Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер за искърски лпатики
Модератор: Paublo_Eskobar
Фидер за искърски лпатики
Здравейте колеги, търся да си купя фидер, който ще се ползва по язовири за риболов на риби среден размер от типа на искърските платики. Цена до 200 - 250лв. Ще съм благодарен ако споделите своите предпочитания.
Re: Фидер за искърски лпатики
Колега, аз карам със Salmo
i Filstar
и двете за около 100-120 лв нови от магазина и нямам ам никакви проблеми. За сумата която си предвидил ще спретнеш хубава сопа+макaра и ще ти остане за безнин до гьола...

По-голям шаран от рибаря няма...
Колега аз съм със шимано катана сх мулти лайт-медиум,като може да работиш на 2.74-3.35 ,демек имаш и фидер и пикер.Уникален параболик е пръчката,удоволствието от ваденето на дребни риби е голямо,за големи изобщо няма да споменавам.Цената е 200лв.но ако имаш познат да ползва отстъпка ще ти легне на около 170-180лв.Успех 

E, за по-удобно да поувелича толеранса с парите, нека е до 300 лв.
С 300 лева в джоба, във всеки по-добре зареден магазин, ще можеш да поклатиш качествени пръчки и да решиш...само така, можеш да избереш най-доброто за себе си.
По снимка, въдица не се избира...........щото после се появява тук, в ''купува-продава''.
По снимка, въдица не се избира...........щото после се появява тук, в ''купува-продава''.
Колега, първо не искам снимки а мнения получени от опит а освен това не си мисли, че всички въдици от 200 до 300 лв като ги тръснеш няколко пъти в магазина и ще разбереш що за стока са, на гьола няма да ги тръскам а ще ловя риба.
За тия пари- Garbolino, който и модел да избереш няма да сбъркаш!
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Шимано Катана / Бийст мастер ако намериш БХ медиум на 3,66
В магазина на Аква спорт на бул.България имаше преди два месеца Гарболино супер Г на 3,66 м. , цената е 380 лв. но мисля ,че 30/40 лв. ще ти намалят....
Манхайм гарболино на 3,6 също става и един бюджетен ...
Filstar Premier Medium Feeder 3.60 м. - едно към едно с Гарболино Скуад
В магазина на Аква спорт на бул.България имаше преди два месеца Гарболино супер Г на 3,66 м. , цената е 380 лв. но мисля ,че 30/40 лв. ще ти намалят....
Манхайм гарболино на 3,6 също става и един бюджетен ...
Filstar Premier Medium Feeder 3.60 м. - едно към едно с Гарболино Скуад

Коки ти е обяснил много точно,шиБано си е шимано. 

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Специално за фидер въдица и аз не мисля,че ще стане с едното тръскане.Ако си купуваш директен или мач-да,но при фидера нещата са много специфични.Тук не хвърляш плувка,а доста тежка хранилка.Как ще се справи само на водоема може да разбереш.И моят съвет е да послушаш Калин.Той е на ясно с тези неща от опит.Не че няма и други марки качествени фидери,но точно тези са проверени и изпитани от колеги.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
+1dekata написа:Специално за фидер въдица и аз не мисля,че ще стане с едното тръскане.Ако си купуваш директен или мач-да,но при фидера нещата са много специфични.Тук не хвърляш плувка,а доста тежка хранилка.Как ще се справи само на водоема може да разбереш.И моят съвет е да послушаш Калин.Той е на ясно с тези неща от опит.Не че няма и други марки качествени фидери,но точно тези са проверени и изпитани от колеги.
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- учете се от него
Ето този(ако го имат наличен):Калин–Стоянов написа:Шимано Катана ...................
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4052" onclick="window.open(this.href);return false;
Или по универсалния и абсолютно кастингов вариант в по-голямата си дължина(ако се налага) ето този:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4053" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз ловя с втория- абсолютно параболичен строй, много качествена изработка, в по-малката си дължина повече клони към "медиум", в по-голямата с лекота се постигат дистанции 70+м(долния водач е 3.5см). Карбоновите върхове(3.0, 4.0) са със широки водачи и отделно съм го дооборудвал с допълнителни върхове 0.75, 1.0 и 1.5 унции на Браунинг. Връхчетата от модела D-flex, пасват директно, без доработка. Не съм ловил точно платики на Искър, но не мисля риболова там да се отличава с нещо съществено от този на яз.Жребчево.

Благодаря на всички за отзивчивоста и препоръките.