Йофтени примамки и йофтени такъми

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Йофтени примамки и йофтени такъми

Мнение от Sleepwalker_ »

Ако става дума за блесни, до 2 лева има голям избор на имитации и безименни. Примерно руските клатуни по 20+ грама струват до левче, има доста въртящи блесни за лев и нещо, но съм забелязал, че именно те са прекалено нашарени, натруфени и затова (по мое мнение) в повечето случаи - неработещи :) Що се отнася до воблерите, на марката Sea Eagle, която е откровено китайче, има няколко модела, които стават за риболов, че и риби хващат. Миналото лято именно един такъв ми донесе най-голям успех с бели риби и костури. По магазините "Всичко за 1 лв." също може да се направи удар на евтинджоси, които са читави, но поне в нашия град много рядко съм намирал примамки.
Според мене точно такива воблери са чудесни за експерименти, криещи и риск - вземаш 5 и стискаш палци 2 да имат някаква игра, но поне са евтини :)
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Йофтени примамки....за първи път я чувам таа дума изобщо :lol: От написаното до тука разбирам, че "йофтен" е прилагателно и става въпрос за примамки и такъми от много нисък клас, които може да са доста читави като изделие или не съвсем :lol: До сега, като че ли само читави неща бяха показани от братския голям Китай. Ей на, да покажа и аз нещо "йофтено" дет съм купил миналата година и да раздвижа малко тука нещата, макар и малко оффтопик да идва :roll: . Общо взето нещото е малък воблер и изобщо не фата и не пълни торбата с риба, само пълни кутията с примамки :lol:
Няма си име "модела", но поне е написано, че е на фирмата Feile Fishing и от по-долните снимки видно къде е произведен....Цената е заблуждаваща, пазарих го от Димитровградския пазар за 1,5 лв. (тогава когато пазарих и Power Por-a :lol: ) Общо взето от чисто любопитство го взех. Не ми е минавало и през ум, че може да е читаво нещо :)
Изображение

Ето и малко характеристики :D
Изображение

Общо взето го метнах 2 пъти. Един път в бърза вода и един път в спокойна вода....Ужас това чудо не може да се накара да се движи никак - залита, усуква се, изплува отгоре на повърхността и тем подобни проблеми.
Обаче туй пластмасово чудо е снабдено със супер заточените 3-ки....много са остри наистина... и малки съчми вътре в него.
Изображение

Мисля си, че проблема като цяло е в тоя дефект на лопатката (разминават се двете отливки)...другата възможност може да е от това, че закачалката му не е на лопатката а отпред на носа на воблера :
Изображение

На вид хубаво едно такова...около 3-4 грама, фърка, ма не ще да се движи за да придобие душа....
Изображение
Изображение

Едно наистина читаво "китайче" на Осако, пък се оказа този воблер - 4 лв. само от 1-левките :
Изображение
Изображение
Наистина за 4 кинта е добре направен и боядисан :
Изображение
Следите от зъби говорят :
Изображение
Изображение
Единствено, за съжаление, имам маломерни бели риби на него и то доста :
Изображение
Изображение
В много бързо течение трябва да се води бавно, за да достигне поне 1 метър дълбочина иначе почва да изплува нагоре. В спокойна вода си достига параметрите и няма никакви проблеми. Дори за един излет съм имал повече маломерки на него отколкото на Салмо Екзекутор, но все малки риби :(
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

JettroniX, пробвай с клещи да натиснеш халката на първия воблер максимално надолу към лопатката, това може би ще оправи играта му! ;)
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

vdo написа:На такова Страйк Про имам само два клена,като ударите бяха при самото падане на воблера във водата,преди да съм го повел,две поредни замятания-два удара.При водене не съм имал успех с него. :
Изображение
Изображение
Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..[/quote]

Читав воблер според мен е може би 80 процента успех.Другого е малко четене....Йофтените примамки са като безплатният обяд...........Навярно много колеги са се отказали от спининга поради китайски или родни НЕДОРАЗУМЕНИЯ.
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

ourglory написа: Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..
Много силно изказване :shock: И страйк про имат ловящи модели . Другите марки посочени от теб, правят специализирани воблери, за определени условия и риби, което не значи че не ловят и нашите. Просто трябва да се подбират според условията.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

ourglory написа: Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..
Колега нека се въздържаме от коментари колкото да се трупат мнения и да говорим по същество. Да повтаряме неща който сме прочели написани в друга тема или преди няколко страници в същата е въртене на едно място. Целта е колегите с опит да споделят впечатленията си, а не копи- пейст :rolleyes: и после виж ме колко много мнения съм насъбрал.
Аз също съм хващал и надявам се да продължавам да хващам на страйк про.
Всичко опира да усета за прецениш коя примамка за кой тип обстановка е.

