Попчета 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Попчета 2013

Мнение от rikitikitavi »

Да поговорим за пролетния риболов на попчета от буните.
Ситуацията там за момента е такава;
Попчетата все още не се отделят на по-голямо разстояние от педа от зимните си дупки. Освен това са доста нервни и всяко тупурдене и цапуркане по главите им ги кара за малко или много да спрат кълването. Поради това че е още хладна водата попчетата бързо се наяждат и след това трябва да налучкваме какво би ги изкушило и трябва доста вида стръв да се извъртят. Отделно миграцията е доста рехава и една дупка след изпразването и и трябва поне 2 дена да се напълн с едри попове. Честите промени на времето пък също карат попчетата да се натискат на дъното или да се наврът по дупките. Многото колеги по буната от една страна бързо обират активните попове и стресират останалите. И последно има един два периода от по двяйсетина минути до час в денонощието когато всички попчета се разкълвават.

Моля всеки да каже с какви такъми и с каква стръв подхожда при сегашната ситуация.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Момчил Димитров
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Момчил Димитров »

rikitikitavi написа:Да поговорим за пролетния риболов на попчета от буните.
Ситуацията там за момента е такава;
Попчетата все още не се отделят на по-голямо разстояние от педа от зимните си дупки. Освен това са доста нервни и всяко тупурдене и цапуркане по главите им ги кара за малко или много да спрат кълването. Поради това че е още хладна водата попчетата бързо се наяждат и след това трябва да налучкваме какво би ги изкушило и трябва доста вида стръв да се извъртят. Отделно миграцията е доста рехава и една дупка след изпразването и и трябва поне 2 дена да се напълн с едри попове. Честите промени на времето пък също карат попчетата да се натискат на дъното или да се наврът по дупките. Многото колеги по буната от една страна бързо обират активните попове и стресират останалите. И последно има един два периода от по двяйсетина минути до час в денонощието когато всички попчета се разкълвават.

Моля всеки да каже с какви такъми и с каква стръв подхожда при сегашната ситуация.
Аз,лично няколко пъти ходих но съм капо.Ползвах такъм олово 80 грама,кука една под оловото 2 номер бяла морска,и друга над оловото по малка 5 номер също бяла.Стръв пробвах на парче от зарган,чернокоп и писия.Общо взето каквото имам.Но дори нямах кълване.Това е :)
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото :(
kostadinov850
новобранец
новобранец

Мнение от kostadinov850 »

И на морска гара се е размардала кайата :axe:
Аватар
Ketchup
новобранец
новобранец

Мнение от Ketchup »

Само да попитам,от къде взимате скарида ?
Аватар
kobovet
новобранец
новобранец

Мнение от kobovet »

Ketchup написа:Само да попитам,от къде взимате скарида ?
Скарида замразена има във всеки риболовен магазин цена 1.50 торбичка не съм я теглил но е около 100гр.
Аватар
kobovet
новобранец
новобранец

Мнение от kobovet »

На морска гара не пускат но отвън на Вълнолома излиза при по спокойно време но по скоро на бяла мида цената е 2 лева пак за торбичка около 100гр.!
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Скарида в Бургас има във всички магазини за риба.
Аватар
Ketchup
новобранец
новобранец

Мнение от Ketchup »

И за колко време ще ти стигне една торбичка 100гр ? Защото,ако ходя да знам колко да си взема :)
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ketchup написа:И за колко време ще ти стигне една торбичка 100гр ? Защото,ако ходя да знам колко да си взема :)
Може за седмица,може и за час - беш ли го как е огладнял попа.
Има моменти,и кило не ти стига на ден. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Ketchup
новобранец
новобранец

Мнение от Ketchup »

Мерси за отговорите :D
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Каята мърда ама де късмет да я набараш,бяла стръв се харчи сега,не е нужно нещо специално,само инат и търсене.Времето скоро няма да се оправи,не е нужно да се разболява човек за да си тачеше сърбежите.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Рики ти а не стана попешки психолог?Отде знаеш колко стресирано е попето когато проявява капризи,направо ме хвърли в дълбок размисъл и пак не вдявам.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Абе имах един период от десетина години дето само с попчета се занимавах и то основно с маска на главата. От там са ми тези изводи. Амо може и да са ми грешни. Затова питам
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Преди години на един риболов с директен на Траката,наблюдавах следното.Водата бистра,дет се вика ще се види и дъното.Намерих си много удобно място на тетраподите и пусках точно пред тях,каята ядеше здраво,направо гол след гол,в един момент спря,направо отряза и не пипа,след 15-20 секунди минаха 4-5 кефала в средния слой на водата,известно време след това рибата пак си вземаше настървено стръвта.и това се повтори още 2 пъти,имах шанса да видя кефалите и да си дам правилна сметка за спиране на кълването :lol:
А сега де? :roll:
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

С харпун няма недей не ми се яде,номера е с въдицата-като ги виждам имам голям шанс да ги подлъжа,дори на тармък съм вадил.Добре е да се научи психологията на камъните че закачането е неприятно и стресиращо.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”