Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
Менюто от вчера и днес 
Едни фузили за лек завършек на седмицата


И днес за рожденият ден на приятелката мариновано свинско с пушено сирене, бекон и кисели краставички.




И на края ,но не на последно място пържоли на скара


Едни фузили за лек завършек на седмицата
И днес за рожденият ден на приятелката мариновано свинско с пушено сирене, бекон и кисели краставички.
И на края ,но не на последно място пържоли на скара

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Re: Вкусотии в чинии
Живота на едно пиле



А това е междодругото.

Това е от откриването на сезон 2011




А това е междодругото.

Това е от откриването на сезон 2011
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Чет Окт 15, 2009 9:18 pm
- Местоположение: ПЛЕВЕН
Re: Вкусотии в чинии
И пак казвам този раздел трябва да се забрани, нанася психически травми , особено на пощеливи 120 килограмови екземпляри като мен.
Сега и чорбичка ми се яде и свинско печено. 


- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Офффффф....и аз не мога да гледам повече такива благинки, хрупам си зеле и моркови.
niko_tod, ти гледай само секцията със здравословни манджи и почвай да сваляш.

niko_tod, ти гледай само секцията със здравословни манджи и почвай да сваляш.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
Първоначално всичко беше замислено така:



но в крайна сметка завърши така...........

добрата компания все пак е едно много важно нещо за доброто мезе!



но в крайна сметка завърши така...........

добрата компания все пак е едно много важно нещо за доброто мезе!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
СтанкОФФ, трябвало е да сложиш първо айряна, след това ментовката и накрая виното, щеше да се получи натюрморт с трибагреника ни.



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
Абе Годзи донякъде си прав за трибагреника,но да ти кажа маи и без да искам съм го налучкал със следната последователност от последната снимка...айрян,облак и червената капия между жълтите яйца(на който маи единствено не им е мястото там)GODzillata написа:СтанкОФФ, трябвало е да сложиш първо айряна, след това ментовката и накрая виното, щеше да се получи натюрморт с трибагреника ни.![]()


А ето как протече и тази вечер след тежкия работен ден(за съжеление не е край на работната седмица).....






ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Re: Вкусотии в чинии
Еппффффф, че пушилка амаааа ....
Милост нямате, еййй


Милост нямате, еййй

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
Пушилка,ама пушилка да видиш кво се вика колегаchecho_58 написа:Еппффффф, че пушилка амаааа ....![]()
![]()
Милост нямате, еййй

А тази вечер мина доста скромно свински вратняк с зелки(ама нещо мръвката малко се беше позагубила от предишното ми ядене на блюдото) с каберненце и малко натурални витамини под формата на чесновец...........



ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
-
- разбира нещата
- Мнения: 899
- Регистриран на: Нед Юли 22, 2012 4:02 pm
- Местоположение: Благоевград
Re: Вкусотии в чинии
Кефала как го правите щото на мене никога не ми е бил вкусен пържен или на скара за това и не го ям ??
- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
колега и аз не го ям кефала,това са келестурчета и пъстръвки........metoo написа:Кефала как го правите щото на мене никога не ми е бил вкусен пържен или на скара за това и не го ям ??
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Как съчетах св. Валентин и Трифон Зарезан - с макарони-сърчица на фурна с телешко варено и бутилка вино
Ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 пакет макарони
За морни соса с гъби:
2 ч.л. масло
2 ч.л. брашно
мляко или пилешки бульон (около 2 или повече чаши)
сос Уорчестършир
сол и пипер
чесън на прах
червен пипер
1 опаковка прах за гъбена супа
нарязани печурки
смес от сирена (пармезан, пекорино, моцарела, асиаго и други каквито се сетите, важното е да звучат на италиански
)
За месния сос:
зехтин
чесън и лук
1 кг. телешко
1 малка консерва нарязани домати
1 ч.л. захар
сол и пипер
нарязан магданоз и босилек
За топинга:
допълнително сирене
масло
Начин на приготвяне:
Взех едни макаронени сърчица:

...които сварих:

След това се заех с месния сос:
Сотирайте щедро количество чесън и лук в малко хубав зехтин. Добавете кило телешко, предварително сварено, нарязано на дребни хапки и гответе няколко минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Добавете 2 малки или 1 голяма консерва нарязани домати или доматен сос. Подправете на вкус. Добавете няколко ч.л. бяла захар, за да се балансира киселинността на доматите. Овкусете със сол/захар, ако е нужно. Добавете малко нарязан магданоз и босилек за допълнителен аромат. Оставете да къкри няколко минути и свалете от огъня.

