовци
stelios19871
новобранец
новобранец

Мнение от stelios19871 »

За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
tafo90
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tafo90 »

taniaan3003 написа:Здравей,колега stelios!Лично за мен алтернативата "хвани пусни" няма да бъде рентабилна.Мисля,че ще е по-добре да използваш условията на закона за рибарството и аквакултурите Чл.24(2),така всички страни ще бъдат доволни.Всички,с които споделих идеята на колегите за "хвани пусни',реагираха доста остро.Живея в Пловдив,но доста често се прибирам в Добрич.Практика на някой частни водоеми в пловдивски регион е-риби под 1кг,и над 10кг се пускат обратно. Освен това искам да вметна,че не си отделил нужното внимание за любителите на хищния риболов(водоема е много подходящ за сом и щука).Това разбира се е само мое лично мнение.

Колега голямо предложенйе даде да знайш.Знаеш ли по твоята логика какво ще стане.Точно тези хора на който си го казал и са реагирали остро ще псуват арендатора че е отърмъкал рибата.Риба има на магазина ходете там, унищожихте водоемите заради ваща ненаситност и лакомия .И затова не се сърдете че никой не споделя.
taniaan3003
новобранец
новобранец

Мнение от taniaan3003 »

Не е нужно да отправяш безпочвени критики,защото имам повече пуснати риби сигурно и от теб.Човека искаше мнения,и аз споделих условията на добре менажирани и посещавани водоеми.Можете да се убедите сами-влезте в сайта на Кисимови дупки.(това е само един от примерите)
tafo90
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tafo90 »

Колега знаеш ли че в нашия район нема никаде водоем в който да си направиш кефа.А знаеш ли какво ще стане ако се разреши взимането на риба давам му 2/3г.И ще стане постарому.Щот както са казали хората "Не сме народ а мърша" :evil:

Ами ти чувал ли си за тръстиково/ряховски ливади/Церова кория/кривина и др това са водоеми.Щот аз за тези "Кисимови дупки' не съм.

П.п.Брат нищо лично но ми дойде до гуша от обезрибени водоеми :smt109 :smt109
Аватар
kemo
новобранец
новобранец

Мнение от kemo »

Колеги, на времето ходихме на Засмяново, но на платения, където има няколко малки басейна. Някой да има някаква информация относно цени, риба, може ли да се нощува, че две-три години минаха от тогава?
taniaan3003
новобранец
новобранец

Мнение от taniaan3003 »

Колега tafo,не знам защо реши,че съм мъж!Родена съм в Добрич,но съм омъжена и живея в Пловдив.От миналата година двамата с мъжа ми сме доброволци на ИАРА.На мен също ми е болно за водоемите в региона,но явно не мога да бъда полезна,и няма да се включвам повече по тази тема.
Наслука на всички!
smart
новобранец
новобранец

Мнение от smart »

stelios19871 написа:За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
Аз мисля че това е най-добрия начин, на който му се яде риба да си плати допълнително и да си вземе една рибка.Такса от 10лв. ми се струва нормална.Иначе много се кефя,че този язовир се взе, защото имам къща в селото и лятно време съм там постоянно.Хубаво да има място където човек да си направи кефа с добър риболов.Като съвет осигури здрава охрана, защото местните и не само ще се прехранват със зарибителен материал цяло лято.Поздрави за начинанието.
Последно промяна от smart на Пон Мар 04, 2013 9:08 pm, променено общо 1 път.
tafo90
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tafo90 »

smart написа:
stelios19871 написа:За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
Аз мисля че това е най-добрия начин, на който му се яде риба да си плати допълнително и да си вземе една рибка.Такса от 10лв. ми се струва нормална.Иначе много се кефя,че този язовир се взе, защото имам къща в селото и лятно време съм там постоянно.Хубаво да има място където човек да си направи кефа с добър риболов.Като съвет осигури здрава охрана, защото местните и не само ще се прехранват с зарибителен материал цяло лято.Поздрави за начинанието.

Ей туй вече е приказка.
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

колега за засмяново мога дати кажа че миналата година мои приятели ходиха там на малките развъдници и ги оставили с нощувка но останали много разочаровани а те не са случайни риболовци а таксата мисля че е 10 или 20лв но риба няма по добре отиди някаде на друг язовир.
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

Колеги, кво става с Одринци бре. Всяка година по това време си правя по няколко риболова в страната на баба Илийца. Питам понеже съм от Варна и да знам дали да бия път. :lol: :wink: Ако ли не поне кокичета ще наберем :lol: :P .
ivan ivanov ivanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivan ivanov ivanov »

за одринци-тегава работа,нищо общо няма тая с други предходни години,в смисъл-всичко е назад с риболова.виж с мрежите на чорбаджиите-да..там се действа ...иначе има много кокичета.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”