Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов около Добрич
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов около Добрич
Малка смолница ако е вярна информацията.Ще е дай 10лв и се спасявай.
П.П.Преди няколко дена е дошъл новия собственик наЯз.Минково.
П.П.Преди няколко дена е дошъл новия собственик наЯз.Минково.
Поздравления и от мен колега! Радвам се че има и други ентусиасти ! Успех!
И нека днес сме по улиците, а от пролетта по язовирите!
И нека днес сме по улиците, а от пролетта по язовирите!

botevo.com
-
- новобранец
Здравей,колега stelios!Лично за мен алтернативата "хвани пусни" няма да бъде рентабилна.Мисля,че ще е по-добре да използваш условията на закона за рибарството и аквакултурите Чл.24(2),така всички страни ще бъдат доволни.Всички,с които споделих идеята на колегите за "хвани пусни',реагираха доста остро.Живея в Пловдив,но доста често се прибирам в Добрич.Практика на някой частни водоеми в пловдивски регион е-риби под 1кг,и над 10кг се пускат обратно. Освен това искам да вметна,че не си отделил нужното внимание за любителите на хищния риболов(водоема е много подходящ за сом и щука).Това разбира се е само мое лично мнение.
- jivko81
- научил се да хвърля
колега много се извинявам ама с този регламент дето го предлагаш риби под 1кл риби над 10кл да се пускат обратно кво правим с останалите месарски магазин и точно след най много месец риби няма а и коегата стелиос каза че рибите ще са най много до 4 кила това означава да им подари рибите на месарите за мен хвани пусни е най добре и ще има доста рибиловци извинявам се предварително но това е просто истината малко са свестните риболовци
-
- новобранец
За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
-
- вече хвърля и на тежко
taniaan3003 написа:Здравей,колега stelios!Лично за мен алтернативата "хвани пусни" няма да бъде рентабилна.Мисля,че ще е по-добре да използваш условията на закона за рибарството и аквакултурите Чл.24(2),така всички страни ще бъдат доволни.Всички,с които споделих идеята на колегите за "хвани пусни',реагираха доста остро.Живея в Пловдив,но доста често се прибирам в Добрич.Практика на някой частни водоеми в пловдивски регион е-риби под 1кг,и над 10кг се пускат обратно. Освен това искам да вметна,че не си отделил нужното внимание за любителите на хищния риболов(водоема е много подходящ за сом и щука).Това разбира се е само мое лично мнение.
Колега голямо предложенйе даде да знайш.Знаеш ли по твоята логика какво ще стане.Точно тези хора на който си го казал и са реагирали остро ще псуват арендатора че е отърмъкал рибата.Риба има на магазина ходете там, унищожихте водоемите заради ваща ненаситност и лакомия .И затова не се сърдете че никой не споделя.
-
- новобранец
Не е нужно да отправяш безпочвени критики,защото имам повече пуснати риби сигурно и от теб.Човека искаше мнения,и аз споделих условията на добре менажирани и посещавани водоеми.Можете да се убедите сами-влезте в сайта на Кисимови дупки.(това е само един от примерите)
-
- вече хвърля и на тежко
Колега знаеш ли че в нашия район нема никаде водоем в който да си направиш кефа.А знаеш ли какво ще стане ако се разреши взимането на риба давам му 2/3г.И ще стане постарому.Щот както са казали хората "Не сме народ а мърша"
Ами ти чувал ли си за тръстиково/ряховски ливади/Церова кория/кривина и др това са водоеми.Щот аз за тези "Кисимови дупки' не съм.
П.п.Брат нищо лично но ми дойде до гуша от обезрибени водоеми

Ами ти чувал ли си за тръстиково/ряховски ливади/Церова кория/кривина и др това са водоеми.Щот аз за тези "Кисимови дупки' не съм.
П.п.Брат нищо лично но ми дойде до гуша от обезрибени водоеми

Колеги, на времето ходихме на Засмяново, но на платения, където има няколко малки басейна. Някой да има някаква информация относно цени, риба, може ли да се нощува, че две-три години минаха от тогава?
-
- новобранец
Колега tafo,не знам защо реши,че съм мъж!Родена съм в Добрич,но съм омъжена и живея в Пловдив.От миналата година двамата с мъжа ми сме доброволци на ИАРА.На мен също ми е болно за водоемите в региона,но явно не мога да бъда полезна,и няма да се включвам повече по тази тема.
Наслука на всички!
Наслука на всички!
Аз мисля че това е най-добрия начин, на който му се яде риба да си плати допълнително и да си вземе една рибка.Такса от 10лв. ми се струва нормална.Иначе много се кефя,че този язовир се взе, защото имам къща в селото и лятно време съм там постоянно.Хубаво да има място където човек да си направи кефа с добър риболов.Като съвет осигури здрава охрана, защото местните и не само ще се прехранват със зарибителен материал цяло лято.Поздрави за начинанието.stelios19871 написа:За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
Последно промяна от smart на Пон Мар 04, 2013 9:08 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
smart написа:Аз мисля че това е най-добрия начин, на който му се яде риба да си плати допълнително и да си вземе една рибка.Такса от 10лв. ми се струва нормална.Иначе много се кефя,че този язовир се взе, защото имам къща в селото и лятно време съм там постоянно.Хубаво да има място където човек да си направи кефа с добър риболов.Като съвет осигури здрава охрана, защото местните и не само ще се прехранват с зарибителен материал цяло лято.Поздрави за начинанието.stelios19871 написа:За момента съм се спрял на варианта всичко е хвани пусни, ако искаш да си вземеш най много една риба да се плаща примерно 5лв. за нея, и мисля че по този начин след около 2 години ще имаме най хубавият язовир в общината
Ей туй вече е приказка.
- jivko81
- научил се да хвърля
колега за засмяново мога дати кажа че миналата година мои приятели ходиха там на малките развъдници и ги оставили с нощувка но останали много разочаровани а те не са случайни риболовци а таксата мисля че е 10 или 20лв но риба няма по добре отиди някаде на друг язовир.
Колеги, кво става с Одринци бре. Всяка година по това време си правя по няколко риболова в страната на баба Илийца. Питам понеже съм от Варна и да знам дали да бия път.
Ако ли не поне кокичета ще наберем
.

-
- новобранец
за одринци-тегава работа,нищо общо няма тая с други предходни години,в смисъл-всичко е назад с риболова.виж с мрежите на чорбаджиите-да..там се действа ...иначе има много кокичета.