Калъч(Сабица)

Модератор: sapuna

Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Калъч(Сабица)

Мнение от Bai Xristo »

Моля, колегите кито са край Дунава и имат някаква информация да споделят дали най-после е тръгнал :?: Ще съм безкрайно благодарен ако ме светнете :idea:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Калъч(Сабица)

Мнение от Stefko »

Bai Xristo написа:Моля, колегите кито са край Дунава и имат някаква информация да споделят дали най-после е тръгнал :?: Ще съм безкрайно благодарен ако ме светнете :idea:
Преди години го имаше страшно много в Дунав. Ловеше се и зиме и лете в невероятни количества, даже на моменти пречеше на нормалния риболов на останалите видове. Колегите го недолюбваха и го хвърляха като слънчака по брега :? Сега обаче е друго и сабица е сравнително трудно да откриеш. Хваща се случайно от време на време, но екземплярите са далеч от размерите и количествата отпреди 10-13 г.

В момента излиза на тукашния топъл канал на АЕЦ, но това едва ли интересува някого... :roll:

Поздрави ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Стефко все пак благодаря ти за отговора, все пак аз очаквах отговор от някои Русенски съфорумци защото съм малко далеч от Дунава на 50-60км., но тъй като само ти се отзова, безкрайно съм ти благодарен :smt023 На времето когато вървеше калъча съм го хващал с кофата - на теб няма да ти обяснявам какъв чироз става защото ти знаеш :wink: Някои колеги сигурно веднага ще писнат - ти като си го ловил по цели кофи затова сега го няма :evil: Аз няма да им се сърдя защото малцина я познаваме тази риба, пъ и тогава редът за риболо беше друг, а аз винаги съм го спазвал.Здраве и наслука :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Bai Xristo,
Аз на няколко пъти писах (не специално за калъча), а между другото,че поне 4-5 дни съм бил редом до риболовци на Дунав-Русе,които хвърлят само за калъч...наблюдавал съм ги по 2-3-4 часа и НИЩО.
А пък те споделят помежди си , че на еди кое си място, някои хващали..
Понеже калъча засега не ме интересува, не запомних мястото...
Това мога да кажа.Калъч според мене слаба работа...
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Педро, покорно ти благодаря заотговора :idea: Преди години като ме изгонеше жената от къщи за да не и преча да си шета в къщи казваше - Хайде, няма ли да ходиш за калъч :?: Какво да се прави - тръпка ми е :smt079 НАСЛУКА :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Бай Христо ,аз съм по млад но тия времена ги помня защото баща ми го ловеше и наистина ставаше супер като се изсуши.За жалост това може би е една от рибите които само ще споменаваме.И аз чувам за някоя друга рибка ,но незнам къде точно защото информацията е минала през поне няколко усти ,а това е много относително.Нека стане малко по студено и ще я търсим. Поздрави!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

за сабица много съм слушал докато живях във Свищов но за 5 години така и не успях да видя какво представлява... много ще радвам ако някой има снимка на тази риба да я покаже поне на снимка да съм я виждал :lol:
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

много красива рибка, благодаря за снимката :D
Изображение
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Сабицата е стадна риба и се завърта обикновено край анафори-по точно там, където има обратно течение.Лови се на чепаре сбял червей и куки 8-9ти номер като плувката е добре да бъде ,,щукарска,, и когато кълве удоволствието е голямо защото просто човек може да брои - всяко потапяне - рибка.Желая успех на всички през почивните дни :!: НАСЛУКА :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Миналата година хванахме с колегата nick71 по няколко на Дунав зимата

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=2

Вярно красива рибка :D
mitko_3d
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_3d »

Сабица (калъч) излиза инцидентно на бял червей на яз. Студена. С добра захранка (с бял червей) може и по-добър улов да стане. тази неделя бях там и улових няколко добри бройки около 300 гр. Язовирът е вододайна зона и по принцип е забранен за риболов, но от горната страна пускат до средата на язовира да се лови.
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Здравейте колеги,и сега се среща сабица в долното течение на Искър,до устието на Дунав,между Гиген и село Искър.Излизат доста добри екземпляри от по 400-500гр.Ако някой има път на там да се пробва местата са уникални.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

mitko_3d написа:Сабица (калъч) излиза инцидентно на бял червей на яз. Студена. С добра захранка (с бял червей) може и по-добър улов да стане. тази неделя бях там и улових няколко добри бройки около 300 гр. Язовирът е вододайна зона и по принцип е забранен за риболов, но от горната страна пускат до средата на язовира да се лови.
Сабицата е преходна риба....та я няма дори и в крайдунавските блата и езера /в които ежегодно има приток на дунавска вода и риба/. Та в този ред на мисли ми е леко странно да я има в язовир Студена, но и по-странни работи са ставали....ако видя...може и да повярвам....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Дайте някоя прясна снимка де!Какво се стискате?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”