Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Тунинг на макари шимано
Модератор: sapuna
Тунинг на макари шимано
Здравейте колеги. Имам две макари шимано -stradic 3000 gtm и super x 1000 GTM. И двете са made in japan. Решил съм да и сменя втулките на задния капак с лагери. Интересува ме дали и двете са с един и същи размер лагер /7-11-3/? Другото, което е да ми кажете още какво може да се направи с въпросните модели. Например дали е удачно да се смени втулката на бигела с лагер? На кои други места може да се "тунинговат" въпросните модели?
Re: Тунинг на макари шимано
И каква е причината за да се направят тези промени. Има едно старо правило- Нещо което работи не се бара.....в смисъл да се ремонтира.
Заради пластмасовата втулка тези модели имат луфт в дръжката /така са конструирани/. За да се намали този луфт се заменят с лагери. Така и така ще ги отварям питам ако има още такива "конструктивни недоразумения" да ги поправя. Иначе макарите са перфектни само този луфт леко ме дразни.
-
- ще става разбирач
del71 написа:И каква е причината за да се направят тези промени. Има едно старо правило- Нещо което работи не се бара.....в смисъл да се ремонтира.

Втулките на бигела, според мен, е най удачно да се сменят с капсуловани неръждаеми лагерчета, стига да се намерят подходящи по размер такива (сигурно два вместо една втулка)! Лагерите на оста с короната увеличават инерцията на макарата и създават усещане за по-лек ход! А също така е вероятно полиамидната или тефлонова втулка да се окаже по корава от оста и да се износи метала вместо полимера... Използването на втулки е само за да има по-скъп вариант, при който втулките са лагери

Мерси колега за темата. Чел съм я, но там не става ясно дали модел 1000 и 3000 са с еднакви размери втулки /лагерчета/. В тази тема се разбира, че лагерчето трябва да е с размери 7/11/3 за модел 3000, а за модел 1000 дали е същото?
- stefan4etoo
- сериозен играч
Не знам дали е същия колега ама какъв е проблема да я отвориш (мериш, поръчваш и готовоintel98 написа:Мерси колега за темата. Чел съм я, но там не става ясно дали модел 1000 и 3000 са с еднакви размери втулки /лагерчета/. В тази тема се разбира, че лагерчето трябва да е с размери 7/11/3 за модел 3000, а за модел 1000 дали е същото?

Лагерите са напълно еднакви,и добре си решил да ги смениш.Но недеи да пипаш втулките на ролките,само като ги смазваш трябва да спазваш реда за подредба-втулки,шайби,ролки.
Благодаря колеги. Това ме интересуваше.
Втулките(лагерите) същите ли са и при SUPER AERO 1000 и 3000 GTM ?
- lif3house
- разбира нещата
Това е твоят човек: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=77011" onclick="window.open(this.href);return false;
Пиши му или се чуйте по телефона и ще ти каже каквото те интересува
Пиши му или се чуйте по телефона и ще ти каже каквото те интересува