Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Мисля,че заслужаваш адмирации за този пост.Распера не може да се върне,но по - важното е,че приемаш по този начин градивната критика на колегите.Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония

-
- ще става разбирач
Много умно.JettroniX написа: Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече"
-
- новобранец
Ами сигурно са приоритет на богоизбрани!kraki написа:Много умно.JettroniX написа: Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече"
-
- ще става разбирач
Браво за рибата колега.И аз не знаех,че вече са въвели отделни забрани за различните видове риба.Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
По принцип хищника се размножава по-рано,за да се храни с подрастващото поколение на другите риби.Но не знам дали важи за всички хищници.
- КалинПетров
- разбира нещата
До колкото съм наясно в момента може само да се лови Сом и Кефал!Не съм сигорен за костура дали е забране?

Reel Tuning
- Vid
- кандидат преподавател
Разбира се, че и костур може да се лови. Той влиза в общата забрана, още повече е плевелна риба и едва ли някой ще си направи усилие да го вкара в отделна забрана.КалинПетров написа:До колкото съм наясно в момента може само да се лови Сом и Кефал!Не съм сигорен за костура дали е забране?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наукаaspectes написа:Ами сигурно са приоритет на богоизбрани!kraki написа:Много умно.JettroniX написа: Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече"

- Vid
- кандидат преподавател
Така, така, и аз вече спрях да давам инфо, щото тука една дузина хора споделят и дават инфо, а останалите само четат.... Да не забравяме че вярното инфо е 60% от успеха.
Все пак форума затова е форум - всички да споделяме и да обменяме опита си добър или лош, правилен или грешен...,
И много е грозно, хора които имат 10-20 мнения в този форум, да отправят нападки към останалите.
Все пак форума затова е форум - всички да споделяме и да обменяме опита си добър или лош, правилен или грешен...,
И много е грозно, хора които имат 10-20 мнения в този форум, да отправят нападки към останалите.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не нужно,повече да плюем по колегата,вярвам му,че не е знаел........тук възниква въпроса,какво ИАРА е направила,за да накара всички колеги да разберат,че в момента е забранен улова и на распера/арамията,както е по-известна в Пловдив/??????
...и,както бях писал в един по-предишен пост.....чий болен мозък,държа цяла зима язовир Въча пълен до козирката??????....добре,че валя само 5-6часа,а ако бяха не часове,а дни????.......пазели го,че им трябвало вода за ток.......,а ми сега,защо не правите ток,а го изпускате залпово??????......та благодарение на такива мозъци,които съвсем безотговорно си правят експерименти в момента страдаме всички.
...и,както бях писал в един по-предишен пост.....чий болен мозък,държа цяла зима язовир Въча пълен до козирката??????....добре,че валя само 5-6часа,а ако бяха не часове,а дни????.......пазели го,че им трябвало вода за ток.......,а ми сега,защо не правите ток,а го изпускате залпово??????......та благодарение на такива мозъци,които съвсем безотговорно си правят експерименти в момента страдаме всички.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- ще става разбирач
Май не си разбрал какво съм написал. Това че ходиш до реката и я снимаш означава само едно че бъркаш риболова с фотографията.Риболова е хоби репортер е професия.
П.п Помисли върху написаното преди да отговориш каквото и да било .
И най евтиния и на пръв поглед смешен воблер хваща стига да знаеш къде да го
(връткаш ):idea:
П.п Помисли върху написаното преди да отговориш каквото и да било .
И най евтиния и на пръв поглед смешен воблер хваща стига да знаеш къде да го
(връткаш ):idea:

-
- новобранец
JettroniX написа:
Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече
Мисля си ,че ето това е грозно ,а не че някои имат 20 или 30 мнения.Всеки от нас е бил начинаещ спинингист,започнал е от нулата и е правил грешки!
Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече
Мисля си ,че ето това е грозно ,а не че някои имат 20 или 30 мнения.Всеки от нас е бил начинаещ спинингист,започнал е от нулата и е правил грешки!
-
- ще става разбирач
Е това за "сульо и пульо" напълно демонстрира "високото" ниво на интелигентност на автора му. Ти, колега, в начало на риболовния си път към кои се причисляваш- към сульовците или към пульовците?! И дай да бъдем малко по-толерантни към хората, които пристъпват във форума и които не познаваме! Много е лесно да смачкаш фасона на някой новобранец, но това едва ли ще те направи толкова велик в очите на останалите!
Едно е да имаш огромно желание да се развиваш в този спортен риболов и да не спираш да експериментираш,обменяш мнения, четеш и коментираш свои несполуки, т.е. ясно и целенасочено да се развиваш и усъвършенстваш, приемайки и попивайки от градивната критика и практика на други колеги, същевременно да спазваш законовите норми и веруюто на този вид риболов
....друго е само да си останеш на ниво начинаещ за цял живот и така да си винаги този не знаещия, което е много добро вървежно оправдание за пред хората, т.е. сульото и пульото
Кое е сега грозното?
Това имаме в предвид с този израз аз и моя авер, гледайки наоколо из реката какво се случва и как всичко възможно клъвнало на железата и пластмасите се прибира от подобни начинаещи
Както прочетохте колегата Horozov написа :
Вас лично това ако ви е обидило и сте се засегнали толкова много сори
, но аз си запазвам това мнение
Може би много скоро ще се видим и запознаем на реката и ще видите, че не съм толкова зъл и лош
За сега от мен толкова
запазвам си и по-горното мнение от поста си
и спирам с оффтопика, снимките и инфото - няма смисъл от тях 

Това имаме в предвид с този израз аз и моя авер, гледайки наоколо из реката какво се случва и как всичко възможно клъвнало на железата и пластмасите се прибира от подобни начинаещи

и до там спряхме с постовете, защото колегата разбра правилно нещатаИскрено благодаря за хапливия тон...наистина!

Вас лично това ако ви е обидило и сте се засегнали толкова много сори

За сега от мен толкова

- КалинПетров
- разбира нещата
Главния проблем на повечето колеги тука за спининг говоря конкретно е че момента марица не дава риба а момчето с този "Распер" много ги подразни!Едно че е забранен а друго че по гадна снимка на тази риба не бях виждал при положение че нея не я знаиш каква е!За мен Распера е много красива риба а особенно атрактивна със скоците си във водата когато гони!За жалост хапвал съм от тази риба за мен няма кухненски качества и за това никога няма да я взема от реката ако я хвана естествено....преди години мисля че бяха много по редки като улов напоследак се завадиха повече по марица!Бих посаветвал и други колеги да оставим тази риба да си се доразвие по марица зада имаме силни удари поне и за 30 секунди след това умалява Распера! 

Reel Tuning
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
JettroniX написа: Ходете си на плувка и на дъно....и не се занимавайте с наукаСега да ви видя като ви спра инфото от Маричката, та да ви видя кви сте...що сте - майстори
Щот и аз мога да чета само и след т'ва да лая

Бързай бавно.