Соса морни с гъби - В тенджерка разтопете 2 ч.л. масло. Добавете 2 пълни ч.л. брашно и запържете за няколко минути. Внимавайте да не загори и да покафенее. След това налейте достатъчно телешки бульон или вода/мляко, като бъркате непрекъснато, докато се получи необходимата гъстота (започнете с 2 чаши). Когато сосът е толкова гъст, че да покрива плътно гърба на лъжицата, значи е готов. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и пипер, малко сос Уорчестършир, универсална подправка, малко чесън на прах и малко червен пипер. След това добавете нарязани гъбки и гъбен прах за гъбена крем-супа и разбъркайте хубаво. Може да добавите още течност, ако сосът стане прекалено гъст. Накрая прибавете микса от сирена по избор. Затоплете всичко и заделете.


Сложете сварената паста в месния сос и разбъркайте хубаво.
Прехвърлете в тавичка за печене.

Полейте пастата със соса морни с гъби...

...и поръсете с още сирене.

Сложете парченца масло върху ястието. Запечете във фурната, докато сирененето се разтопи и се получи златиста коричка.
След това, ако се триумите коя бутилка да отворите, бройте ала-бала-ница и оставете избора в ръцете на съдбата:

Сервирате и каните половинката на романтична вечеря.




Ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 пакет макарони
За морни соса с гъби:
2 ч.л. масло
2 ч.л. брашно
мляко или пилешки бульон (около 2 или повече чаши)
сос Уорчестършир
сол и пипер
чесън на прах
червен пипер
1 опаковка прах за гъбена супа
нарязани печурки
смес от сирена (пармезан, пекорино, моцарела, асиаго и други каквито се сетите, важното е да звучат на италиански


За месния сос:
зехтин
чесън и лук
1 кг. телешко
1 малка консерва нарязани домати
1 ч.л. захар
сол и пипер
нарязан магданоз и босилек
За топинга:
допълнително сирене
масло
Начин на приготвяне:
Взех едни макаронени сърчица:

...които сварих:

След това се заех с месния сос:
Сотирайте щедро количество чесън и лук в малко хубав зехтин. Добавете кило телешко, предварително сварено, нарязано на дребни хапки и гответе няколко минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Добавете 2 малки или 1 голяма консерва нарязани домати или доматен сос. Подправете на вкус. Добавете няколко ч.л. бяла захар, за да се балансира киселинността на доматите. Овкусете със сол/захар, ако е нужно. Добавете малко нарязан магданоз и босилек за допълнителен аромат. Оставете да къкри няколко минути и свалете от огъня.

Соса морни с гъби - В тенджерка разтопете 2 ч.л. масло. Добавете 2 пълни ч.л. брашно и запържете за няколко минути. Внимавайте да не загори и да покафенее. След това налейте достатъчно телешки бульон или вода/мляко, като бъркате непрекъснато, докато се получи необходимата гъстота (започнете с 2 чаши). Когато сосът е толкова гъст, че да покрива плътно гърба на лъжицата, значи е готов. Ако е необходимо, добавете още бульон. Овкусете със сол и пипер, малко сос Уорчестършир, универсална подправка, малко чесън на прах и малко червен пипер. След това добавете нарязани гъбки и гъбен прах за гъбена крем-супа и разбъркайте хубаво. Може да добавите още течност, ако сосът стане прекалено гъст. Накрая прибавете микса от сирена по избор. Затоплете всичко и заделете.


