Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тъжен риболов на р. Искър
- nocalled
- научил се да хвърля
Re: Тъжен риболов на р. Искър
колега от мен еваларка.
аз също обирам моите и чужди буклуци на тръгване.
за другото, не знам какво да кажа, наистина.
освен да им пожелая да попаднат на мен или друг по-нервен "еколог"
аз също обирам моите и чужди буклуци на тръгване.
за другото, не знам какво да кажа, наистина.
освен да им пожелая да попаднат на мен или друг по-нервен "еколог"
you'd better run...
- jasonsmith
- разбира нещата
Баси наглеците, я кажи поне с каква кола са, че редовно ходя на там, да ги нахраня, деба мундерите...
- Garbolino
- разбира нещата
Колега playback, не се връзвай на такива помияри, той живота им е отнел твърде много и ще продължи да им отнема - тяхната мизерия ще е винаги с тях в малките им душички
Колега хубаво е че, си почистил това го правя и аз но,от гьола дето копат за пясък който се намира малко по надоло по реката камиони и коли си изсипват всякакъв вид лайна с извинение. не ми се гледа направо какъв е помиярник но..............

И аз така си казвам всеки път когато отида за риба и съседите ми на язовира/реката си заминат оставяйки каквото им попадне след тях.Garbolino написа:Колега playback, не се връзвай на такива помияри, той живота им е отнел твърде много и ще продължи да им отнема - тяхната мизерия ще е винаги с тях в малките им душички
Хубаво е да има хора които не са само "консуматори", но и дават по нещо от себе си. Например на язовир Сопот ми прави впечатление, че като цяло е чисто, изглежда защото ходят сериозни риболовци за по няколко дни и знаят как се прави риболовен излет. Докато кариерите и реките са потънали в боклуци от преминаващи за по няколко часа "риболовци". Естествено мога и да греша, но това са ми наблюденията като цяло.
факт е че хората над определени години правят повече боклуци. адиос.
На 50+ съм.Миналата година по морето направих няколко маневри за да уловя няколко
кутийки от бира,хвърлени от Варненски младежи.Други младежи фучаха край мен с
бясна скорост,и правеха учудени физиономии (в смисъл:на вторични ли ще ги дава?).
Селянин съм,и докато ние се делим на селяни,граждани,комунисти,демократи,млади,
стари,и т.н. и т.н.,жална ни майка!!!
На 50+ съм.Миналата година по морето направих няколко маневри за да уловя няколко
кутийки от бира,хвърлени от Варненски младежи.Други младежи фучаха край мен с
бясна скорост,и правеха учудени физиономии (в смисъл:на вторични ли ще ги дава?).
Селянин съм,и докато ние се делим на селяни,граждани,комунисти,демократи,млади,
стари,и т.н. и т.н.,жална ни майка!!!
Значи и кметовете не си мърдат пръста- поне един контейнер на входа на язовира и 10 табели за чистотата са нищожен разход, но не го правят.
-
- научил се да хвърля
Да, колеги, най малкото, което могат да направят държавните органи, кметовете/кметските наместници или другите органи управляващи съответния водоем /съответно наематели конценсионери и т.н./ да направят една мижава инвестиция покрай водоемите, във вид на кошчета за боклук, но явно ги е страх и от тази инвестиция, щото трябва да се плаща такса смет или да имат договор със търговец за сметоизвозване.
Ха,колега,playback,ями кажи де е чисто на Сопот че нямам спомен,от говеда се отвратих да ходя,по мой места,имам вила там,мизерия до шия,даже боклука ги мързи да слагат в контейнерите,ми до тях,аман от идиоти и надувки. 

Риба къща няма.
Въпрос на възпитание!На по-вечето им липсват първите 7 години!Това е целия проблем на Абсурдистан!
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Колега адмирации за събирането на боклука и хич да не ти пука от такива "колеги".
Есента точно в разгара на паламуда и чернокопа с 1 приятел събрахме 15 чувала боклуци около 1 буна пред 20 смаяни погледа на колеги. Някои продължаваха да хвърлят, докато ние събирахме, та това с студения чай много ми припомни нашата ситуация. Според мен всеки гледа 'да не се мине ', как аз да чистя и да не хвърлям като другите го правят....ако отделяхме по 5 мин след риболов за чистота щеше да е рай в България, но уви.
Поздрави на всички които чистим след риболов!!!
Есента точно в разгара на паламуда и чернокопа с 1 приятел събрахме 15 чувала боклуци около 1 буна пред 20 смаяни погледа на колеги. Някои продължаваха да хвърлят, докато ние събирахме, та това с студения чай много ми припомни нашата ситуация. Според мен всеки гледа 'да не се мине ', как аз да чистя и да не хвърлям като другите го правят....ако отделяхме по 5 мин след риболов за чистота щеше да е рай в България, но уви.
Поздрави на всички които чистим след риболов!!!
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
-
- научил се да хвърля
Колегата е направил нещо хубаво с почистването , но като се сетя че на 100-200 метра се изсипват стотици камиони с боклук на ден , и ми се доревава , и при това законно. А си спомням колко чисто беше на гьолчетата - кристална вода (имаше даже две кладенчета от които си наливах ледена вода през лятото , когато температурата беше над 35 - 40 градуса) . Беше и пълно с риба , от уклей до сом .Ех спомени !!! Направиха всичко там на кочина с боклука на цяла София .
Ако искате да разсмеете Бог - разкажете му плановете си.
Ламбри, и ние с жена ми и компания сме над 50-те,ама от много години като се установиме някъде край водоем,първо вадиме чували и ръкавици,изчистваме наоколо чак до съседите та и те да прихванат.
Наблюдавам,че личния пример дава резултат и това ме радва.
Та , не възрастта, а възпитанието и манталитета са проблема за мръсотията,която намираме около
водоемите. Най-много оставени отпадъци,съм виждал възмущавал и чистил след баровците с джипките и джетовете.Кой ли ги е възпитавал така-отговори си сам.
Наблюдавам,че личния пример дава резултат и това ме радва.
Та , не възрастта, а възпитанието и манталитета са проблема за мръсотията,която намираме около
водоемите. Най-много оставени отпадъци,съм виждал възмущавал и чистил след баровците с джипките и джетовете.Кой ли ги е възпитавал така-отговори си сам.
Точно така,няма млади няма стари.vells написа:Въпрос на възпитание!На по-вечето им липсват първите 7 години!Това е целия проблем на Абсурдистан!
-
- разбира нещата
Дъртите цапат повече ! Факт ! Аз се научих сам да пазя чисто. Баща ми и той беше мундар и зарязваше всичко след себе си, но от както почнах да му се карам и да го карам да си събира нещата,малко от малко почна да пази ред
Миналата година на яз. Въча,двамата събрахме около 4 чувала боклуци за 2 часа ^^ и ги изгорихме,понеже колата ни беше фул на макс и нямаше място къде да ги оставим. Забелязал съм,че някой колеги си събират боклука в черен чувал и вместо да го вземат,го оставят на язовира .... и след един силен вятър боклука е пак вън от чувала. Събирайте си боклуците колеги !