искам да хвана риба на блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Angel Ivanov
новобранец
новобранец

Re: искам да хвана риба на блесна

Мнение от Angel Ivanov »

Значи доколкото аз знам за щуките най големите съм ловил на рибка (слънчевка) на блесна най големия ми удар е на тази щука на аватара ми тя е 6.700 хванах я на 2ри Февруари тази година. Спининга не е кой знае колко сложно китайско писмо просто трябва да си упорит и да се стремиш да хвърляш блесната близо до драки папрати чукани водорасли и прочие където щуката дебне. Колкото до воденето за да заблудиш зъбатия звяр още докато цопне блесната във водата я дърпай (не много бързо) ако видиш вълни зад блесната си леееко забавяш и постепенно докато обираш навеждаш пърта докато не стигне над водата . Колкото до примамката при мен до сега съм ловил само 1 път на въртяща, по динамичен е на клатушка за предпочитане по дълга медена (жълта) с червен гръб или опашка. Това е от мен колега, дано съм ти помогнал. НАСЛУКА !
Рано или късно, всеки рибар бива заразен от спининга .. :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Павел Иванов написа:Абе то и за целенасоченото търсене на сом по Струма MH не е особено оправдано , за разлика от как по Искър и Тунджа долните течения , Марица , Дунав . Виж ако си решил да сменяш дестинацията , то бива :wink:

За съжаление по река Струма сом почти няма :evil: това си е чиста случайност ако закачиш някои.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

metoo написа:
Павел Иванов написа:Абе то и за целенасоченото търсене на сом по Струма MH не е особено оправдано , за разлика от как по Искър и Тунджа долните течения , Марица , Дунав . Виж ако си решил да сменяш дестинацията , то бива :wink:

За съжаление по река Струма сом почти няма :evil: това си е чиста случайност ако закачиш някои.
Има има стига да знаеш местата.Например в дефилето съм сигурен, че има огромни сомове то там в тея подводни пещери има големи дядкавци.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

тая щука на аватара ти ми прилича по скоро на 3кг мах .............
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

metoo написа:...За съжаление по река Струма сом почти няма :evil:...
И аз това имах предвид за съжаление . Няма смисъл от такава гега коят Митето е планувал за Струма , само ще убие риболова си като цяло , с цел да играе на тото .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А от клатуните по 30-35 гр дали скелетора на 7-28 няма да се скърши?Щото бях чел че горната стойност е занижена.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Д.Граховски написа:А от клатуните по 30-35 гр дали скелетора на 7-28 няма да се скърши?Щото бях чел че горната стойност е занижена.
Не се и пробвай с тези грамажи,имам приятел с тази пръчка,страшен лигоч и с 21 гр. пращи в ръцете ми(аз съм си и джалатин малко,ама тва е друга тема :D )освен ако не искаш да я счупиш :wink:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз за тва питам да не се ръгнем с 250лв каде слънце ми не огрева.

Изображение

Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

Мите, за тия пари вземи 2 :) една 5-25 и една 20-50 примерно и кат си кефал малката, кат е сом и щука голямата и си свиркай :)
Аз друго искам да питам ся :) Рибите далтонисти ли са ? Едно от основните неща е играта са насама изкуствена примамка, а и цвета не е маловажен мисля. Демек не треа да са далтонисти и разпознават цветове. От тука идва и следващия ми въпрос :) Знаем ( поне аз така си мисля де :) ), че щуката проявява голям интерес към примамки с червенки украски по тях :) Другите риби към какво имат афинитет ? Говоря за сом, костур, кефа, бялата риба, а бе месоядците :)
Времето лети като магнит.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да , прав е малкият че с една въдица няма как да стане това което търсиш , ем за леки примамки , ем за сом . Скелетора на 2.70м. , при тест 7-28гр. , е една от любимите ми щукарки но не бих те съветвал да я мъчиш с 35 гр. примамки в течение . Определено няма да я счупиш с примамки от 21гр. , пък дори и в много силно течение . Както споменах или трябва да направиш мега компромис , щот това което търсиш просто не съществува , или да си вземеш две въдици .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз тоягата ще я ползвам предимно на язовири и баластриери.За Струма съм си приготвил една клечка за зъби 1,50 м до 7-8 гр примамки държи(за кефал),та за това си мислех да си взема една по-хеви такава,която ако се ходи за сом примерно,да си е яка и стегната,а и макарата да събира повечко влакно,че с malkia_boxing сме се наточили за Логодаж за сом да търсиме,а след неделя когато закачих бая яка щука и ми взе цялото влакно се замислих,какво би станало ако ме изненада сом 15-20 кила или повече,едно 100 м аванс ще си ми вземе мисля.За струма знам че сометата,особено в нашия край са си кат пишки ама не ми е приоритет да търся сом по реката,а по-скоро кефал,ама нали казах че за това съм се оборудвал(само макарето ще сменя).

Та подържах те тая http://www.e-fish.bg/productv/9857/okum ... -spin.html
2.70 10-35 или на 2.55 10-40 и ми се видя читава за тая цел
пък за макарата ще го измислим ;)

Изображение

karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Павел Иванов написа: Скелетора на 2.70м. , при тест 7-28гр. , е една от любимите ми щукарки но не бих те съветвал да я мъчиш с 35 гр. примамки в течение . Определено няма да я счупиш с примамки от 21гр. , пък дори и в много силно течение .
Никой не казва,че ше се счупи.....обаче в силно течения със спинер или блесна 21 грама,тая пръчка става на кадаиф.И сътветно натоварването пада върху ръката която върти макарата, от там идва и по бързото умаряне на същата!
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

И една въдица 10-30гр ще ти свърши работа, хем за клен хем за щука. Но ако имаш мерак да гониш сом по язовира си купи нещо по яко, наслука.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Аз имам за сега 2 пръчки - 1 за кефал до 10 гр на 2,10м, една за щука и бяла 7-30гр на 2,70м. ;), като и 2-те въдици са читави и са за под 100лв бройката. Това лято е ред на Хеви пръчка за сом - 20-60гр. или 40-80 гр. (пак някаква ще е за под 100 лв.) - чиста работа и да ми се счупят пръчките няма да ме е яд, че съм се изръсил с голям бюджет ;) Та съветвам те и аз по добре диференцирай така риболова, за по-голямо удоволствие и разнообразие :D Най-добре е да се подберат въдиците според местата, на които се ходи най-често и според предполагаемия калибър рибок, който е наличен във водоема, т.е. използваните въдици да са функция от региона, в който живеем, респективно риболовстваме :D Но все пак смятам, че 3 въдици за 3 различни риболова са достатъчни за удоволствието от спининговия риболов....е може и една джиговица за силикони де :lol:
П.П. : Макарата, която ще ползвам за сомската ще е тази, която ползвам и за щука/бяла. Тя е на 3000 и усетих миналата седмица, че търпи такива размени на спинингите ;)

Успех с дилемата колега Граховски :smt023
Изображение
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

:) Рибите далтонисти ли са ? Едно от основните неща е играта са насама изкуствена примамка, а и цвета не е маловажен мисля. Демек не треа да са далтонисти и разпознават цветове. От тука идва и следващия ми въпрос :) Знаем ( поне аз така си мисля де :) ), че щуката проявява голям интерес към примамки с червенки украски по тях :) Другите риби към какво имат афинитет ? Говоря за сом, костур, кефа, бялата риба, а бе месоядците :)
Времето лети като магнит.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”