Сложете сварената паста в месния сос и разбъркайте хубаво.
Прехвърлете в тавичка за печене.

Полейте пастата със соса морни с гъби...

...и поръсете с още сирене.

Сложете парченца масло върху ястието. Запечете във фурната, докато сирененето се разтопи и се получи златиста коричка.
След това, ако се триумите коя бутилка да отворите, бройте ала-бала-ница и оставете избора в ръцете на съдбата:


Сервирате и каните половинката на романтична вечеря.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stankof
- ще става разбирач
- Мнения: 587
- Регистриран на: Сря Сеп 07, 2011 9:02 pm
- Местоположение: Родопите
Re: Вкусотии в чинии
И за времето докато бях изритан от форума заради един непросветен колега си папках разни ей такива работи.........






Наздраве!






Наздраве!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Снощи, беше мой ред да се вихря в кухнята. Не, че от една седмица не се вихря ама...
Бях намислил да врътна едно Кордон Бльо, ама видях едни джоланчета в магазина та ги метнах в количката, Бльо-то остава за друг път.
Какво е необходимо:
Няколко картофа, един моркоФ, няколко скилидки чесън, две джоланчета,маалко вино, сол, пепер,лют пепер

Нарязах картофите и ги положих на дъното на тавичката:

После и моркоФа:

Посолих леко.
Отгоре пльоснах двете джоланчета:



Шпиковах с чесъна и поръсих обилно с пепер и лют пепер:



Сипах малко течност на картофките, за да си врат и задушават. В случая от бялото вино на жена ми
:


Загънах с фолио и айде у фурничката:


250 градуса, горен и долен реотан, 50 минути.
Взех и настъргах моркоФ и целина за салатка:


Докато се занимавах, си говорихме с един монах, от ордена на Францисканерите:

С такива особи, трябва да се говори внимателно и с уважение,щот не се знае кой ще е следващия Папа
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NCDGeATO4-k?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NCDGeATO4-k?hl ... on=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
След задълбочени разговори беше време да погледна кво се е получило, след цъкването на таймера:


Сссстрашен аромат! Който е изобретил шпиковането с чесън, трябва да е бил Велик откривател
И понеже джоланчетата са си мазни по един техен си, особен начин, за десерт избрах нещо, което помага в диетите срещу излишните килограми:


За да не се чудите, как съм успял да настържа салатката,ето един Джокер:


Бях намислил да врътна едно Кордон Бльо, ама видях едни джоланчета в магазина та ги метнах в количката, Бльо-то остава за друг път.
Какво е необходимо:
Няколко картофа, един моркоФ, няколко скилидки чесън, две джоланчета,маалко вино, сол, пепер,лют пепер

Нарязах картофите и ги положих на дъното на тавичката:

После и моркоФа:

Посолих леко.
Отгоре пльоснах двете джоланчета:



Шпиковах с чесъна и поръсих обилно с пепер и лют пепер:



Сипах малко течност на картофките, за да си врат и задушават. В случая от бялото вино на жена ми



Загънах с фолио и айде у фурничката:


250 градуса, горен и долен реотан, 50 минути.
Взех и настъргах моркоФ и целина за салатка:


Докато се занимавах, си говорихме с един монах, от ордена на Францисканерите:

С такива особи, трябва да се говори внимателно и с уважение,щот не се знае кой ще е следващия Папа


[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NCDGeATO4-k?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NCDGeATO4-k?hl ... on=3&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
След задълбочени разговори беше време да погледна кво се е получило, след цъкването на таймера:


Сссстрашен аромат! Който е изобретил шпиковането с чесън, трябва да е бил Велик откривател

И понеже джоланчетата са си мазни по един техен си, особен начин, за десерт избрах нещо, което помага в диетите срещу излишните килограми:


За да не се чудите, как съм успял да настържа салатката,ето един Джокер:






лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Сега гледах по телевизията за изборите във Ватикана. Верно пия Папска бира



лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star