Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Спининг или мухарство - не знам точно
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Спининг или мухарство - не знам точно
Здравейте колеги, макар и радко да се включвам в дискусиите, редовно следя всички изказвани мнения....Както и да е, от скоро ме мъчи един въпрос - тъй като в 90% от случаите, когато ходя за щука, ловя в много обрасли гюолове, в които водораслите стигат на педя под повърхността. Успешно ловя в такива локви на рибка с булдо без тежест, но за съжаление, ловенето на спининг там е невъзможно.
Та въпросът ми е, тъй като се лови близо до брега, може ли да се лови със стример, подаван с мач или спинингарка и дали според вас ще има някаква файда ?
А питам именно за мач защото първо че нямам мухарка и второ си мисля че няма да се получи добре шнура да се омаже хубаво със всичките му там жабоняци по щукарските блата.
Та въпросът ми е, тъй като се лови близо до брега, може ли да се лови със стример, подаван с мач или спинингарка и дали според вас ще има някаква файда ?

А питам именно за мач защото първо че нямам мухарка и второ си мисля че няма да се получи добре шнура да се омаже хубаво със всичките му там жабоняци по щукарските блата.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Само си мислиш че не става за спининг
Инак връзваш си стримера на мача и си меташ , кофтито в случая че ни заметането , ни воденето ще са как ако си с шнур но това не значи че няма да имаш успех ! Просто трябва да потренираш малко на чисто за да видиш как водиш стримера с мача 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
А защо не пробваш от най-плитко газещите /cranky/ воблери, който ходят на по-малко от педия под повърхността. Има и други /Rapala Skitter Pop/ който се влачат по повърхността на водата- най подходящото за ситуацията ти след като търсиш щука при много водорасли.
Ето какво имам предвид нагледно:
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh
Ето какво имам предвид нагледно:
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- новобранец
Пробвал съм и на плиткогазещи воблери, и на попери, подобни на показаните от теб, но дали това си е моя приумица или истина, според мен, особено когато се разшляпам с някой попер, след 5-6 замятания, поне по мои впечатления всяка една щука над 500 грама би изчезнала. Мислех си за стример, понеже практически не създава никакъв притеснителен шум при падането във водата и поне според мен дава по-голям шанс да не се подплаши де що има там кадето хвърлям...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- valeri
- разбира нещата
колега за щука сам ходил много отдавна. и всичките излети ми баха капо,затова сам малко пас за рболов на тази риба .Що се отнася до спининг или мухарка имам ги и двете.И двете си имат прилижение и удоволствието си е голамо да ловиш и с едната и другата. За мухарката се иска малко пе специално оборудване.като облекло ,обзавеждане на кутиите специялно за мухарство. дакато за спининга си на брега и заматаш от там може да го комбинираш с друг риболив ако имаш две шпули на макаратаи др. И всичко си идва от времето и възможностите на човек.Ако иска да се развива и осаваршенства ще пробва,едно после друго и така .ще види какво е най- подходящо за местата които ходи.и най вече желание.
- cani
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг или мухарство - не знам точно
съгласен съм за клатушките имам 2 само,че аз сам си ги правил и имам 2 щуки изпуснати 

- barutchiata ©
- Администратор
Re:
Павел Иванов написа: Не случайно една от най уловистите примамки за тях е клатушката тип "лъжица" и най често бива атакувана баш след пльоскащото и приводняване !
Съгласен съм с Павката за "лъжичката".Много е добра като за плитко така и за дълбоко, важно е воденето.