МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
Мисля,че заслужаваш адмирации за този пост.Распера не може да се върне,но по - важното е,че приемаш по този начин градивната критика на колегите. :smt023
Изображение
Изображение
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

JettroniX написа: Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече"
Много умно.
aspectes
новобранец
новобранец

Мнение от aspectes »

kraki написа:
Много умно.
Ами сигурно са приоритет на богоизбрани!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
Браво за рибата колега.И аз не знаех,че вече са въвели отделни забрани за различните видове риба.
По принцип хищника се размножава по-рано,за да се храни с подрастващото поколение на другите риби.Но не знам дали важи за всички хищници.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

До колкото съм наясно в момента може само да се лови Сом и Кефал!Не съм сигорен за костура дали е забране?
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

КалинПетров написа:До колкото съм наясно в момента може само да се лови Сом и Кефал!Не съм сигорен за костура дали е забране?
Разбира се, че и костур може да се лови. Той влиза в общата забрана, още повече е плевелна риба и едва ли някой ще си направи усилие да го вкара в отделна забрана.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

aspectes написа:
kraki написа:
Много умно.
Ами сигурно са приоритет на богоизбрани!
Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наука :lol: Сега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори :rolleyes: Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая :shock:
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Така, така, и аз вече спрях да давам инфо, щото тука една дузина хора споделят и дават инфо, а останалите само четат.... Да не забравяме че вярното инфо е 60% от успеха.
Все пак форума затова е форум - всички да споделяме и да обменяме опита си добър или лош, правилен или грешен...,
И много е грозно, хора които имат 10-20 мнения в този форум, да отправят нападки към останалите.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Не нужно,повече да плюем по колегата,вярвам му,че не е знаел........тук възниква въпроса,какво ИАРА е направила,за да накара всички колеги да разберат,че в момента е забранен улова и на распера/арамията,както е по-известна в Пловдив/??????
...и,както бях писал в един по-предишен пост.....чий болен мозък,държа цяла зима язовир Въча пълен до козирката??????....добре,че валя само 5-6часа,а ако бяха не часове,а дни????.......пазели го,че им трябвало вода за ток.......,а ми сега,защо не правите ток,а го изпускате залпово??????......та благодарение на такива мозъци,които съвсем безотговорно си правят експерименти в момента страдаме всички.
валатът не най-лошото нещо на света
kraki
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kraki »

Май не си разбрал какво съм написал. Това че ходиш до реката и я снимаш означава само едно че бъркаш риболова с фотографията.Риболова е хоби репортер е професия.

П.п Помисли върху написаното преди да отговориш каквото и да било .
И най евтиния и на пръв поглед смешен воблер хваща стига да знаеш къде да го
(връткаш ):idea: :D
aspectes
новобранец
новобранец

Мнение от aspectes »

JettroniX написа:
Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече
Мисля си ,че ето това е грозно ,а не че някои имат 20 или 30 мнения.Всеки от нас е бил начинаещ спинингист,започнал е от нулата и е правил грешки!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Е това за "сульо и пульо" напълно демонстрира "високото" ниво на интелигентност на автора му. Ти, колега, в начало на риболовния си път към кои се причисляваш- към сульовците или към пульовците?! И дай да бъдем малко по-толерантни към хората, които пристъпват във форума и които не познаваме! Много е лесно да смачкаш фасона на някой новобранец, но това едва ли ще те направи толкова велик в очите на останалите!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Едно е да имаш огромно желание да се развиваш в този спортен риболов и да не спираш да експериментираш,обменяш мнения, четеш и коментираш свои несполуки, т.е. ясно и целенасочено да се развиваш и усъвършенстваш, приемайки и попивайки от градивната критика и практика на други колеги, същевременно да спазваш законовите норми и веруюто на този вид риболов ;)....друго е само да си останеш на ниво начинаещ за цял живот и така да си винаги този не знаещия, което е много добро вървежно оправдание за пред хората, т.е. сульото и пульото :shock: Кое е сега грозното?
Това имаме в предвид с този израз аз и моя авер, гледайки наоколо из реката какво се случва и как всичко възможно клъвнало на железата и пластмасите се прибира от подобни начинаещи ;) Както прочетохте колегата Horozov написа :
Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!
и до там спряхме с постовете, защото колегата разбра правилно нещата :idea:
Вас лично това ако ви е обидило и сте се засегнали толкова много сори :roll: , но аз си запазвам това мнение ;) Може би много скоро ще се видим и запознаем на реката и ще видите, че не съм толкова зъл и лош :D
За сега от мен толкова ;) запазвам си и по-горното мнение от поста си :smt045 и спирам с оффтопика, снимките и инфото - няма смисъл от тях :wink:
Изображение
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Главния проблем на повечето колеги тука за спининг говоря конкретно е че момента марица не дава риба а момчето с този "Распер" много ги подразни!Едно че е забранен а друго че по гадна снимка на тази риба не бях виждал при положение че нея не я знаиш каква е!За мен Распера е много красива риба а особенно атрактивна със скоците си във водата когато гони!За жалост хапвал съм от тази риба за мен няма кухненски качества и за това никога няма да я взема от реката ако я хвана естествено....преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера! :cry:
Изображение
Reel Tuning
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наука :lol: Сега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори :rolleyes: Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая :shock:
:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :smt039 :smt039 :smt039
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”