искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от Redimido »

malkia_boxing написа:Мен не ме кефят металните поводи. Сигурно защото още не съм хващал голяма риба или не съм губил примамка.Като стане тва може и да почна с метални поводи, ама до тогава с вирбели ще я карам само :) Ама то кат пукнеш въртележка 5-и номер или някоя голяма клатушка, трябва бая крокодил да изпраскаш, че да ти прегризе влакното. Поне аз така си мисля де :)
Аз мисля че за по-големи щучки се заговори. Преди няколко години се бяха завъртели големи щучки по сливенско...там се научих да слагам металния повод. Иначе всяка втора се късаше. А за кефали или малки въртящи блесни дори и не си помислям за метален повод.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

На мен само веднъж ми се е случвало да захапе цялата блесна голяма щука иначе се закачат далеч от влакното.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Митак, проблема не е къде ще се закачи, а че след като е закачена започва отчаяно да се бори опитвайки се да нахапе това дето я е хванало, тогава се и получава прехапването на линията евентуално...
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ако прегризе не е била мойта. А и с мойте топузи по 11-15см ,както се изрази един колега,то си е достатъчно дълго.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Е да...с тези чудовища...те и зъбите им млечни още ;)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Redimido написа:Е да...с тези чудовища...те и зъбите им млечни още ;)

:lol: :lol:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз мисля,че щуката не може да прегризе влакното буквално.Просто докато се върти и бори,влакното и минава между зъбите и се протрива.След това и да удържи рибата,всяка следваща е възможно да го скъса.
Изображение
Изображение
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Прав си много, но има случаи когато при самата атака къса влакното, макар и да са рядкост.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги разбрах че гиоловете на магията ще ги давали под аренда.Вие знаете ли нещо по въпроса.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вуйчо-Ваньо написа:Аз мисля,че щуката не може да прегризе влакното буквално.Просто докато се върти и бори,влакното и минава между зъбите и се протрива.След това и да удържи рибата,всяка следваща е възможно да го скъса.
Напълно си прав според мен. Все още продължавам да ловя щука без поводи и досега не съм имал прегризано влакно, става въпрос за брейдове от 0,15 лб. по ПП и нагоре..., с воблери. При все уловени, винаги карабинката с влакното е извън устата и не се трие в зъбите (тук говоря за екземпляри до 2,5 кг., щото по голяма не ми е удряла). Може би, техниката е: при усет за "кълване", бърза засечка и върха на пръта високо горе, изпъната линия през цялото време на вадене, т.е. да не и се позволява да захапе влакното...
Разбира се това ми мнение не е категорично, особено при целенасочен риболов на щука. Но, при водоеми където има многообразие на риби, залагам на изчистена линия, защото всеки повод малко или много разваля играта на примамката. На щуката последното ич не и пука, ама на другите риби им пука....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

pepisharana97 написа:Колеги разбрах че гиоловете на магията ще ги давали под аренда.Вие знаете ли нещо по въпроса.
Последното което чух в рибарския магазин, е че са забранени в срок от 1 година, ама ИАРА са си ги забранили. Сигурно заради обезрибяване. Ходят ИАРА-джии и дебнат. Има забрана за 1 ( една ) година, но не знам от кога е влязла в сила.
Времето лети като магнит.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

Колеги, имам едно питане. Миналото лято си бях напипал един участък от реката, където всеки път си правех по 3 4 5 6 щукички ( 30 40 см ), които съответно бяха връщани обратно в реката. Сега на пролет и лятото има ли вероятност да са си там и да са по-големи или реката ги е отнесла след тия наводнения или пък са се ориентирали на някъде ? :)
Времето лети като магнит.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Щуката атакува почти винаги странично,и затова при риболов с воблери примамката рядко попада цялата в устата.

Изображение

Изображение

Изображение

При риболов с въртяща или клатеща блесна,щуката доста често атакува примамката в паузата и затова налапва някой път,чак до хрилете цялата примамка. Говоря за щуки над 3кг.,на по-малките не им е чак толкова голяма устата,за да налапат цялата примамка. При такива случаи прегризването ,ако се лови без повод е много вероятно.

Изображение

Ето такава щука/тази е над 3кг/ е ударила на клатушка около 30гр.,която си е и доста обемиста. Налапала е цялата примамка и малко от металния повод.

Изображение

По-големи щуки удрят значително рядко и затова според мен,ако се предполага,че в дадения водоем има подобни риби е неразумно да се лови без метален повод.
Всеки сам си решава дали да рискува.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Точно зареди това изказване на Денев, искам да попитам как е по удачно живата рибка да се закача, за гръбната перка или за опашката ?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз винаги закачам каракудката точно под гръбната перка и съм доволен от този монтаж.Всъщност нямам наблюдения върху другия.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”