Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Попчета 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: Попчета 2013
Да поговорим за пролетния риболов на попчета от буните.
Ситуацията там за момента е такава;
Попчетата все още не се отделят на по-голямо разстояние от педа от зимните си дупки. Освен това са доста нервни и всяко тупурдене и цапуркане по главите им ги кара за малко или много да спрат кълването. Поради това че е още хладна водата попчетата бързо се наяждат и след това трябва да налучкваме какво би ги изкушило и трябва доста вида стръв да се извъртят. Отделно миграцията е доста рехава и една дупка след изпразването и и трябва поне 2 дена да се напълн с едри попове. Честите промени на времето пък също карат попчетата да се натискат на дъното или да се наврът по дупките. Многото колеги по буната от една страна бързо обират активните попове и стресират останалите. И последно има един два периода от по двяйсетина минути до час в денонощието когато всички попчета се разкълвават.
Моля всеки да каже с какви такъми и с каква стръв подхожда при сегашната ситуация.
Попчетата все още не се отделят на по-голямо разстояние от педа от зимните си дупки. Освен това са доста нервни и всяко тупурдене и цапуркане по главите им ги кара за малко или много да спрат кълването. Поради това че е още хладна водата попчетата бързо се наяждат и след това трябва да налучкваме какво би ги изкушило и трябва доста вида стръв да се извъртят. Отделно миграцията е доста рехава и една дупка след изпразването и и трябва поне 2 дена да се напълн с едри попове. Честите промени на времето пък също карат попчетата да се натискат на дъното или да се наврът по дупките. Многото колеги по буната от една страна бързо обират активните попове и стресират останалите. И последно има един два периода от по двяйсетина минути до час в денонощието когато всички попчета се разкълвават.
Моля всеки да каже с какви такъми и с каква стръв подхожда при сегашната ситуация.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Аз,лично няколко пъти ходих но съм капо.Ползвах такъм олово 80 грама,кука една под оловото 2 номер бяла морска,и друга над оловото по малка 5 номер също бяла.Стръв пробвах на парче от зарган,чернокоп и писия.Общо взето каквото имам.Но дори нямах кълване.Това еrikitikitavi написа:Да поговорим за пролетния риболов на попчета от буните.

Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

-
- новобранец
И на морска гара се е размардала кайата 

Само да попитам,от къде взимате скарида ?
- kobovet
- новобранец
Скарида замразена има във всеки риболовен магазин цена 1.50 торбичка не съм я теглил но е около 100гр.Ketchup написа:Само да попитам,от къде взимате скарида ?
- kobovet
- новобранец
На морска гара не пускат но отвън на Вълнолома излиза при по спокойно време но по скоро на бяла мида цената е 2 лева пак за торбичка около 100гр.!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Скарида в Бургас има във всички магазини за риба.
И за колко време ще ти стигне една торбичка 100гр ? Защото,ако ходя да знам колко да си взема 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Може за седмица,може и за час - беш ли го как е огладнял попа.Ketchup написа:И за колко време ще ти стигне една торбичка 100гр ? Защото,ако ходя да знам колко да си взема
Има моменти,и кило не ти стига на ден.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Мерси за отговорите 

Каята мърда ама де късмет да я набараш,бяла стръв се харчи сега,не е нужно нещо специално,само инат и търсене.Времето скоро няма да се оправи,не е нужно да се разболява човек за да си тачеше сърбежите.
Рики ти а не стана попешки психолог?Отде знаеш колко стресирано е попето когато проявява капризи,направо ме хвърли в дълбок размисъл и пак не вдявам.
- rikitikitavi
- разбира нещата
Абе имах един период от десетина години дето само с попчета се занимавах и то основно с маска на главата. От там са ми тези изводи. Амо може и да са ми грешни. Затова питам
Е-книгата "Черноморски риболов"
- Моряка
- кандидат преподавател
Преди години на един риболов с директен на Траката,наблюдавах следното.Водата бистра,дет се вика ще се види и дъното.Намерих си много удобно място на тетраподите и пусках точно пред тях,каята ядеше здраво,направо гол след гол,в един момент спря,направо отряза и не пипа,след 15-20 секунди минаха 4-5 кефала в средния слой на водата,известно време след това рибата пак си вземаше настървено стръвта.и това се повтори още 2 пъти,имах шанса да видя кефалите и да си дам правилна сметка за спиране на кълването 

А сега де? 

С харпун няма недей не ми се яде,номера е с въдицата-като ги виждам имам голям шанс да ги подлъжа,дори на тармък съм вадил.Добре е да се научи психологията на камъните че закачането е неприятно и стресиращо.