Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

искам да хвана риба на блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: искам да хвана риба на блесна
Аз съм пробвал и двата начина на закачане на рибката за стръв. Не знам аз ли не успях да я закача добре за опашната перка, ама много бързо се откачи от куката! Под гръбната перка според мен е по добре!
Все пак нека "вещите" да кажат!

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз съм закачал на опашката.Хубавото е че щуката първо атакува отдолу и после нагълтва откъм главата и разбира твърде късно за куката,иначе съм имал случай на изплюта рибка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Истината е,че няма универсален монтаж.Всичко е въпрос на лична преценка на място.
Мога да споделя една интересна случка,която ми се случи миналата година.
Намирах се на един платен водоем.Бях хвърлил една въдица на тапа а аз обикалях наоколо и развъртах спининга.По едно време тапата се размърда,после потъна и бях сигурен,че щуката е захапала стръвта,но точно тогава закачих клатушката в дъното.Не ми се оставяше и реших да я откача и тогава да вадя тапата с надеждата,че щуката няма да избяга.По моя преценка съм се бавил поне 5 минути,през което време тапата постоянно се движеше наляво - надясно,но без да се потапя много агресивно и си мислех,че съм закачил някоя писалка.На края започнах да я вадя.Щуката излизаше почти без съпротива и продължавах да мисля,че е писалка.По едно време се показа едно доста прилично гръбче и започнах да се притеснявам,че нямах кеп под ръка.Пресегнах се през шавара и успях да хвана края на металния повод.Вдигнах рибата и останах крайно учуден.Щуката беше захапала каракудата от долу,но малко над половината без изобщо да се докосне до куката.Така беше стояла 5 минути,така я бях извадил до брега и като я вдигнах във въздуха,тя просто зяпна и пусна каракудата.Само че падна в шавара и остана на сухо та си я взех с ръката.В същност се оказа,че съм хванал 2,6 кг. щука без изобщо да се е убола на куката.
Дано не съм ви отегчил с дългия си пост.
Поздрави!!!
Мога да споделя една интересна случка,която ми се случи миналата година.
Намирах се на един платен водоем.Бях хвърлил една въдица на тапа а аз обикалях наоколо и развъртах спининга.По едно време тапата се размърда,после потъна и бях сигурен,че щуката е захапала стръвта,но точно тогава закачих клатушката в дъното.Не ми се оставяше и реших да я откача и тогава да вадя тапата с надеждата,че щуката няма да избяга.По моя преценка съм се бавил поне 5 минути,през което време тапата постоянно се движеше наляво - надясно,но без да се потапя много агресивно и си мислех,че съм закачил някоя писалка.На края започнах да я вадя.Щуката излизаше почти без съпротива и продължавах да мисля,че е писалка.По едно време се показа едно доста прилично гръбче и започнах да се притеснявам,че нямах кеп под ръка.Пресегнах се през шавара и успях да хвана края на металния повод.Вдигнах рибата и останах крайно учуден.Щуката беше захапала каракудата от долу,но малко над половината без изобщо да се докосне до куката.Така беше стояла 5 минути,така я бях извадил до брега и като я вдигнах във въздуха,тя просто зяпна и пусна каракудата.Само че падна в шавара и остана на сухо та си я взех с ръката.В същност се оказа,че съм хванал 2,6 кг. щука без изобщо да се е убола на куката.
Дано не съм ви отегчил с дългия си пост.
Поздрави!!!

- danev69
- сериозен играч
Според мен след,като се знае,че щуката атакува рибката странично,ако се закачи рибката под гръбната перка е по-вероятно при атаката да се убоде на тройката. Според мен доста колеги използват прекалено големи тройки и затова се получават празните удари. Според мен 4 и 6 номер тройка/Оунър/ е достатъно здрава за да се пребори рибата.metoo написа:Точно зареди това изказване на Денев, искам да попитам как е по удачно живата рибка да се закача, за гръбната перка или за опашката ?
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Остайте и живите рибки, кажете нещо за железата
Не ми отговорихте на предния въпрос. Миналото лято на струма си имах местенце дето си вадех доволно щукички ( 30 40 см ) Има ли вероятност и тая година да са там или реката ги е отнесла ?

Времето лети като магнит.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Е как да нема.Тва животно яде всичко и расте яко.

