МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от КалинПетров »

Хаха :) може си търси компания?
Изображение
Reel Tuning
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

аксел написа:повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огре
Още по-лошо става ,като види с очите си как някой изважда голям сом. След това става "Панаир на суетата",ама сома не си пада по панаирите и шумните компании.
Реката за хубаво или лошо постоянно променя местата за риболов. Без значение кой каква риба лови...ако не знае по кое време къде да я търси валата е повече от сигурен.
Според мен точно валатните излети амбицират някои колеги да прибират всяка риба,която успеят да излъжат.
Релииза на рибите е въпрос на самосъзнаие,ама то за съжаление не вирее в България.
аксел написа: Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!

:smt023 :smt023 :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

аксел написа:
"Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!"
+1 :smt023
Майсторството в риболова и цената на такъмите не са съизмерими понятия.Има хора, които с черничева пръчка могат да постигнат по-добри резултати от много други със скъпи такъми. Започнеш ли да правиш сметка, колко ти струва ходенето за риба, някак си магията изчезва!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

angel.tr написа:аксел написа:
"Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!"
+1 :smt023
Майсторството в риболова и цената на такъмите не са съизмерими понятия.Има хора, които с черничева пръчка могат да постигнат по-добри резултати от много други със скъпи такъми. Започнеш ли да правиш сметка, колко ти струва ходенето за риба, някак си магията изчезва!
Даммм,тя рибата не си избира на коя пръчка да се хване!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

аксел написа:Не нужно,повече да плюем по колегата,вярвам му,че не е знаел........тук възниква въпроса,какво ИАРА е направила,за да накара всички колеги да разберат,че в момента е забранен улова и на распера/арамията,както е по-известна в Пловдив/??????
...и,както бях писал в един по-предишен пост.....чий болен мозък,държа цяла зима язовир Въча пълен до козирката??????....добре,че валя само 5-6часа,а ако бяха не часове,а дни????.......пазели го,че им трябвало вода за ток.......,а ми сега,защо не правите ток,а го изпускате залпово??????......та благодарение на такива мозъци,които съвсем безотговорно си правят експерименти в момента страдаме всички.
То е така колега със всичко в тая държава!Тиквеници се занимават с всичко друго,но само не и с това от което разбират!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

danev69 написа:Релииза на рибите е въпрос на самосъзнаие,ама то за съжаление не вирее в България.[/color]
КВо самосъзнание бе братче? Откъде да дойде то? Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хора :D )
Има един психоложски постулат, т.н. "пирамида на човешките потребности на Маслоу". Че ние тук в Б-я, все още сме далече от първото и стъпало, което най простичко ще рече: парички за задоволяване на основни човешки нужди... А, самосъзнанието стои доста по нагоре по та стълбичка :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Атанас Катцарски написа: Даммм,тя рибата не си избира на коя пръчка да се хване
не си избира да ,ама малко зависи и от ръцете дето са фанали пръчката... :D :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Vid написа: Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хора :D )
Аз пък редовно гледам едни спинингисти с такъми равняващи се на някоя годишна заплата, дето прибират всякакви по вид и размер риби, и се чудя: А бе, къде съм тръгнал аз с моя композит да пускам риби?!?!?!
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Колеги,няма смисъл от коментари,кой какъв е,какво уловил и дали го е пуснал!
Нито ще убедим колегите да спрат да си пускат улова,нито пък обратната страна-да започнат да го релийзват.
Различни нрави,различни идеали!
Ето и малко инфо от мен за реката.
Първи излет за тази година по любимия водоем.Водата леко мътна и повече от обичайното.
Бях на брега към 12.00 ч ,идеята ми бе да гоня шарко.След половин час "взе" този хубавец,около килото,на плувка :D

Изображение

Ха познайте,дали си плува свободно в реката?!Това в кръга на шегата!
Към 13.00 нивото на водата започна рязко да се покачва и вдигна около 40-50 см.
До 15.30 никакво почукване,събрах багажа и обратно вкъщи.

Изображение

Изображение

Изображение
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Хайде и аз да покажа каква слука имах днес ето този хубашец 68см-69см
oie_4175727cJaXXd4A.jpg
oie_4175727cJaXXd4A.jpg (132 KiB) Преглеждано 881 пъти
oie_4175818U5zQYO2Y.jpg
oie_4175818U5zQYO2Y.jpg (146.7 KiB) Преглеждано 881 пъти
Ето как си беше подарен живота!Много красива риба!
http://vbox7.com/play:03718e23a4
доста мършава беше но пък дълга определено e мъжка но сега тръгва да се храни активно!
забравих да кажа примамката е Rapala Shallow Shad Rap 9см.
Последно промяна от КалинПетров на Чет Апр 04, 2013 7:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Reel Tuning
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Браво,добри риби!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Браво,колеги,пожелавам и на двамата да хванете по-големи и то от вида който желаете.Наслука........днес в новините един "експерт" обясняваше,как нямало опасност от наводнения,нищо,че язовирите от каскада Въча преливали,защото през зимата ги държали пълни догоре.......
валатът не най-лошото нещо на света
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Благодаря приятели!Браво на колегата Калин Петров!
аксел написа:......днес в новините един "експерт" обясняваше,как нямало опасност от наводнения,нищо,че язовирите от каскада Въча преливали,защото през зимата ги държали пълни догоре.......
От такива "експерти" страда цяла България!
Водата днес се повиши учудващо бързо.След такова екстремно покачване просто не видях смисъл да се чака повече.
Опитвам се да си представя како чувства рибата,след такива резки повишения и падове на нивото!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

мерси колеги!!!
аз също ми направи впечетление рязко вдигане на водата..... за мен не мисля, че е голям проблем това друго ме притеснява водата е много студена все още!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Avrionov написа:
Vid написа: Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хора :D )
Аз пък редовно гледам едни спинингисти с такъми равняващи се на някоя годишна заплата, дето прибират всякакви по вид и размер риби, и се чудя: А бе, къде съм тръгнал аз с моя композит да пускам риби?!?!?!
Това мнение е невярно и продиктувано от нещо си на колегата... Спин риболова по реката е свързан с улова на малко риби при максимум усилия - 2-3 риби максимум за излет, но качествени..., изключая риболова на кефал в горещите летни месеци..
Затова мнението му, че се прибират всекви по размер риби е меко казано смешно :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”