Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- КалинПетров
- разбира нещата
- danev69
- сериозен играч
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Още по-лошо става ,като види с очите си как някой изважда голям сом. След това става "Панаир на суетата",ама сома не си пада по панаирите и шумните компании.аксел написа:повечето от тях не знаят накъде тече реката,защо хвърлят точно на това място,просто са чули,че някой е хванал един сом там и отиват и денонощно,хвърлят с тайната надежда да ги огре
Реката за хубаво или лошо постоянно променя местата за риболов. Без значение кой каква риба лови...ако не знае по кое време къде да я търси валата е повече от сигурен.
Според мен точно валатните излети амбицират някои колеги да прибират всяка риба,която успеят да излъжат.
Релииза на рибите е въпрос на самосъзнаие,ама то за съжаление не вирее в България.
аксел написа: Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- ще става разбирач
аксел написа:
"Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!"
+1
Майсторството в риболова и цената на такъмите не са съизмерими понятия.Има хора, които с черничева пръчка могат да постигнат по-добри резултати от много други със скъпи такъми. Започнеш ли да правиш сметка, колко ти струва ходенето за риба, някак си магията изчезва!
"Нямаме абсолютно никаква полза от изкуствено разделение между нас,в крайна сметка ни води един същи интерес-НАШЕТО ХОБИ!!!!!"
+1

Майсторството в риболова и цената на такъмите не са съизмерими понятия.Има хора, които с черничева пръчка могат да постигнат по-добри резултати от много други със скъпи такъми. Започнеш ли да правиш сметка, колко ти струва ходенето за риба, някак си магията изчезва!
-
- ще става разбирач
Даммм,тя рибата не си избира на коя пръчка да се хване!angel.tr написа:аксел написа:
+1![]()
-
- ще става разбирач
То е така колега със всичко в тая държава!Тиквеници се занимават с всичко друго,но само не и с това от което разбират!аксел написа:Не нужно,повече да плюем по колегата,вярвам му,че не е знаел........тук възниква въпроса,какво ИАРА е направила,за да накара всички колеги да разберат,че в момента е забранен улова и на распера/арамията,както е по-известна в Пловдив/??????
...и,както бях писал в един по-предишен пост.....чий болен мозък,държа цяла зима язовир Въча пълен до козирката??????....добре,че валя само 5-6часа,а ако бяха не часове,а дни????.......пазели го,че им трябвало вода за ток.......,а ми сега,защо не правите ток,а го изпускате залпово??????......та благодарение на такива мозъци,които съвсем безотговорно си правят експерименти в момента страдаме всички.
- Vid
- кандидат преподавател
КВо самосъзнание бе братче? Откъде да дойде то? Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хораdanev69 написа:Релииза на рибите е въпрос на самосъзнаие,ама то за съжаление не вирее в България.[/color]

Има един психоложски постулат, т.н. "пирамида на човешките потребности на Маслоу". Че ние тук в Б-я, все още сме далече от първото и стъпало, което най простичко ще рече: парички за задоволяване на основни човешки нужди... А, самосъзнанието стои доста по нагоре по та стълбичка

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- te4osoma
- разбира нещата
не си избира да ,ама малко зависи и от ръцете дето са фанали пръчката...Атанас Катцарски написа: Даммм,тя рибата не си избира на коя пръчка да се хване

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
-
- вече хвърля и на тежко
Аз пък редовно гледам едни спинингисти с такъми равняващи се на някоя годишна заплата, дето прибират всякакви по вид и размер риби, и се чудя: А бе, къде съм тръгнал аз с моя композит да пускам риби?!?!?!Vid написа: Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хора)
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
-
- разбира нещата
Колеги,няма смисъл от коментари,кой какъв е,какво уловил и дали го е пуснал!
Нито ще убедим колегите да спрат да си пускат улова,нито пък обратната страна-да започнат да го релийзват.
Различни нрави,различни идеали!
Ето и малко инфо от мен за реката.
Първи излет за тази година по любимия водоем.Водата леко мътна и повече от обичайното.
Бях на брега към 12.00 ч ,идеята ми бе да гоня шарко.След половин час "взе" този хубавец,около килото,на плувка

Ха познайте,дали си плува свободно в реката?!Това в кръга на шегата!
Към 13.00 нивото на водата започна рязко да се покачва и вдигна около 40-50 см.
До 15.30 никакво почукване,събрах багажа и обратно вкъщи.