-
- разбира нещата
danev69 написа:Според мен след,като се знае,че щуката атакува рибката странично,ако се закачи рибката под гръбната перка е по-вероятно при атаката да се убоде на тройката. Според мен доста колеги използват прекалено големи тройки и затова се получават празните удари. Според мен 4 и 6 номер тройка/Оунър/ е достатъно здрава за да се пребори рибата.metoo написа:Точно зареди това изказване на Денев, искам да попитам как е по удачно живата рибка да се закача, за гръбната перка или за опашката ?
Аз лично използвам двоини куки и съм по доволен ама тая зима пълен провал само откачания. А на троика нямам удар.

- Vid
- кандидат преподавател
Та тема отиде на майна си радкина........ Тук темата е спинингов риболов, който няма нищо общо с некви живи рибки закачени на некви куки....nikolaiiliew написа:Аз съм пробвал и двата начина на закачане на рибката за стръв. Не знам аз ли не успях да я закача добре за опашната перка, ама много бързо се откачи от куката! Под гръбната перка според мен е по добре!
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- eroucma
- разбира нещата
Браво колега и на мен ми направи впечатление обае не исках аз да съм лошият и да развалям на момчетата хатъра.Vid написа: Та тема отиде на майна си радкина........ Тук темата е спинингов риболов, който няма нищо общо с некви живи рибки закачени на некви куки....
И за да не е мнението ми спам - колега malkia_boxing това че е имало голяма вода не би изтикало щуките, но би развалило леговищата им и би ги накарало да потърсят нови. Но и двете твърдения са относителни и докато не се опита намясто никой неможе да ти каже на 100% какво става под водата

Така че изчакай да падне забраната и върви да я почупиш пустата му Щука

А докато чаках да падне забраната прави като мен - от всяка заплата и аванс отделяй по някой лев и прибавяй по нещо към запасите от примамки.
Наслука

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
А и аз така правя също.

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сега и аз ще се отклоня малко от темата, ама си е моя и ще си я правя кактово си искам

Я кажете щуката такова ли мамата на другите обитатели по Струма ? Аз лично бая щукички извадих тая година по Струма ( малки, ама щуки ) та ако почна да прехвърлям по някоя в близкия язовир какво ще стане ? То на язовира има много противоречива информация. Някои казват има щука, други не. Аз лично не съм хващам, ама не съм и ходил за щука. Иначе манджа има много на язовира. Каракуди бол, шарана има доволна популация, а па за слънчака да не говорим - страшно много са. Добре ли ще е да засиля 50 щуки в язовира, или да си ги оставя по струма да си се въдят ?

Я кажете щуката такова ли мамата на другите обитатели по Струма ? Аз лично бая щукички извадих тая година по Струма ( малки, ама щуки ) та ако почна да прехвърлям по някоя в близкия язовир какво ще стане ? То на язовира има много противоречива информация. Някои казват има щука, други не. Аз лично не съм хващам, ама не съм и ходил за щука. Иначе манджа има много на язовира. Каракуди бол, шарана има доволна популация, а па за слънчака да не говорим - страшно много са. Добре ли ще е да засиля 50 щуки в язовира, или да си ги оставя по струма да си се въдят ?
- monzata
- вече хвърля и на тежко
Според мен популацията на каракуда и слънчак , ще намалее , чувал съм че щуката си похапва стабилно рибка 

- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а бе то ясно, че ще изпапат всичко. Въпро са е дали ще е добре да се отнесат там щуки или да си ги оставя на природата да си ги оправя ? 

- monzata
- вече хвърля и на тежко
според мен , плувкарите няма да си ти мн доволни , но за да има шука се от някъде трябва да се зариби , сега друг е въпроса колко ще е ефективно твоето зарибяване ( по скоро малко преди развъждането да отесеш и от 2та пола )
- hiper tunkvan
- новобранец
Според мен няма какво да се притесняваш за другите популации. Определено няма да можеш да променш еко системата освен ако не хипер малък водоема. Имай предвид че щуката не яде само един вид риба нито само риба след време на размножаването ще има и канибализъм. За мен просто ще внесеш още един вид риба във водоема(ако няма каракуда в водоема май работите седят по друг начин за популацията на другите видове)monzata написа:Според мен популацията на каракуда и слънчак , ще намалее , чувал съм че щуката си похапва стабилно рибка