Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как си направих колесар и постегнах лодката
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: Как си направих колесар и постегнах лодката
Aко няма къде да го поцинковат, за боядисване ти препоръчвам епоксиден грунд 2-компонентен български или на Novol.
http://shop.lackprom.com/grund-epokside ... -1371.html
Тук в Русе май няма такава голяма вана за да го подцинковам а и ще е скъпо със сигурност и няма да ми е по бюджета за тая година. В тоя ред на мисли ще трябва да се боядисва няма какzanev написа:Aко няма къде да го поцинковат, за боядисване ти препоръчвам епоксиден грунд 2-компонентен български или на Novol.
Ето какво сътворих днес
Сложих обещаните ролки по средата на колесара

Eто и какво сътворих за номера отзад. Намерих от един обект подцинкована ламарина и накичих всичко на нея

За сега не стои много добре но днес не ми остана време да дооправя всичко. За утре съм запланувал да я оформя и да придобие красив вид. Също ще се занимавам със захвата понеже направих всичко да излиза назад колкото е необходимо за да може всичко включително и мотора да остават зад светлините и номера. Измислил съм много хитри врътки за захват но утре ще ви изненадам със снимки
))

Eто и какво сътворих за номера отзад. Намерих от един обект подцинкована ламарина и накичих всичко на нея

За сега не стои много добре но днес не ми остана време да дооправя всичко. За утре съм запланувал да я оформя и да придобие красив вид. Също ще се занимавам със захвата понеже направих всичко да излиза назад колкото е необходимо за да може всичко включително и мотора да остават зад светлините и номера. Измислил съм много хитри врътки за захват но утре ще ви изненадам със снимки

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Давай,давай..нямаш грешка 

ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Днес явно не ми беше ден и почти нищо не свърших. Поне купих кабел за колесара и го прекарах вътре в профила и е скрит целият. Само в предната част направих една дупка и от там го изведох за куплунга. А за да не се протрива кабела в профила му сложих една гумичка която е за спирачните маркучи точно за тази цел. Поне стана културно.

Ей ги и калпазаните дето бяха цял ден покрай мен и ме занимаваха и затова нищо не свърших
)))

Ей ги и калпазаните дето бяха цял ден покрай мен и ме занимаваха и затова нищо не свърших

Айде и за днес рапорта 
Първо за загрявка си сложих и една халка на носа за да закрепям лодката на колесара

Ето и как измислих застопоряването на движещата се конзола със регистрацията и светлините. Имах едни врътки от счупени велоаргометри в залата които случайно пазех и с по две от едната страна и две от другата направо стана бетон

A Монротата заспаха като на циганин шамар и поне според мен много добре се получи. С едно приятелче скачахме по колесара да ги видим как работят и се кефихме

Първо за загрявка си сложих и една халка на носа за да закрепям лодката на колесара

Ето и как измислих застопоряването на движещата се конзола със регистрацията и светлините. Имах едни врътки от счупени велоаргометри в залата които случайно пазех и с по две от едната страна и две от другата направо стана бетон

A Монротата заспаха като на циганин шамар и поне според мен много добре се получи. С едно приятелче скачахме по колесара да ги видим как работят и се кефихме

Малко снимки и от днес

Купих и две жилетки за жената и за малкия

И това ако не е жена мечта здраве му кажи. Ошкури ми колесара и го боядиса за един ден

Купих и две жилетки за жената и за малкия

И това ако не е жена мечта здраве му кажи. Ошкури ми колесара и го боядиса за един ден

Не жена, а направо слънце!
Само нека слага очила като взима флекса..

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Малко след снимката я накарах да ги сложи че аз два пъти съм ходил да ми вадят стружки и никак не е приятно.capetano написа:Не жена, а направо слънце!![]()

Колеги можете ли да ми каже от къде да си намеря дръжка за Ямахата ми. Купих преди време мотора но понеже е бил резервен и го взех но без дръжката. За първо време си направих една сам но искам да си взема оригиналната ако може да се намери от някъде.
Няколко дена се заиграх с колата и не ми остана време за лодката Сезона и на бегачките дойде и имах и някой неотложни работи и по нея да свърша. Малко извън темата но ето го и другото ми хоби 

И без това забраниха риболова и вече нямам такъв стимул да бързам. Днес поработих малко по колесара но забравих да снимам. Утре ще кача малко снимки какво още му измислих за по сигурно.
Сега е момента да благодаря и на един колега тук от форума който ми подари ей тоя резервоар за бензина.

И без това забраниха риболова и вече нямам такъв стимул да бързам. Днес поработих малко по колесара но забравих да снимам. Утре ще кача малко снимки какво още му измислих за по сигурно.
Сега е момента да благодаря и на един колега тук от форума който ми подари ей тоя резервоар за бензина.

- stefan4etoo
- сериозен играч
Луд си бре...шапка ти свалям ,с толкова хъс очаквам на края да видя пускането на някой параход 

Ей тва е най-интересната и следена от мене тема във форума!!! Колесара е страшен!!! И аз като колегата чакам да ги видя и него и лодката в действие!!!
Радвам се че темичката ми, ви е интересна.dikci написа:Ей тва е най-интересната и следена от мене тема във форума!!! Колесара е страшен!!! И аз като колегата чакам да ги видя и него и лодката в действие!!!
Ето пък аз какво съчиних тия дни за всеки случай

Със щифтче за да ги разтварям при смъкване и качване. Отделно си имат опция ако утре сменя лодката да им разпробия нови отвори и пак ще съм табела

- трапера
- сериозен играч
Сега ти видях питането в другия форум.
Малко късно, ама сезона още не е почнал
За котвата си разбрал, и има доста писано.
Греблата.
След проба-грешка намерих нужната дължина. Зависи и височината на седалката, на която си седнал като гребеш. Ако си на ниско се изисква по-голамо усилие и по-дълги гребла!
В работно положение, като седнеш и хванеш греблата, между "дръжките" трябва да има разстояние от около 5-7см. Тъй, че да не си очукваш ръцете една в друга.
Разстоянието от вилката(ключа) до самата лопата-ако е твърде късо трябва да се забиват греблата на дълбоко-изморително и неефективно! По-добре е греблата да са дълги, но не много като на рибарските лодки. За всяко корито дължината е индивидуална.
Ако можеш горе долу да пресметнеш мащабно дължината, лодката е 4 метра

Малко късно, ама сезона още не е почнал

За котвата си разбрал, и има доста писано.
Греблата.
След проба-грешка намерих нужната дължина. Зависи и височината на седалката, на която си седнал като гребеш. Ако си на ниско се изисква по-голамо усилие и по-дълги гребла!
В работно положение, като седнеш и хванеш греблата, между "дръжките" трябва да има разстояние от около 5-7см. Тъй, че да не си очукваш ръцете една в друга.
Разстоянието от вилката(ключа) до самата лопата-ако е твърде късо трябва да се забиват греблата на дълбоко-изморително и неефективно! По-добре е греблата да са дълги, но не много като на рибарските лодки. За всяко корито дължината е индивидуална.
Ако можеш горе долу да пресметнеш мащабно дължината, лодката е 4 метра

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star