Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

щука в аквариум
Модератор: sapuna
Re: щука в аквариум
Здравей колега Aly23,
По темата за отглеждане на щуки в аквариум мога да ти помогна със следната информация.Щуката може да живее добре в аквариум, но са доста претенциозни от гледна точка на среда.Много лесно могат да се разболеят от някакви бактерии, които поразяват очите им и кожата и от тях да умрат.Иначе се лекуват, но незнам с какви препарати.Мога да ти дам пример с щука около 700 грама , която живее в не толкова голям аквариум вече над 2 години без проблем.Някой екземпляри си живеят и развиват много добре, докато други умират доста бързо.Така че, ако първият екземпляр, който пуснеш и започнеш да гледаш умре не губи кураж, защото вторият примерно може да си живее доста време.Успех в намирането
.
По темата за отглеждане на щуки в аквариум мога да ти помогна със следната информация.Щуката може да живее добре в аквариум, но са доста претенциозни от гледна точка на среда.Много лесно могат да се разболеят от някакви бактерии, които поразяват очите им и кожата и от тях да умрат.Иначе се лекуват, но незнам с какви препарати.Мога да ти дам пример с щука около 700 грама , която живее в не толкова голям аквариум вече над 2 години без проблем.Някой екземпляри си живеят и развиват много добре, докато други умират доста бързо.Така че, ако първият екземпляр, който пуснеш и започнеш да гледаш умре не губи кураж, защото вторият примерно може да си живее доста време.Успех в намирането

-
- ще става разбирач
Това е добра идея може да станеАбе колега ако е за развъждане ходи веднага и помъчи се и хвани 4-5 големи пусни ги изчакай да хвърлят хайвер да се излюпат малките и после върни големите
щука в аквариум
Мерси mgmgrand ще го имам в предвид
- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
Д.Граховски написа:Aly23 написа:Здравейте много обичам риболова на щука и имам една идея която се опитвам да си я реализирам.Имам един 150 литров аквариум който съм го напълнил още преди седмица обзавел съм го с водорасли и има един клон правя го да е на 100% реално с условията които обича щуката но не мога да си намеря малки щуклета и незнам от каде, обърнах на всякаде в интернет за развъдници но малшанс.Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен търся си малки около 10-15-20 см-рови щуклета
Абе колега ако е за развъждане ходи веднага и помъчи се и хвани 4-5 големи пусни ги изчакай да хвърлят хайвер да се излюпат малките и после върни големите
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Колега за кво ти е аквариум вземи поднаем един язовир и си го напълни със рибите които те кяфят и метни уклей слънчаци каракудки и кви ли не боклуци витре да има кво да ядат зверовете и така е най яко.На мен това ми е фикс идея.
Колега от тоя край съм на има няма 50 км от Плевен-с.Бреница.
Точно 10-15 см немога да ти предложа но ти давам гаранция ,че със спининга и едно по малко воблерче по р.Искър ще си наловиш доста
А за Плевен иди на блатата на р.Вит те ще останат позволени за риболов и през забраната не съм ходил там но съм чувал ,че щуката е в излишък там
Колкото до идеята ти само уважение за теб ЕВАЛА
Точно 10-15 см немога да ти предложа но ти давам гаранция ,че със спининга и едно по малко воблерче по р.Искър ще си наловиш доста

А за Плевен иди на блатата на р.Вит те ще останат позволени за риболов и през забраната не съм ходил там но съм чувал ,че щуката е в излишък там

Колкото до идеята ти само уважение за теб ЕВАЛА

По това време преди две години,седиме с мой колега и се надяваме някоя от плувките да шавне.Язовира е Тополница.Отведнъж заскачаха дребни рибета покрай брега и си рекох: костура напада!...
Грабнах блеснарката,на която беше закачен най-малкия "кастмастер" и заметнах.За мое учудване извадих щукле,не по голямо от 10-12 см.Докато внимателно го откачах от куката,взе че ми захапа
пръста.Заметнах пак и същия резултат-щукле.Съжалявам,че нямах с какво да ги снимам-от цялата
риба, половината почти е глава с голяма уста и големи любопитни очи.Посмяхме се доста тогава.
Та,колега, далечко ти е споменатия язовир,но с малка блесничка пробвай на Писарово или по р.Искър.
Грабнах блеснарката,на която беше закачен най-малкия "кастмастер" и заметнах.За мое учудване извадих щукле,не по голямо от 10-12 см.Докато внимателно го откачах от куката,взе че ми захапа
пръста.Заметнах пак и същия резултат-щукле.Съжалявам,че нямах с какво да ги снимам-от цялата
риба, половината почти е глава с голяма уста и големи любопитни очи.Посмяхме се доста тогава.
Та,колега, далечко ти е споменатия язовир,но с малка блесничка пробвай на Писарово или по р.Искър.
-
- новобранец
То пък щуката една вкусотия, таралеж не съм ял но сигурно по-малко бодли ще има от щукатаAly23 написа:lydaka95 аз риба не ям![]()
![]()

- maranzika
- сериозен играч
Не че нещо колега,но щука от голям язовир сигурно не си ял.Също така много зависи и как е приготвена!