Към колегата JettroniX - задната страна на кутииката, която си снимал на воблера Осако е едно към едно с кутииката на един воблер, който е класика за щука http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6534 което ми говори че може би от едно китайско гаражче излизат. Обаче това не ги спира да са много уловисти. :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Може би истината е в уменията и знанията на определен индивид.В началото когато ме ухапа коня тръгнах да купувам...........воблери всякакви.Съответно търговците ме окъпаха здраво.....После хвърлих 80-90 процента от закупените на далавера воблери -може би 30-40 бр.Минах на другата крайност -купувах си воблери само от 15+ лв и ......същият филм.Оказа се ,че от 70-80 ползвам 5-8 бр.Убеден съм ,че ако в момента се върна на евтините ментаци със сигурност ще накарам някои от тях да хващат.Може би всеки трябва да измине неговият път.Аз със сигурност не бих се върнал на "йофтените " -не мога да рискувам да си проваля и без това малкото излети.Виж ако реката ми беше на 20-30 км това е вече друга бира.То май всичко хваща- само ,че някои в пъти повече при еднакви условия.Въпроса е кой колко време има за губене.............и кой колко може да открадне за релакс.Въпреки всичко имам няколко страй про които винаги държа в наличност ,защото съм се убедил ,че има ли риба хващат....Явно си има определени модели независимо евтини или скъпи който пасват на определен спининг ентусиаст -пасват на такъма му ,на стила му на водене, на местата където лови и т.н.
tihomir7724
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir7724 »

Здравейте, колеги!Да се включа и аз.Есента на 2012 -Йовковци на клатеща блесна ,купена от Алати
Варна за 1.80.
Прикачени файлове
Снимка0445.jpg
Снимка0445.jpg (115.71 KiB) Преглеждано 1544 пъти
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Тази рибка я хванах на "двулевка".

Изображение

Имам доста риби хванати на такива ефтинджоси,особено щуки и распери.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Sleepwalker_ написа:JettroniX, пробвай с клещи да натиснеш халката на първия воблер максимално надолу към лопатката, това може би ще оправи играта му! ;)
Благодаря за акъла Слийпуолкър :prayer: Вчера натиснах не халката, а ухото на воблера :D , за което се слага халката. Ефекта е поразителен :rolleyes: По същия начин натиснах надолу ушето на един Джаксън (за 5лв.), който се движеше праволинейно и без игра, но без да залита де. Резултатът е ясни и отчетливи вибрации на върха на пръчката - добре се фръцка вече във водата. Стана като истински, движи се вече като Йо-зури Л миноу едва ли не :rolleyes: :D :smt023
Изображение
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Да, ухото имах предвид, тя халката така или иначе не е статична :lol: Радвам се, че се е получило. Много китайчета имат тоя проблем и с една такава малка корекция се променят ;)
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

JettroniX написа:..... Стана като истински, движи се вече като Йо-зури Л миноу едва ли не :rolleyes: :D :smt023
То пък Л миноуа има една една игра ...... :mrgreen:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега JettroniX качи една снимка на ремонтирания воблер да видим неуките колко се натиска ухото на воблера на долу ,може и на лично за да не спамим тук че ръцете ми са навряни на едно място чак до лактите и ми се ще да видя как се прави нещо преди аз да опитам че имам няколко воблерчета на които да пробвам тоя номер.
Благодаря ти предварително за жеста
А по темата аз на евтина жабка 5-6лв. не знам марка , хвърлях за кефал и дръпнах едно щукле на него , имах и няколко почуквания които не реализирах но трябва да се води само в тиха вода щото имали малко течение се върти като лудо

Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Pe6o_Tikvata написа:... да видим неуките колко се натиска ухото на воблера на долу...
Това не вярвам да стане защото почти при всеки воблер е различно . При един наляво , при друг надясно . Съответно повече или по-малко и т.н. Общо взето с малко тренинг и почваш да виждаш от самата му игра какво му трябва да се пипне . Хубаво е все пак да не се очакват чудеса след дори и качествен ремонт .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”