яз. Йовковци???

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз. Йовковци???

Мнение от eroucma »

http://www.borbabg.com/?action=news&news=14157 Браво на момчетата :)
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Миналата година бях точно на това място и огромен сом излезе на плиткото в дъното на ръкава.Не мога да го позная,но може и да е същия :D
Дърпай и не му отпускай!
joni72
новобранец
новобранец

Мнение от joni72 »

Миналата седмица бяхме там - само дребни костури,една едра каракуда и червенопера.Ловихме покрай брега на село Брънчовци.Язовира е пълен с водорасли и риболова е малко труден.Предполагам,че с захлаждането на времето ще тръгне и рибата.
Аватар
Kiril Dinov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kiril Dinov »

Колеги, как е язовира? Някой има ли прясна информация?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Kiril Dinov написа:Колеги, как е язовира?
Мръсен...
http://youtu.be/e-x6ChwYHuE

Водата е доста студена и рибите нещо ги няма както трябва...Но пък чистим след рибарите,за да може и догодина да е разрешен за риболов!
Аватар
Kiril Dinov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kiril Dinov »

maranzika написа:
Мръсен...

Водата е доста студена и рибите нещо ги няма както трябва...Но пък чистим след рибарите,за да може и догодина да е разрешен за риболов!
Видях клипчето и в другата тема. Браво за инциативата, колеги! Шапка Ви свалям, че сте се организирали и сте направили едно добро дело!

Да се надяваме, че ще се получи добър риболов, нищо че е студена водата. Другата седмица цялата ще съм там, така че може и да се засечем някъде. :lol:
Аватар
Rud
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Rud »

maranzika написа:
Мръсен...

:prayer: За съжаление има много прости хора на тоя свят.Аз как мога да си прибера кутията от цигари в джоба,а той да я метне встрани и да се направи на важен.
Като не кълве аз ще клъвна.
zarobaro
новобранец
новобранец

Мнение от zarobaro »

maranzika написа:
Мръсен...
http://youtu.be/e-x6ChwYHuE" onclick="window.open(this.href);return false;

Водата е доста студена и рибите нещо ги няма както трябва...Но пък чистим след рибарите,за да може и догодина да е разрешен за риболов![/quote][/quote]

Браво момчета! Ама сме мръсна нация, нали?! Само с такива инициативи можем да се преборим с мръсотията по водоемите. Аз все си мисля, че който и да иде някъде, ако няма боклуци разхвърляни около него и той няма да посмее да хвърли...
KIRO85
новобранец
новобранец

Мнение от KIRO85 »

Някой има ли прясна информация?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Аз...Събираме пари(досега около 1600лв.) и утре отиваме да зарибяваме язовира с амур..Също така смятаме и да поизчистим останалите неизчистени ръкави от боклука на рибарите...Друго засега няма.Ако има ще пиша.
KIRO85
новобранец
новобранец

Мнение от KIRO85 »

:) Язовирът е доста пълен.Ловят се червеноперки и щука.
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Привет на всички. Преди няколко дни се завърнах от кратка почивка в Еленския балкан. Естествено почти всеки ден бях на язовир Йовковци. Кълвеше предимно едра червеноперка и единични каракуди, понякога и уклей. От шарани нямаше и помен, става въпрос за ръкава до с. Средни колиби. Като първите два вида лових на жито и царевица. През седмицата бе по спокойно, но от петък до неделя беше пълно с колеги. А въдиците им бяха поне 5 пъти повече от тях. Но като няма контрол така се случва.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

Имах удоволствието да съм близо до язовир Йовковци на почивка. Логично беше да отскочим до язовира за риболов.
Понеже маника още прохожда в риболова си има изисквания детето.
Значи трябва да кълве. Не непрекъснато. Ама на 20-30секунди примерно. Рибите може да не са много големи ама трябва да има и поне няколко дето да се борят сериозно. Риболова е добре да е обядно време ама да не е повече от три часа. Въдицата трябва да такава,че сам да си я замята и вади(да се разбира спиниг с макара дълъг 1,60 или гол телескоп на плувка дълъг 4,5). Е добре е да е равно място без храсталаци, кал и камъни.
Избрах да лови на плувка. Разбира се, за да е риболов ,а не разплитане на макрамета сложих плувка 1.5грама и влакно 0.16мм. Кука 12ка кована с странична извивка. Отежнение групирано 1,2 гр и пръснати надолу 0.3 грама. Разстояние до първа съчма 15см.
Поради това,че беше ранна пролет и това,че е планински язовир беше най-трудно локализирането на рибите. Реално на 30м от брега се разхождаха уклеите. ..ама там си трябваше риболов с мач на пропадане...непосилно още за мъника. Трябваше да накарам рибата да излезе на брега.
Поларизационните очила помогнаха. Намерих едно изплитняване на пет метра от брега на удобна полянка с ниска тревичка. Там забелязах пътека на 4см уклейки, някоя дребна бабушка и най-важното многобройни 4см слънчаци.
Забърках едно пакетче захранка за бабушки като я пресуших да прави едри трохи. Почнах подхвърляне на всеки 5минути. Стръв бял.
Почнахме с дънен риболов на слънчевки. Мина половин час. Изкарахме 30тина рибки. Когато се мярнаха първите по едри рибки вдигнах стръвта на половин метър.
Започнаха да се виждат едри уклейки и 12см бабушки. Кълваха наравно с слънчевките. Реално имаше кълванета постоянно. След час и половина се завъртяха и червеноперки към то 300грама. Бабушките наедряха до 15тина см, а уклейките стигнаха педя.
Пробвах и уедряване на стръвта ама не се получаваше селектиране. Кълвяха и дребни
и едри рибки. Имаше и няколко сериозни борби с лекото телескопче. Абе кеф на макс.
Направихме два риболова и на всеки хващахме трицифрено число риби. Дето се вика мечтан риболов.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Corewin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Corewin »

Утре смятам да заходя към язовира. Някой би ли споделил актуална имформация за мястото, какво кълве в момента там. Приготвил съм всякалва стръв. Смятам да се лови на мач и директен. Евентуално да търся и щука на тапа.
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
puki75
новобранец
новобранец

Мнение от puki75 »

Този язовир съм го задраскал от картата,вече!Беше ми един от мечтаните за посещение в бг,след което го направих това лято.Почивах в района на с.Раевци 7 дена,всеки ден бях по крайбрежието на язовира.Практикувах спининг и фидер-резултата беше най-вече слънчаци и някоя дребна бабушка на фидера.Тотално съм разочарован от язовира,в който си се пускаха мрежи и т.н. герими по сред бял ден.Нямаше проверки от Йара или който и да е.Останах си със чистия въздух,хубавата природа и парите дадени за захранки и примамки.Жалко за язовира,няма да повторя...
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”