Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на хищници
 Риболов на хищници

щука в аквариум
Модератор: sapuna
Re: щука в аквариум
Здравей колега Aly23,
По темата за отглеждане на щуки в аквариум мога да ти помогна със следната информация.Щуката може да живее добре в аквариум, но са доста претенциозни от гледна точка на среда.Много лесно могат да се разболеят от някакви бактерии, които поразяват очите им и кожата и от тях да умрат.Иначе се лекуват, но незнам с какви препарати.Мога да ти дам пример с щука около 700 грама , която живее в не толкова голям аквариум вече над 2 години без проблем.Някой екземпляри си живеят и развиват много добре, докато други умират доста бързо.Така че, ако първият екземпляр, който пуснеш и започнеш да гледаш умре не губи кураж, защото вторият примерно може да си живее доста време.Успех в намирането .
 .

По темата за отглеждане на щуки в аквариум мога да ти помогна със следната информация.Щуката може да живее добре в аквариум, но са доста претенциозни от гледна точка на среда.Много лесно могат да се разболеят от някакви бактерии, които поразяват очите им и кожата и от тях да умрат.Иначе се лекуват, но незнам с какви препарати.Мога да ти дам пример с щука около 700 грама , която живее в не толкова голям аквариум вече над 2 години без проблем.Някой екземпляри си живеят и развиват много добре, докато други умират доста бързо.Така че, ако първият екземпляр, който пуснеш и започнеш да гледаш умре не губи кураж, защото вторият примерно може да си живее доста време.Успех в намирането
 .
 .- 
				tisho_9610
- ще става разбирач 
Това е добра идея може да станеАбе колега ако е за развъждане ходи веднага и помъчи се и хвани 4-5 големи пусни ги изчакай да хвърлят хайвер да се излюпат малките и после върни големите
щука в аквариум
Мерси mgmgrand ще го имам в предвид

- Как си, какво правиш?
- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.

- Ами бях за риба.
- И как беше.
- Много риба хванахме! Дребната я пуснахме, а големите ги събрахме в един буркан от детски храни.
Д.Граховски написа:Aly23 написа:Здравейте много обичам риболова на щука и имам една идея която се опитвам да си я реализирам.Имам един 150 литров аквариум който съм го напълнил още преди седмица обзавел съм го с водорасли и има един клон правя го да е на 100% реално с условията които обича щуката но не мога да си намеря малки щуклета и незнам от каде, обърнах на всякаде в интернет за развъдници но малшанс.Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен търся си малки около 10-15-20 см-рови щуклета
Абе колега ако е за развъждане ходи веднага и помъчи се и хвани 4-5 големи пусни ги изчакай да хвърлят хайвер да се излюпат малките и после върни големите
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля 
Колега за кво ти е аквариум вземи поднаем един язовир и си го напълни със рибите които те кяфят и метни уклей слънчаци каракудки и кви ли не боклуци витре да има кво да ядат зверовете и така е най яко.На мен това ми е фикс идея.

Колега от тоя край съм на има няма 50 км от Плевен-с.Бреница.
Точно 10-15 см немога да ти предложа но ти давам гаранция ,че със спининга и едно по малко воблерче по р.Искър ще си наловиш доста
А за Плевен иди на блатата на р.Вит те ще останат позволени за риболов и през забраната не съм ходил там но съм чувал ,че щуката е в излишък там
Колкото до идеята ти само уважение за теб ЕВАЛА

Точно 10-15 см немога да ти предложа но ти давам гаранция ,че със спининга и едно по малко воблерче по р.Искър ще си наловиш доста

А за Плевен иди на блатата на р.Вит те ще останат позволени за риболов и през забраната не съм ходил там но съм чувал ,че щуката е в излишък там

Колкото до идеята ти само уважение за теб ЕВАЛА

По това време преди две години,седиме с мой колега и се надяваме някоя от плувките да шавне.Язовира е Тополница.Отведнъж заскачаха дребни рибета покрай брега и си рекох: костура напада!...
Грабнах блеснарката,на която беше закачен най-малкия "кастмастер" и заметнах.За мое учудване извадих щукле,не по голямо от 10-12 см.Докато внимателно го откачах от куката,взе че ми захапа
пръста.Заметнах пак и същия резултат-щукле.Съжалявам,че нямах с какво да ги снимам-от цялата
риба, половината почти е глава с голяма уста и големи любопитни очи.Посмяхме се доста тогава.
Та,колега, далечко ти е споменатия язовир,но с малка блесничка пробвай на Писарово или по р.Искър.

Грабнах блеснарката,на която беше закачен най-малкия "кастмастер" и заметнах.За мое учудване извадих щукле,не по голямо от 10-12 см.Докато внимателно го откачах от куката,взе че ми захапа
пръста.Заметнах пак и същия резултат-щукле.Съжалявам,че нямах с какво да ги снимам-от цялата
риба, половината почти е глава с голяма уста и големи любопитни очи.Посмяхме се доста тогава.
Та,колега, далечко ти е споменатия язовир,но с малка блесничка пробвай на Писарово или по р.Искър.
- 
				borislav6990
- новобранец 
То пък щуката една вкусотия, таралеж не съм ял но сигурно по-малко бодли ще има от щукатаAly23 написа:lydaka95 аз риба не ям

- maranzika
- сериозен играч 
Не че нещо колега,но щука от голям язовир сигурно не си ял.Също така много зависи и как е приготвена!