Спининг или мухарство - не знам точно

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Stanislav Stanev
новобранец
новобранец

Спининг или мухарство - не знам точно

Мнение от Stanislav Stanev »

Здравейте колеги, макар и радко да се включвам в дискусиите, редовно следя всички изказвани мнения....Както и да е, от скоро ме мъчи един въпрос - тъй като в 90% от случаите, когато ходя за щука, ловя в много обрасли гюолове, в които водораслите стигат на педя под повърхността. Успешно ловя в такива локви на рибка с булдо без тежест, но за съжаление, ловенето на спининг там е невъзможно.
Та въпросът ми е, тъй като се лови близо до брега, може ли да се лови със стример, подаван с мач или спинингарка и дали според вас ще има някаква файда ? :)
А питам именно за мач защото първо че нямам мухарка и второ си мисля че няма да се получи добре шнура да се омаже хубаво със всичките му там жабоняци по щукарските блата.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Само си мислиш че не става за спининг :wink: Инак връзваш си стримера на мача и си меташ , кофтито в случая че ни заметането , ни воденето ще са как ако си с шнур но това не значи че няма да имаш успех ! Просто трябва да потренираш малко на чисто за да видиш как водиш стримера с мача :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

А защо не пробваш от най-плитко газещите /cranky/ воблери, който ходят на по-малко от педия под повърхността. Има и други /Rapala Skitter Pop/ който се влачат по повърхността на водата- най подходящото за ситуацията ти след като търсиш щука при много водорасли.

Ето какво имам предвид нагледно:

http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Stanislav Stanev
новобранец
новобранец

Мнение от Stanislav Stanev »

Пробвал съм и на плиткогазещи воблери, и на попери, подобни на показаните от теб, но дали това си е моя приумица или истина, според мен, особено когато се разшляпам с някой попер, след 5-6 замятания, поне по мои впечатления всяка една щука над 500 грама би изчезнала. Мислех си за стример, понеже практически не създава никакъв притеснителен шум при падането във водата и поне според мен дава по-голям шанс да не се подплаши де що има там кадето хвърлям...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Щуклетата баш туй шляпане си ги привлича ! Не случайно една от най уловистите примамки за тях е клатушката тип "лъжица" и най често бива атакувана баш след пльоскащото и приводняване !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

колега за щука сам ходил много отдавна. и всичките излети ми баха капо,затова сам малко пас за рболов на тази риба .Що се отнася до спининг или мухарка имам ги и двете.И двете си имат прилижение и удоволствието си е голамо да ловиш и с едната и другата. За мухарката се иска малко пе специално оборудване.като облекло ,обзавеждане на кутиите специялно за мухарство. дакато за спининга си на брега и заматаш от там може да го комбинираш с друг риболив ако имаш две шпули на макаратаи др. И всичко си идва от времето и възможностите на човек.Ако иска да се развива и осаваршенства ще пробва,едно после друго и така .ще види какво е най- подходящо за местата които ходи.и най вече желание.
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг или мухарство - не знам точно

Мнение от cani »

съгласен съм за клатушките имам 2 само,че аз сам си ги правил и имам 2 щуки изпуснати :cry:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re:

Мнение от barutchiata © »

Павел Иванов написа: Не случайно една от най уловистите примамки за тях е клатушката тип "лъжица" и най често бива атакувана баш след пльоскащото и приводняване !

Съгласен съм с Павката за "лъжичката".Много е добра като за плитко така и за дълбоко, важно е воденето. :lol: :lol: :lol: .
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”