Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Йофтени примамки и йофтени такъми
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Йофтени примамки и йофтени такъми
Ако става дума за блесни, до 2 лева има голям избор на имитации и безименни. Примерно руските клатуни по 20+ грама струват до левче, има доста въртящи блесни за лев и нещо, но съм забелязал, че именно те са прекалено нашарени, натруфени и затова (по мое мнение) в повечето случаи - неработещи
Що се отнася до воблерите, на марката Sea Eagle, която е откровено китайче, има няколко модела, които стават за риболов, че и риби хващат. Миналото лято именно един такъв ми донесе най-голям успех с бели риби и костури. По магазините "Всичко за 1 лв." също може да се направи удар на евтинджоси, които са читави, но поне в нашия град много рядко съм намирал примамки.
Според мене точно такива воблери са чудесни за експерименти, криещи и риск - вземаш 5 и стискаш палци 2 да имат някаква игра, но поне са евтини

Според мене точно такива воблери са чудесни за експерименти, криещи и риск - вземаш 5 и стискаш палци 2 да имат някаква игра, но поне са евтини

Йофтени примамки....за първи път я чувам таа дума изобщо
От написаното до тука разбирам, че "йофтен" е прилагателно и става въпрос за примамки и такъми от много нисък клас, които може да са доста читави като изделие или не съвсем
До сега, като че ли само читави неща бяха показани от братския голям Китай. Ей на, да покажа и аз нещо "йофтено" дет съм купил миналата година и да раздвижа малко тука нещата, макар и малко оффтопик да идва
. Общо взето нещото е малък воблер и изобщо не фата и не пълни торбата с риба, само пълни кутията с примамки
Няма си име "модела", но поне е написано, че е на фирмата Feile Fishing и от по-долните снимки видно къде е произведен....Цената е заблуждаваща, пазарих го от Димитровградския пазар за 1,5 лв. (тогава когато пазарих и Power Por-a
) Общо взето от чисто любопитство го взех. Не ми е минавало и през ум, че може да е читаво нещо

Ето и малко характеристики

Общо взето го метнах 2 пъти. Един път в бърза вода и един път в спокойна вода....Ужас това чудо не може да се накара да се движи никак - залита, усуква се, изплува отгоре на повърхността и тем подобни проблеми.
Обаче туй пластмасово чудо е снабдено със супер заточените 3-ки....много са остри наистина... и малки съчми вътре в него.

Мисля си, че проблема като цяло е в тоя дефект на лопатката (разминават се двете отливки)...другата възможност може да е от това, че закачалката му не е на лопатката а отпред на носа на воблера :

На вид хубаво едно такова...около 3-4 грама, фърка, ма не ще да се движи за да придобие душа....

Едно наистина читаво "китайче" на Осако, пък се оказа този воблер - 4 лв. само от 1-левките :

Наистина за 4 кинта е добре направен и боядисан :

Следите от зъби говорят :

Единствено, за съжаление, имам маломерни бели риби на него и то доста :

В много бързо течение трябва да се води бавно, за да достигне поне 1 метър дълбочина иначе почва да изплува нагоре. В спокойна вода си достига параметрите и няма никакви проблеми. Дори за един излет съм имал повече маломерки на него отколкото на Салмо Екзекутор, но все малки риби

Няма си име "модела", но поне е написано, че е на фирмата Feile Fishing и от по-долните снимки видно къде е произведен....Цената е заблуждаваща, пазарих го от Димитровградския пазар за 1,5 лв. (тогава когато пазарих и Power Por-a

Ето и малко характеристики

Общо взето го метнах 2 пъти. Един път в бърза вода и един път в спокойна вода....Ужас това чудо не може да се накара да се движи никак - залита, усуква се, изплува отгоре на повърхността и тем подобни проблеми.
Обаче туй пластмасово чудо е снабдено със супер заточените 3-ки....много са остри наистина... и малки съчми вътре в него.

Мисля си, че проблема като цяло е в тоя дефект на лопатката (разминават се двете отливки)...другата възможност може да е от това, че закачалката му не е на лопатката а отпред на носа на воблера :

На вид хубаво едно такова...около 3-4 грама, фърка, ма не ще да се движи за да придобие душа....

Едно наистина читаво "китайче" на Осако, пък се оказа този воблер - 4 лв. само от 1-левките :

Наистина за 4 кинта е добре направен и боядисан :

Следите от зъби говорят :

Единствено, за съжаление, имам маломерни бели риби на него и то доста :

В много бързо течение трябва да се води бавно, за да достигне поне 1 метър дълбочина иначе почва да изплува нагоре. В спокойна вода си достига параметрите и няма никакви проблеми. Дори за един излет съм имал повече маломерки на него отколкото на Салмо Екзекутор, но все малки риби

- Sleepwalker_
- разбира нещата
JettroniX, пробвай с клещи да натиснеш халката на първия воблер максимално надолу към лопатката, това може би ще оправи играта му! 

Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..vdo написа:На такова Страйк Про имам само два клена,като ударите бяха при самото падане на воблера във водата,преди да съм го повел,две поредни замятания-два удара.При водене не съм имал успех с него. :
-
- вече хвърля и на тежко
Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..[/quote]
Читав воблер според мен е може би 80 процента успех.Другого е малко четене....Йофтените примамки са като безплатният обяд...........Навярно много колеги са се отказали от спининга поради китайски или родни НЕДОРАЗУМЕНИЯ.
Читав воблер според мен е може би 80 процента успех.Другого е малко четене....Йофтените примамки са като безплатният обяд...........Навярно много колеги са се отказали от спининга поради китайски или родни НЕДОРАЗУМЕНИЯ.
- stancom
- ще става разбирач
Много силно изказванеourglory написа: Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..

- eroucma
- разбира нещата
Колега нека се въздържаме от коментари колкото да се трупат мнения и да говорим по същество. Да повтаряме неща който сме прочели написани в друга тема или преди няколко страници в същата е въртене на едно място. Целта е колегите с опит да споделят впечатленията си, а не копи- пейстourglory написа: Нищо не става нито от страйк про, нито от лъки крафта... в много от случайте и екогиърите и понтоните ловят риболовци..

Аз също съм хващал и надявам се да продължавам да хващам на страйк про.
Всичко опира да усета за прецениш коя примамка за кой тип обстановка е.
Към колегата JettroniX - задната страна на кутииката, която си снимал на воблера Осако е едно към едно с кутииката на един воблер, който е класика за щука http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6534 което ми говори че може би от едно китайско гаражче излизат. Обаче това не ги спира да са много уловисти.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- вече хвърля и на тежко
Може би истината е в уменията и знанията на определен индивид.В началото когато ме ухапа коня тръгнах да купувам...........воблери всякакви.Съответно търговците ме окъпаха здраво.....После хвърлих 80-90 процента от закупените на далавера воблери -може би 30-40 бр.Минах на другата крайност -купувах си воблери само от 15+ лв и ......същият филм.Оказа се ,че от 70-80 ползвам 5-8 бр.Убеден съм ,че ако в момента се върна на евтините ментаци със сигурност ще накарам някои от тях да хващат.Може би всеки трябва да измине неговият път.Аз със сигурност не бих се върнал на "йофтените " -не мога да рискувам да си проваля и без това малкото излети.Виж ако реката ми беше на 20-30 км това е вече друга бира.То май всичко хваща- само ,че някои в пъти повече при еднакви условия.Въпроса е кой колко време има за губене.............и кой колко може да открадне за релакс.Въпреки всичко имам няколко страй про които винаги държа в наличност ,защото съм се убедил ,че има ли риба хващат....Явно си има определени модели независимо евтини или скъпи който пасват на определен спининг ентусиаст -пасват на такъма му ,на стила му на водене, на местата където лови и т.н.
-
- новобранец
Здравейте, колеги!Да се включа и аз.Есента на 2012 -Йовковци на клатеща блесна ,купена от Алати
Варна за 1.80.
Варна за 1.80.
- Прикачени файлове
-
- Снимка0445.jpg (115.71 KiB) Преглеждано 1544 пъти
Тази рибка я хванах на "двулевка".

Имам доста риби хванати на такива ефтинджоси,особено щуки и распери.

Имам доста риби хванати на такива ефтинджоси,особено щуки и распери.

В тоз гьол,риба няма!
Благодаря за акъла СлийпуолкърSleepwalker_ написа:JettroniX, пробвай с клещи да натиснеш халката на първия воблер максимално надолу към лопатката, това може би ще оправи играта му!

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Да, ухото имах предвид, тя халката така или иначе не е статична
Радвам се, че се е получило. Много китайчета имат тоя проблем и с една такава малка корекция се променят 

- stancom
- ще става разбирач
То пък Л миноуа има една една игра ......JettroniX написа:..... Стана като истински, движи се вече като Йо-зури Л миноу едва ли не![]()
![]()

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега JettroniX качи една снимка на ремонтирания воблер да видим неуките колко се натиска ухото на воблера на долу ,може и на лично за да не спамим тук че ръцете ми са навряни на едно място чак до лактите и ми се ще да видя как се прави нещо преди аз да опитам че имам няколко воблерчета на които да пробвам тоя номер.
Благодаря ти предварително за жеста
А по темата аз на евтина жабка 5-6лв. не знам марка , хвърлях за кефал и дръпнах едно щукле на него , имах и няколко почуквания които не реализирах но трябва да се води само в тиха вода щото имали малко течение се върти като лудо

Благодаря ти предварително за жеста
А по темата аз на евтина жабка 5-6лв. не знам марка , хвърлях за кефал и дръпнах едно щукле на него , имах и няколко почуквания които не реализирах но трябва да се води само в тиха вода щото имали малко течение се върти като лудо

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това не вярвам да стане защото почти при всеки воблер е различно . При един наляво , при друг надясно . Съответно повече или по-малко и т.н. Общо взето с малко тренинг и почваш да виждаш от самата му игра какво му трябва да се пипне . Хубаво е все пак да не се очакват чудеса след дори и качествен ремонт .Pe6o_Tikvata написа:... да видим неуките колко се натиска ухото на воблера на долу...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов