Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Калъч(Сабица)
Модератор: sapuna
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Калъч(Сабица)
Моля, колегите кито са край Дунава и имат някаква информация да споделят дали най-после е тръгнал
Ще съм безкрайно благодарен ако ме светнете 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Re: Калъч(Сабица)
Преди години го имаше страшно много в Дунав. Ловеше се и зиме и лете в невероятни количества, даже на моменти пречеше на нормалния риболов на останалите видове. Колегите го недолюбваха и го хвърляха като слънчака по брегаBai Xristo написа:Моля, колегите кито са край Дунава и имат някаква информация да споделят дали най-после е тръгналЩе съм безкрайно благодарен ако ме светнете

В момента излиза на тукашния топъл канал на АЕЦ, но това едва ли интересува някого...

Поздрави

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Стефко все пак благодаря ти за отговора, все пак аз очаквах отговор от някои Русенски съфорумци защото съм малко далеч от Дунава на 50-60км., но тъй като само ти се отзова, безкрайно съм ти благодарен
На времето когато вървеше калъча съм го хващал с кофата - на теб няма да ти обяснявам какъв чироз става защото ти знаеш
Някои колеги сигурно веднага ще писнат - ти като си го ловил по цели кофи затова сега го няма
Аз няма да им се сърдя защото малцина я познаваме тази риба, пъ и тогава редът за риболо беше друг, а аз винаги съм го спазвал.Здраве и наслука

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Bai Xristo,
Аз на няколко пъти писах (не специално за калъча), а между другото,че поне 4-5 дни съм бил редом до риболовци на Дунав-Русе,които хвърлят само за калъч...наблюдавал съм ги по 2-3-4 часа и НИЩО.
А пък те споделят помежди си , че на еди кое си място, някои хващали..
Понеже калъча засега не ме интересува, не запомних мястото...
Това мога да кажа.Калъч според мене слаба работа...
Аз на няколко пъти писах (не специално за калъча), а между другото,че поне 4-5 дни съм бил редом до риболовци на Дунав-Русе,които хвърлят само за калъч...наблюдавал съм ги по 2-3-4 часа и НИЩО.
А пък те споделят помежди си , че на еди кое си място, някои хващали..
Понеже калъча засега не ме интересува, не запомних мястото...
Това мога да кажа.Калъч според мене слаба работа...
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Бай Христо ,аз съм по млад но тия времена ги помня защото баща ми го ловеше и наистина ставаше супер като се изсуши.За жалост това може би е една от рибите които само ще споменаваме.И аз чувам за някоя друга рибка ,но незнам къде точно защото информацията е минала през поне няколко усти ,а това е много относително.Нека стане малко по студено и ще я търсим. Поздрави!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Сабицата е стадна риба и се завърта обикновено край анафори-по точно там, където има обратно течение.Лови се на чепаре сбял червей и куки 8-9ти номер като плувката е добре да бъде ,,щукарска,, и когато кълве удоволствието е голямо защото просто човек може да брои - всяко потапяне - рибка.Желая успех на всички през почивните дни
НАСЛУКА

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Миналата година хванахме с колегата nick71 по няколко на Дунав зимата
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=2
Вярно красива рибка
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=2
Вярно красива рибка

Сабица (калъч) излиза инцидентно на бял червей на яз. Студена. С добра захранка (с бял червей) може и по-добър улов да стане. тази неделя бях там и улових няколко добри бройки около 300 гр. Язовирът е вододайна зона и по принцип е забранен за риболов, но от горната страна пускат до средата на язовира да се лови.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,и сега се среща сабица в долното течение на Искър,до устието на Дунав,между Гиген и село Искър.Излизат доста добри екземпляри от по 400-500гр.Ако някой има път на там да се пробва местата са уникални.
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Сабицата е преходна риба....та я няма дори и в крайдунавските блата и езера /в които ежегодно има приток на дунавска вода и риба/. Та в този ред на мисли ми е леко странно да я има в язовир Студена, но и по-странни работи са ставали....ако видя...може и да повярвам....mitko_3d написа:Сабица (калъч) излиза инцидентно на бял червей на яз. Студена. С добра захранка (с бял червей) може и по-добър улов да стане. тази неделя бях там и улових няколко добри бройки около 300 гр. Язовирът е вододайна зона и по принцип е забранен за риболов, но от горната страна пускат до средата на язовира да се лови.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Дайте някоя прясна снимка де!Какво се стискате?