Нито ще убедим колегите да спрат да си пускат улова,нито пък обратната страна-да започнат да го релийзват.
Различни нрави,различни идеали!
Ето и малко инфо от мен за реката.
Първи излет за тази година по любимия водоем.Водата леко мътна и повече от обичайното.
Бях на брега към 12.00 ч ,идеята ми бе да гоня шарко.След половин час "взе" този хубавец,около килото,на плувка

Ха познайте,дали си плува свободно в реката?!Това в кръга на шегата!
Към 13.00 нивото на водата започна рязко да се покачва и вдигна около 40-50 см.
До 15.30 никакво почукване,събрах багажа и обратно вкъщи.

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- КалинПетров
- разбира нещата
Хайде и аз да покажа каква слука имах днес ето този хубашец 68см-69см
http://vbox7.com/play:03718e23a4
доста мършава беше но пък дълга определено e мъжка но сега тръгва да се храни активно!
забравих да кажа примамката е Rapala Shallow Shad Rap 9см.
Ето как си беше подарен живота!Много красива риба!http://vbox7.com/play:03718e23a4
доста мършава беше но пък дълга определено e мъжка но сега тръгва да се храни активно!
забравих да кажа примамката е Rapala Shallow Shad Rap 9см.
Последно промяна от КалинПетров на Чет Апр 04, 2013 7:45 pm, променено общо 1 път.

Reel Tuning
-
- ще става разбирач
Браво,добри риби!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво,колеги,пожелавам и на двамата да хванете по-големи и то от вида който желаете.Наслука........днес в новините един "експерт" обясняваше,как нямало опасност от наводнения,нищо,че язовирите от каскада Въча преливали,защото през зимата ги държали пълни догоре.......
валатът не най-лошото нещо на света
-
- разбира нещата
Благодаря приятели!Браво на колегата Калин Петров!
Водата днес се повиши учудващо бързо.След такова екстремно покачване просто не видях смисъл да се чака повече.
Опитвам се да си представя како чувства рибата,след такива резки повишения и падове на нивото!
От такива "експерти" страда цяла България!аксел написа:......днес в новините един "експерт" обясняваше,как нямало опасност от наводнения,нищо,че язовирите от каскада Въча преливали,защото през зимата ги държали пълни догоре.......
Водата днес се повиши учудващо бързо.След такова екстремно покачване просто не видях смисъл да се чака повече.
Опитвам се да си представя како чувства рибата,след такива резки повишения и падове на нивото!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- КалинПетров
- разбира нещата
мерси колеги!!!
аз също ми направи впечетление рязко вдигане на водата..... за мен не мисля, че е голям проблем това друго ме притеснява водата е много студена все още!
аз също ми направи впечетление рязко вдигане на водата..... за мен не мисля, че е голям проблем това друго ме притеснява водата е много студена все още!

Reel Tuning
- Vid
- кандидат преподавател
Това мнение е невярно и продиктувано от нещо си на колегата... Спин риболова по реката е свързан с улова на малко риби при максимум усилия - 2-3 риби максимум за излет, но качествени..., изключая риболова на кефал в горещите летни месеци..Avrionov написа:Аз пък редовно гледам едни спинингисти с такъми равняващи се на някоя годишна заплата, дето прибират всякакви по вид и размер риби, и се чудя: А бе, къде съм тръгнал аз с моя композит да пускам риби?!?!?!Vid написа: Точно затова споменах, че част от спинингистите си пускат рибите т.е. като имат пари за скъпи примамки, едва ли ще пържат костеляци.... (до сега не съм видял плувкар по реката да си пуска рибите, а може и да не съм попаднал на хора)
Затова мнението му, че се прибират всекви по размер риби е меко казано смешно

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека